Skocz do zawartości
Nessay

Zestaw głośników do kompa/kino domowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Temat ten był wałkowany pare miesięcy temu (dokładnie w tamtym roq)

myśle, ze można by było go odświerzyć ponieważ wyszło dużo nowego sprzętu a ja właśnie mam zamiar kupić głośniki do kompa porządne do 600 zł (o ile porządne dostane za taka cene)

Mam na oku Logitecha za 599 zł głownie będa do słuchania muzy nieraz jak jakis film bedzie to podłącze je do telewizora.

Mam SB Live! 5.1 nie jestem melomanem ale lubie posłuchać muzy (zadnych trzaskow) czyste dzwieki jestem na to wyczulony ale nie az tak strasznie... Słucham głownie techno... narazie Logitech to mój faworyt... czekam na opinie co polecacie..?

Update: teraz mam glosniki mediatechu za 100 zł nie jestem z nich zadowolony zbytnio....

Btw: biruko mam takie 1,5 metrowe obok siebie nie mam pułek i sie zastanawiam gdzie te satelity ułoze moga stać na biurku (np lekko zaokraglone tworzac poł okrąg??) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam mediatecha dokladnie ten model

Dołączona grafika

- niesa za drogie a jezeli chodzi o sluchanie muzy , gry i flimy w zupelnosci wystarczaja - dzwiek czysty , szkoda tylko ze przy funkcji enhanced (z dzwieku dwukanalowego tworzy 6 ) spada moc i przy duzej glosnosci zaczynaja rzezic ale jezeli wylaczy sie ta opcje (czyt. ma ktos karte 6 kanalowa ) to bez problemu glosniki daja taka glosnosc ze ogluchnac mozna ;) - mowie mi z upelnosci starczaja a byle czego niekupuje - wiec zastanawiam sie czy warto az 600 zl wykladac bo te kosztuja ... uwaga ... :) 249 zl . Aktualnie kupowalbym z mediatecha

albo

ARIE 5.1

Dołączona grafika

za 249 zl

albo

ZAMBRE 5.1

Dołączona grafika

za 349 zl

I wedlug mnie za glosniki wiecej chyba nieoplaca sie dac jezeli ktos nieuzywa kompa do obrobki dzwieku or cos takiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.logitech-sklep.com.pl/local/produkt/5169

tu macie linka do tych logitechow... napiszcie co o tym sadzicie specyfikacja nie jest zla...

a z allegro nie chcem nic kupowac

tylko to co jest dostepne we Wrocku :)

btw te mediatechy maja plastikowy soobwofer - widac roznice po miedzy drewnem a platikiem wiec odpadaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zewnetrzy wzmacniacz dzwieku NIE

Nie rozumiem tego to z jakiego wzmacniacza korzystaja te glosniki ? Tego zawartego na karcie dzwiekowej :twisted: LOL

Cos przekombinowali, wzmacniacz pewnie jest w subwooferze.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dexter to sa wlasnie pasywne albo aktywne aktywne maja wieksza moc ladniej graja karta muzyczna ma kiepski wzmacniacz - sprobuj wykrzesac na dwa glosniki taka moc co na 5 + 1 normalne z wlasnym wzmacniaczem - a niemowie juz zeby muza miala zasilac 4+1 - to wogole jest chyba niewykonalne ;) - aha do tego dochodzi jeszcze ekranowanie magnetyczne - ja takie mam w swoich :") - tzn nie zaklucaja urzadzen w poblizu jak np monitor :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.logitech-sklep.com.pl/local/produkt/5169

tu macie linka do tych logitechow... napiszcie co o tym sadzicie specyfikacja nie jest zla...

a z allegro nie chcem nic kupowac

tylko to co jest dostepne we Wrocku :)

btw te mediatechy maja plastikowy soobwofer - widac roznice po miedzy drewnem a platikiem wiec odpadaja...

quest sam jestes plastiokwy ;) ( joke ofkorz ;) )

Wszystkie te modele maja obudowe subwoofera w drewnie :) - nie bez przyczyny moj zestaw sie nazywa mediatech MT322 5.1 Wooden boombox :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam mediatecha dokladnie ten model 

Dołączona grafika

- niesa za drogie a jezeli chodzi o sluchanie muzy , gry i  flimy w zupelnosci wystarczaja - dzwiek czysty , szkoda tylko ze przy funkcji enhanced (z dzwieku dwukanalowego tworzy 6 )  spada moc i przy duzej glosnosci zaczynaja rzezic ale jezeli wylaczy sie ta opcje (czyt. ma ktos karte 6 kanalowa ) to bez problemu glosniki daja taka glosnosc ze ogluchnac mozna ;) - mowie mi z upelnosci starczaja a byle czego niekupuje - wiec zastanawiam sie czy warto az 600 zl wykladac bo te kosztuja ... uwaga ... :) 249 zl  . Aktualnie kupowalbym z mediatecha

albo 

ARIE 5.1

za 249 zl

albo

ZAMBRE 5.1

za 349 zl 

I wedlug mnie za glosniki wiecej chyba nieoplaca sie dac jezeli ktos nieuzywa kompa do obrobki dzwieku or cos takiego :)

