Skocz do zawartości
s|erdol

KT7E - niestabilne

Rekomendowane odpowiedzi

konfiguracja

kt7e,live,gf2mx400,512mb,modem na isa.

kolejnosc: w98se,service pack(najnowszy),rozne stery(min.live),znow service pack. na okraglo wyskakuja bledy (program wykonal....).moze to jakas krytyczna opcja w biosie(sprawdzalem juz chyba wszystkie).jesli ktos ma jakies pomysly plz respond ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam KT7E i u mnie nigdy nie bylo problemow ze stabilnoscia.Poprobuj z nowym biosem (7N czy jakos tak),jesli to nie pomoze to pokombinuj z ustawieniami pamieci ,wiekszosc BSOD'ow jest powodowana zbytnio wysrobowanymi pamiatkami.Plytka jest OK,stara ale jara :) dla mojego T-birdka styknie :) Powodzenia z kombinowaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze co zrobilem to zajrzalem do instrukcji, na viaarena i abit.com.tw 8O przypuszczam ze mobo jest uwalona bo konfig kompa jest w miare standardowy i nie powinien sprawiac az takich problemow.mysle jeszcze o zasilaczu, zaraz to sprawdze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzales zasilacz ? Ilu watowy jest ? Jesli mniej niz 300watow to w takim razie to jest twoj problem. Mozesz takze sprobowac ustawic opcje w Biosi-e na safe settings. Jesli zmieniales BIOS na nowsza wersje to tez moze byc twoj problem. Czasami bywa ze nowsze wersje robia wiecej zlego niz dobrego. Ale osobiscie mi sie wydaje ze to zaslilacz. Sprawdz z innym zasilaczem. Takze heatsink. Dobrze lezy na CPU ? Temperatura ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uffffffff rozmontowalem dziada na czesci pierwsze, testowalem kazdy podzespol, i okazalo sie ze $#@$#@ via4in1 (najnowszy mu nie odpowiadal!) trzeba bylo stare zainstalowac i wszystko jest ok.tnx za sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...