ihavenoideas Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Nagrywam z kumplem filmy kamerą Sony DCR-SR35 do projektu 'e-szkoła Wielkopolski'. Po zrzuceniu filmów na kompa, pojawia się dziwny format pliku - .wbmp. Wyczytałem w Googlach, że to format dla starszych telefonów komórkowych, z głębią kolorów ok. 1 bita?! U mojego kolegi na Viście, żeby obejrzeć jakikolwiek film, trzeba było szukać kodeków. U mnie na XP'ku SP 3 obeszło się bez tego, staruszek Windows Media Player dał sobie radę odwtorzyć bez cięć i opóźnień w audio. Wszystko pięknie - jakość bardzo dobra, dźwięk jest. Ale problem leży w tym, iż pojedyńcze filmy musimy 'skleić' w jedną, obrobioną całość. Wchodząc do Windows Movie Makera i próbując odpalić te filmy wyskakuje, że format nie jest obsługiwany.. Bardzo proszę o pomoc. Nagraliśmy już wiele filmów, objechaliśmy pół 25-tysięcznego miasta i teraz nie wiemy, co zrobić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Poszukaj konwertera z .wbmp do .avi , może sprawdź program "SUPER" , dosyć dobrze działa ale nie wiem czy to obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...