Nessay Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Witam. Temat ten był wałkowany pare miesięcy temu (dokładnie w tamtym roq) myśle, ze można by było go odświerzyć ponieważ wyszło dużo nowego sprzętu a ja właśnie mam zamiar kupić głośniki do kompa porządne do 600 zł (o ile porządne dostane za taka cene) Mam na oku Logitecha za 599 zł głownie będa do słuchania muzy nieraz jak jakis film bedzie to podłącze je do telewizora. Mam SB Live! 5.1 nie jestem melomanem ale lubie posłuchać muzy (zadnych trzaskow) czyste dzwieki jestem na to wyczulony ale nie az tak strasznie... Słucham głownie techno... narazie Logitech to mój faworyt... czekam na opinie co polecacie..? Update: teraz mam glosniki mediatechu za 100 zł nie jestem z nich zadowolony zbytnio.... Btw: biruko mam takie 1,5 metrowe obok siebie nie mam pułek i sie zastanawiam gdzie te satelity ułoze moga stać na biurku (np lekko zaokraglone tworzac poł okrąg??) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Ja mam Creativy 5.1 i sa zajebiste !!! Polecam !!!!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Za tą cenę to tylko Geniusy które widziałem na Allegro (nie pamiętam nazwy) 5x15W satelity i sub 45W WSZYSTKO w drewnie. Żyć nie umierać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_Bach Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 ja sie pzymierzam do Hercules XPS510. cena podobna do inspire 5100 a mocniejsze - subwoofer 20W, satelity 8W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Ja mam mediatecha dokladnie ten model - niesa za drogie a jezeli chodzi o sluchanie muzy , gry i flimy w zupelnosci wystarczaja - dzwiek czysty , szkoda tylko ze przy funkcji enhanced (z dzwieku dwukanalowego tworzy 6 ) spada moc i przy duzej glosnosci zaczynaja rzezic ale jezeli wylaczy sie ta opcje (czyt. ma ktos karte 6 kanalowa ) to bez problemu glosniki daja taka glosnosc ze ogluchnac mozna ;) - mowie mi z upelnosci starczaja a byle czego niekupuje - wiec zastanawiam sie czy warto az 600 zl wykladac bo te kosztuja ... uwaga ... :) 249 zl . Aktualnie kupowalbym z mediatecha albo ARIE 5.1 za 249 zl albo ZAMBRE 5.1 za 349 zl I wedlug mnie za glosniki wiecej chyba nieoplaca sie dac jezeli ktos nieuzywa kompa do obrobki dzwieku or cos takiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Tylko Creative a jeżeli do muzy to tylko z amplitunerem!!! polecam kupić w cenie do 600zł używane DTT2500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 http://www.logitech-sklep.com.pl/local/produkt/5169 tu macie linka do tych logitechow... napiszcie co o tym sadzicie specyfikacja nie jest zla... a z allegro nie chcem nic kupowac tylko to co jest dostepne we Wrocku :) btw te mediatechy maja plastikowy soobwofer - widac roznice po miedzy drewnem a platikiem wiec odpadaja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Zewnetrzy wzmacniacz dzwieku NIE Nie rozumiem tego to z jakiego wzmacniacza korzystaja te glosniki ? Tego zawartego na karcie dzwiekowej :twisted: LOL Cos przekombinowali, wzmacniacz pewnie jest w subwooferze. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 dexter to sa wlasnie pasywne albo aktywne aktywne maja wieksza moc ladniej graja karta muzyczna ma kiepski wzmacniacz - sprobuj wykrzesac na dwa glosniki taka moc co na 5 + 1 normalne z wlasnym wzmacniaczem - a niemowie juz zeby muza miala zasilac 4+1 - to wogole jest chyba niewykonalne ;) - aha do tego dochodzi jeszcze ekranowanie magnetyczne - ja takie mam w swoich :") - tzn nie zaklucaja urzadzen w poblizu jak np monitor :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 http://www.logitech-sklep.com.pl/local/produkt/5169 tu macie linka do tych logitechow... napiszcie co o tym sadzicie specyfikacja nie jest zla... a z allegro nie chcem nic kupowac tylko to co jest dostepne we Wrocku :) btw te mediatechy maja plastikowy soobwofer - widac roznice po miedzy drewnem a platikiem wiec odpadaja... quest sam jestes plastiokwy ;) ( joke ofkorz ;) ) Wszystkie te modele maja obudowe subwoofera w drewnie :) - nie bez przyczyny moj zestaw sie nazywa mediatech MT322 5.1 Wooden boombox :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 spox mozliwe ze masz w drewnie :} a co z tymi logitechami przeciez musza miec chyba zewnetrzny wzmacniacz??? co o tym myslec co wybrac help :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 wedlug mnie sa za drogie jak na swoja jakosc ale to ty wybierasz ... Zewnetrzy wzmacniascz jak juz napisalem ma kazdy wiekszy zestaw bo karta szwiekowa niejest wstanie udoic ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petrov Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Ja mam mediatecha dokladnie ten model - niesa za drogie a jezeli chodzi o sluchanie muzy , gry i flimy w zupelnosci wystarczaja - dzwiek czysty , szkoda tylko ze przy funkcji enhanced (z dzwieku dwukanalowego tworzy 6 ) spada moc i przy duzej glosnosci zaczynaja rzezic ale jezeli wylaczy sie ta opcje (czyt. ma ktos karte 6 kanalowa ) to bez problemu glosniki daja taka glosnosc ze ogluchnac mozna ;) - mowie mi z upelnosci starczaja a byle czego niekupuje - wiec zastanawiam sie czy warto az 600 zl wykladac bo te kosztuja ... uwaga ... :) 249 zl . Aktualnie kupowalbym z mediatecha albo ARIE 5.1 za 249 zl albo ZAMBRE 5.1 za 349 zl I wedlug mnie za glosniki wiecej chyba nieoplaca sie dac jezeli ktos nieuzywa kompa do obrobki dzwieku or cos takiego :) Widziales swoj glosnik basowy? Ile ma wat 8 , bo ja widzialem u kumpla. nie dosc ze glosniczek malutenki. to jeszcze taka cieniutka membrana W zestawie creative2.1 za 180 zl subwoofer to olbrzym w porownaniu z media-tech. Z media-tech dobre jest tylko tornado za ok 500 zl Ja bym bral tego logitecha albo creative 6.1 6700: Moc głośników satelitarnych przednich i tylnych 8W RMS Moc głośnika centralnego 20W RMS Moc subwoofera 22W RMS Pasmo częstotliwości 40Hz – 20kHz Creative podaje moc znamionowa glosnikow, a nie jak medi-tech, za 200 zl masz 1500 wat:))))))))))))))))))))))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 no to co bys polecal do 600 zł moze byc ciut ponad 600 np 650 zł na mediatechu ostatnio sie zawiodłem słuchawy trzeszczą glosniki nie sa najlepszej jakosci wzlaszcza wzmacniacz ktory warczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 http://allegro.pl/show_item.php?item=12807655 Moim zdaniem biją na głowe wszystkie 5100, 5300 itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Kwiecien masz racje ale niedokonca subwoofer w mediatechu niejest duzy - ale niechodzi tylko o wielkosc i grubosc membrany a rezonans wewnatrz pudla subwoofera powiedz po co mi wiekszy glosnik jezeli wylaczajac funkcje enhanced subwoofer dajena tyle glosno ze mi "drza" meble po drugiej stronie pokoju a pokoj ma 24 m2 - wiec nie taki maly - mowie przy enhanced niejest za wydajny ale jezeli masz 6 kanalowke to wtedy jest master :) . Co do mocy zestaw ma 1000 W ale to jakbys tak niedoczytal to jest moc P.M.P.O wiec gdzie tu porownanie ze znamionowa - a mediatech tak podaje poniewaz sa dwa standardy i nikt nienarzuca podawania znamionowej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petrov Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Oczywiscie za P.M.P.O, ale kazda porzadna firma podaje moc w RMS, Ktos kto sie nie orientuje widzi 1000 W i bierze taki "mocny" sprzet Za 229 zl mozna juz kupic creative 4.1 4400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 dexter to sa wlasnie pasywne albo aktywne aktywne maja wieksza moc ladniej graja karta muzyczna ma kiepski wzmacniacz - sprobuj wykrzesac na dwa glosniki taka moc co na 5 + 1 normalne z wlasnym wzmacniaczem - a niemowie juz zeby muza miala zasilac 4+1 - to wogole jest chyba niewykonalne ;) - aha do tego dochodzi jeszcze ekranowanie magnetyczne - ja takie mam w swoich :") - tzn nie zaklucaja urzadzen w poblizu jak np monitor :D Mi tego tlumaczyc nie musisz :) Juz kilka wzmacniaczy wyszlo spod mojej reki. Zartowalem sobie tylko z opisu. