Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam taki mały dylemat a wiec czy jest sens zmieniać kartę muzyczną a właściwie kupić bo teraz gram ze zintegrowanej 7.1 CH HD Audio na jakąś tak do 100zl z przesyłka jak tak to na jakie i czy będzie jakaś wielka różnica ??

Edytowane przez lolek123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie masz głośniki? Jeżeli zwykłe komputerowe 'pierdziawki', zmiany karty dźwiękowej nawet nie zauważysz (no chyba, że na tej co masz, są jakieś wybitne trzaski, szumy, itp)

Jeśli lepsze, możesz trochę dołożyć i używasz kompa do:

1. gier i zależy Ci na nowszych EAX - weź Creative (Audigy 2 ZS starczy w zupełności)

2. słuchania muzyki - polecam M-Audio Audiophile

Generalnie droższa karta powinna dać bardziej dynamiczny dźwięk, niżej schodzący bas, mniej szumów, ale czy to będzie słychać zależy w równej a nawet większej mierze od głośników/kolumn.

Pozdrawiam

Edytowane przez Night_Bird

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje głośniki to mc-2110 a miałem na myśli karty w przedziale cenowym tak do 100zl a ty mi podajesz za 200 i 450 zl chodzi mi tylko o słychanie muzyki na dźwięku gier mi nie zależy wiec do 100 zl nie ma sensu zamiany ? na tych sprawach to ja się nie znam ale zdaje mi się ze mój subwoofer wydaje małe basy a podobna w tym zestawie jak czytałem recenzje jest duży bass jakoś tego nie odczuwam no tylko jak dam na polowe głośnosci albo więcej to wtedy słychać bass może to być spowodowane słaba kartą muzyczna?? pytam bo ja w tym temacie zielony jestem i nie wiem

Edytowane przez lolek123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zalicytować jakieś używane audigy na allegro (sb0090 można trafić już od 30-50 zł), ale o 2 zs to możesz raczej zapomnieć, bo chodzi po 115-120 zł. Na początek możesz spróbować zainstalować na swojej integrze soft z x-fi i zobaczyć, czy coś się poprawiło. Całość opisana pod koniec wątku

http://forum.purepc.pl/Audio-f63/Realtek-A...00-t301481.html

Kwestia dyskusyjna, bo jedni ludzie twierdzą, że słyszą różnicę, a inni uważają ich za idiotów. Jeśli ci się nie śpieszy i możesz poobserwować allegro, to masz szansę wyjąć używane x-fi xtreme music do 160 zł. Ja radzę poczekać, dozbierać kaskę i kupić coś lepszego - xtreme music, gamera albo xonara xd lub xonara d1, który zazwyczaj jest na zwykłym pci i jest tańszy od xd o jakieś 20zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu masz instrukcję

http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=493096

a tu gotowe stery - link podrzucony przez tomana

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=87523

Wszystko było w tym temacie, który podesłałem.

Sam tego nie próbowałem i nie biorę żadnej odpowiedzialności jak i czy to działa. Sprawdzić nie zaszkodzi, może lepszy soft i efekty lepiej ci podpasują. Wiem za to, że jest duża różnica pomiędzy interą Realtek Alc888, a xonarem xd nawet na bardzo tandetnych pierdziawkach.

Edytowane przez prze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę nad Sound Blastererm Audigy - SB0090 a SB0570 która będzie lepsza i odczuje po zakupie jakiś większy bass w moich głośnikach ??a może lepiej uzbierać na coś lepszego audigy 2 czy coś ??

Edytowane przez lolek123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi