-=YoGi=- Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 chyba zamiast zamierzanej 500 kupie 1tb :D chyba ze jednak zdecyduje sie na 2x500 R0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 @xan szkoda że acces time w hd tune jest mierzony tylko z połowy macierzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Ja to się chciałem zapytać czy dysk 1T z tej serii, bądź z f2 ecogreen będzie dobrym wyborem na magazyn(ewentualnie system) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Jeśli nie jesteś przewrażliwiony na czas dostępu to F2 będzie dobrym wyborem na system, a na magazyn wprost idealny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paku2005 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 I ja rowniez zamowilem dysk 1tb nowej serii samsunga na emarkecie. Teraz tylko czekac na dostawe. Mam nadzieje ze bede zadowolony z tego dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Jeśli nie jesteś przewrażliwiony na czas dostępu to F2 będzie dobrym wyborem na system, a na magazyn wprost idealny.No to się chyba skusze na tą F2:) dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zapraszam do krótkiej recenzji dysków HD502HJ TUTAJ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Tak na szybko bo czasu brakuje na zagłębienie się w temat. Dysk sam w sobie jest cichy ale drgania są całkiem spore i pewnie wyląduje na jakiejś gąbce. Nie słychać chrobotania głowic ale za to czuć mocno wibracje przy teście Random Access. Myślałem, że będzie trochę szybszy po pierwszych testach na necie ale z drugiej strony transfer ponad 100MB/s przez pierwsze 750-800GB robi wrażenie i nie można narzekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 http://www.gral.pl/preview/Samsung/Samsung...oint_F3_79.html fajna cena, chyba sie skusze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic12 Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 http://www.gral.pl/preview/Samsung/Samsung...oint_F3_79.html fajna cena, chyba sie skusze Niestety jeszcze parę dni temu była cena 350zł (dysk jeszcze był wtedy niedostępny) i bez zastanowienia kupiłem w Komputroniku za 309zł. :sad: Teraz nie dość, że tutaj spadła cena o 70zł to w samym Komputroniku jest taniej ;/ Oczywiście komputronik się nie postarał i wysłał dysk dopiero wczoraj a kasę wpłaciłem już w środę... :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 tescik nowej zabawki- dysk pusty, podzielony tylko na 4 partycje : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Przezylem wstrzas psychiczny :D Niesamowite. 1TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 jakby tak z prawej strony HDTach dolozyc moj wykres, to by byla ladna krecha :D zalamuje sie patrzac na osiagi tych dyskow... prawdopodobnie w baaaaardzo niedlugim czasie stane sie jego posiadaczem :) miala byc 500GB lub raid z nich, ale bedzie chyba 1TB :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Dysk fajny (nieźle wymiata a reszta wyjdzie w praniu) ale jedno jest mocno denerwujące, dysk wpada w strasznie wibracje, jak go przykręciłem to mi cała buda w rezonans wpadała. Powędrował na gąbkę więc jest cisza i spokój. Zastanawia mnie jedna rzecz... co jakiś czas dysk kilka razy głośno strzeli głowicami, w tym czasie nic nie robi (jest pusty i nieużywany). Ciekawe czy to jakaś zapowiedz awarii dysku czy ten typ tak ma, smart idealny ale oczywiście dysk jest nowy wiec nic dziwnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) mi sie wydaje, ze to odglos glowicy. Mam w sumie nowego lapka i od poczatku jak np. wylaczam system to slysze takie jakby stukniecie glowiy i to calkiem glosne. Dysk jest jak najbardziej wporzadku i tez nie ma zadnych bledow. BTW. wszyscy pisza o duzych wibracjach... czuje ze mnie to rowniez nie ominie, a wiec od razu pytanie: jak zamontuje ten dysk w SQD, to pozbede sie wibracji? Edytowane 29 Września 2009 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Częściowo na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Częściowo na pewno.a jakies lepsze rozwiazanie? bo polozenie go na gabce odpada - nie chce miec luznych elementow w kompie. w sumie wybieram pomiedzy SQD a rozwiazaniem typu Noiseblocker X-Swing. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 ja mam w SQD od samego poczatku, wiec nie moge powiedziec jaka jest roznica między "z" a "bez". ogolnie minimalne szmerki pochodzące od drgań słysze, ale ja jestem na tym punkcie strsznie wyczulony. Dla "przeciętnego Kowalskiego" może byc bezszelestny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Zastanawia mnie jedna rzecz... co jakiś czas dysk kilka razy głośno strzeli głowicami, w tym czasie nic nie robi (jest pusty i nieużywany). Ciekawe czy to jakaś zapowiedz awarii dysku czy ten typ tak ma, smart idealny ale oczywiście dysk jest nowy wiec nic dziwnego.Moje 11 robia tak z poltorej roku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 a jakies lepsze rozwiazanie? http://4max.com.pl/default.asp?g=181&g...amp;produkt=522 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 http://4max.com.pl/default.asp?g=181&g...amp;produkt=522za taka kwote, to chyba wole dolozyc do SQD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) w lubianym tutaj esc są już 1tb F3 w cenie 275zł. link ps może zrobić małe podsumowanie w pierwszym poście tego co już wiemy? zarzucić tam kilka screenów i inne takie :) Edytowane 29 Września 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 a jakies lepsze rozwiazanie? bo polozenie go na gabce odpada - nie chce miec luznych elementow w kompie. w sumie wybieram pomiedzy SQD a rozwiazaniem typu Noiseblocker X-Swing.SQD będzie najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Defunes Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Ten dysk http://www.proline.pl/sklep.php?p=SAM+1TB+32+HD103SJ w ceneo znalazłem chyba jeszcze taniej http://www.ceneo.pl/2499984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 SQD będzie najlepsze.Najlepsza to jest skrzynka bitumiczna własnej roboty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Ten dysk http://www.proline.pl/sklep.php?p=SAM+1TB+32+HD103SJ w ceneo znalazłem chyba jeszcze taniej http://www.ceneo.pl/2499984 Nie porównuj F2EG do F3... Sprzedaje swoje dwie barki dokładam parę zł i będę miał 2 razy więcej miejsca przy 2 razy mniejszych gabarytach oraz szybszy pomimo, że w raid0 nie pracuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Sprzedaje swoje dwie barki dokładam parę zł i będę miał 2 razy więcej miejsca przy 2 razy mniejszych gabarytach oraz szybszy pomimo, że w raid0 nie pracuje :D Coś w tym jest... miałem WD 320GB (AAKB) i max transfer 77MB/s, średni koło 63MB/s, do tego 2x stare samsungi 80GB w raid0 max 100MB/s (bez raida to tragedia). Teraz jeden dysk 2x pojemniejszy od tych trzech dysków razem wziętych i jeszcze max transfer 143MB/s i ponad 100MB/s przez pierwsze 800GB :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) mi nie odpowiada za bardzo świst talerzy?(wysoki dzwiek) w F3,miałęm to w 2 sztukach,oczywiscie slychac to był w bardzo wyciszonym komputerze,dajcie znać jak tam u was z glosnoscia tych dysków,sam zaczynam zastanawiać się poważnie nad ssd oraz 1TB 5900 lub 5400. Edytowane 1 Października 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Najlepsza to jest skrzynka bitumiczna własnej roboty :wink:Ja się w chałupnictwo nie bawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Ja się w chałupnictwo nie bawie ;)jak chcesz mieć cichy HDD to rzeczywiscie lepiej skrzynke bitumiczna,na allegro mozna gotowe kupic. ,bo SQD kiepsko wycisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...