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 ;) no niezalapalem bazy najwiidoczniej ;D :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 :arrow: Creative Inspire 6700 6.1 mój kumpel używa ich do swojego minikina w połączeniu z 32 calowym TV panoramicznym to poprostu rewelacja, oglądałem na nich Władcę Pierścieni (no w sumie nie na nich tylko na TV :lol:) i nigdy tego nie zapomnę 8) dzwięk rewelacja. POLECAM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 :arrow: Creative Inspire 6700 6.1 mój kumpel używa ich do swojego minikina w połączeniu z 32 calowym TV panoramicznym to poprostu rewelacja, oglądałem na nich Władcę Pierścieni (no w sumie nie na nich tylko na TV :lol:) i nigdy tego nie zapomnę 8) dzwięk rewelacja. POLECAM.a jaka cena? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Creative Inspire 6700 za 539zl 6 satalitek i subwoofer satelitki 8W RMS subwoofer 22W RMS Albo Logitech Z-640 za 524zl 5 satelitek i subwoofer satelitki 5,5W RMS subwoofer 23,5W RMS Albo :) niewiem czy mozna je jeszcze kupic ale byl taki model : Philips A.500 chyba calkiem niezly cena w okolicy ~600zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petrov Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 :arrow: Creative Inspire 6700 6.1 mój kumpel używa ich do swojego minikina w połączeniu z 32 calowym TV panoramicznym to poprostu rewelacja, oglądałem na nich Władcę Pierścieni (no w sumie nie na nich tylko na TV :lol:) i nigdy tego nie zapomnę 8) dzwięk rewelacja. POLECAM.a jaka cena?W proline (www.proline.com.pl) 629 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 :arrow: Creative Inspire 6700 6.1 mój kumpel używa ich do swojego minikina w połączeniu z 32 calowym TV panoramicznym to poprostu rewelacja, oglądałem na nich Władcę Pierścieni (no w sumie nie na nich tylko na TV :lol:) i nigdy tego nie zapomnę 8) dzwięk rewelacja. POLECAM.a jaka cena?W proline (www.proline.com.pl) 629 zl A w Komputroniku po 539zł :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 co powera mają te creative?? subwoofer napiera?? :D ma wysadzic sasiadowi szyby (taki cel zakupu) :P chyba te wezme tak sobie myśle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Lepiej weź te Genius'y. 120W w RMS - tzw. trzęsienie ziemi :) Chyba kumpel Spidermana miał ten zestawik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 mam pyt co lepiej Creative Inspire 6700 6.1 czy Creative Inspire 5500 5.1 ?? 5500 podobno ma aktywny soobwofer i amplituner ale jest ciut słabszy (drozszy) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4762 6700 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5065 5500 co brac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob3k Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 a wiec tak.. ja mam 6 glosnikow i sobwwofer.. wszystko robione po swojemu.. z tylu mam wieze podlaczona pod wyjscie na tylnie glosniki, z przodu mam Samsungi z sobwooferem (SMS-5100) kiedys za nie dalem 280 zł.. teraz beda tansze... a nademna (jako center) sa 2 male glosniczki creativa za 49 zł.. jezeli nie masz wiezy to kupuj zestaw.. jezeli masz to lepiej kupic cos na przod za 300 zl i glosniki na center za 50-70zl :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 i co kupić? 5500 czy 6700?? i czy 6700 ma aktywny soobwofer a jesli nie to czy wyczuje roznice po miedzy aktywnym a nie aktywnym??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 wez aktywny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...