kaczan Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Kolega przyniósł mi dziś laptopa, żebym zainstalował mu WinXp, bo jak mówił, resetuje mu się podczas instalowania. No ok włączam laptopa podpinam dziwną ładowarkę (universal ac adapter) no i próbuje odpalić instalke. Po naciśnięciu dowolnego przycisku wyskakuje pokazuje się czarny ekran, i po chwili się wyłącza, a nie resetuje jak on to mówił. Kompa normalnie nie da się odpalić bo wyskakują bluescreeny. Wydaję mi się że to będzie problem z baterią lub ładowarką. Gdy podpinam ładowarkę, bateria jakby syczy. Dioda sygnalizująca poziom baterii w laptopie też świeci jak jej się podoba. Nie wiem co tu teraz począć. Na ładowarce wybiera się też napięcie (jest ustawione na 19V). Tak w ogóle laptop to ASUS A6R. Co daje kalibracja baterii, bo mam taka opcje w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Moze byc uszkodzony zasilacz.. wyciagnij baterei ( nie potrzebna jest wcale lapkowi do szczescia ) odpal kompa spróbuj instalacji... Jak nie zajarzy to memki w pierwszej kolejnosci itd.... i podstaw inny zasilacz na test... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...