Widziales swoj glosnik basowy? Ile ma wat 8 , bo ja widzialem u kumpla. nie dosc ze glosniczek malutenki. to jeszcze taka cieniutka membrana

W zestawie creative2.1 za 180 zl subwoofer to olbrzym w porownaniu z media-tech. Z media-tech dobre jest tylko tornado za ok 500 zl

Ja bym bral tego logitecha albo creative 6.1 6700:

Moc głośników satelitarnych przednich i tylnych 8W RMS

Moc głośnika centralnego 20W RMS

Moc subwoofera 22W RMS

Pasmo częstotliwości 40Hz – 20kHz

Creative podaje moc znamionowa glosnikow, a nie jak medi-tech, za 200 zl masz 1500 wat:)))))))))))))))))))))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecien masz racje ale niedokonca subwoofer w mediatechu niejest duzy - ale niechodzi tylko o wielkosc i grubosc membrany a rezonans wewnatrz pudla subwoofera powiedz po co mi wiekszy glosnik jezeli wylaczajac funkcje enhanced subwoofer dajena tyle glosno ze mi "drza" meble po drugiej stronie pokoju a pokoj ma 24 m2 - wiec nie taki maly - mowie przy enhanced niejest za wydajny ale jezeli masz 6 kanalowke to wtedy jest master :) . Co do mocy zestaw ma 1000 W ale to jakbys tak niedoczytal to jest moc P.M.P.O wiec gdzie tu porownanie ze znamionowa - a mediatech tak podaje poniewaz sa dwa standardy i nikt nienarzuca podawania znamionowej ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie za P.M.P.O, ale kazda porzadna firma podaje moc w RMS, Ktos kto sie nie orientuje widzi 1000 W i bierze taki "mocny" sprzet

Za 229 zl mozna juz kupic creative 4.1 4400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dexter to sa wlasnie pasywne albo aktywne aktywne maja wieksza moc ladniej graja karta muzyczna ma kiepski wzmacniacz - sprobuj wykrzesac na dwa glosniki taka moc co na 5 + 1 normalne z wlasnym wzmacniaczem - a niemowie juz zeby muza miala zasilac 4+1 - to wogole jest chyba niewykonalne ;)  -  aha do tego dochodzi jeszcze ekranowanie magnetyczne - ja takie mam w swoich :") - tzn nie zaklucaja urzadzen w poblizu jak np monitor :D

Mi tego tlumaczyc nie musisz :) Juz kilka wzmacniaczy wyszlo spod mojej reki. Zartowalem sobie tylko z opisu.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Creative Inspire 6700 6.1 mój kumpel używa ich do swojego minikina w połączeniu z 32 calowym TV panoramicznym to poprostu rewelacja, oglądałem na nich Władcę Pierścieni (no w sumie nie na nich tylko na TV :lol:) i nigdy tego nie zapomnę 8) dzwięk rewelacja. POLECAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Creative Inspire 6700 6.1 mój kumpel używa ich do swojego minikina w połączeniu z 32 calowym TV panoramicznym to poprostu rewelacja, oglądałem na nich Władcę Pierścieni (no w sumie nie na nich tylko na TV :lol:) i nigdy tego nie zapomnę 8) dzwięk rewelacja. POLECAM.

a jaka cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Creative Inspire 6700 za 539zl

6 satalitek i subwoofer

satelitki 8W RMS

subwoofer 22W RMS

Albo Logitech Z-640 za 524zl

5 satelitek i subwoofer

satelitki 5,5W RMS

subwoofer 23,5W RMS

Albo :) niewiem czy mozna je jeszcze kupic ale byl taki model :

Philips A.500 chyba calkiem niezly cena w okolicy ~600zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka cena?
W proline (www.proline.com.pl) 629 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka cena?
W proline (www.proline.com.pl) 629 zl

A w Komputroniku po 539zł :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec tak.. ja mam 6 glosnikow i sobwwofer.. wszystko robione po swojemu.. z tylu mam wieze podlaczona pod wyjscie na tylnie glosniki, z przodu mam Samsungi z sobwooferem (SMS-5100) kiedys za nie dalem 280 zł.. teraz beda tansze... a nademna (jako center) sa 2 male glosniczki creativa za 49 zł..

jezeli nie masz wiezy to kupuj zestaw.. jezeli masz to lepiej kupic cos na przod za 300 zl i glosniki na center za 50-70zl :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...