Skocz do zawartości
mgteam

Pc Za 2-2,5k Głównie Pod Ps I Gry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :razz:

Wreszcie uzbierałem trochę kasy na PC (2000-2500zł).

Zamierzam za tą kwotę złożyć komputer (sama skrzynka), który będzie głównie służył do rozrywki lecz nie tylko.

Z racji tego, że studiuję fotografię często obrabiam zdjęcia w Photoshopie lub innym programie graficznym. Nie rzadko są to duże pliki przy których mój komp wysiada W 3d raczej nie będę działał. Głównie zależy mi na szybkiej pracy z "ciężkimi" plikami na wielu warstwach oraz stabilności bo nie jednokrotnie traciłem owoce kilkugodzinnej pracy co nie jest miłe :angry:

Zależy mi również na dobrej jakości dźwięku, a wiec przydałaby się dobra karta dźwiękowa obsługująca min. 6 kanałów audio (5.1) Napewno lepsza od mojego SB Audigy :lol:

Komp powinien również podołać wymaganiom większości nowych gierek.

Chętnie wysłucham opinii biegłych w tych sprawach forumowiczów. Potrzebuję porad odnośnie podzespołów na jakie powinienem wydać trochę więcej kasy, a na których mogę oszczędzać. Mile widziane gotowe konfiguracje najlepiej sprawdzone

Z góry dzięki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuję:

Procesor:Intel Core 2 Duo E8400 /3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/599 zł

Płyta główna:Gigabyte EP45-DS3LR /intel P45/330 zł

Pamięć RAM:Geil 4GB (2x2GB) PC800 CL5/195 zł

Dysk twardy:Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3/195 zł

Karta graficzna:PowerColor Radeon HD4870 512MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out/499 zł

Karta dźwiekowa:Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer/215 zł

Nagrywarka DVD:LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black)/99 zł

Obudowa:Cooler Master Elite 335 (Black)/149 zł

Zasilacz:Pentagram 450W Silent Force Value/199 zł

Wychodzi 2480 zł, ceny z esc.pl

Krótkie podsumowanie: procesor jeden z lepszych dwórdzeniowych, bardzo podatny na OC. Porządna płyta główna na chipsecie P45, dzięki której na spokuju bd można wsadzić Quada, nie ograniczając jego zapędów. Szybki dysk twardy, wydajna karta graficzna, chyba najlepsza karta dźwiękowa w swojej cenie. Reszta standard:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do grafiki 2D najlepiej jak najszybszy procesor dwU rdzeniowy [program i tak korzysta tylko z jednego rdzenia], 4GB ramu też się przydadzą.

Warto też włączyć w ustawieniach PS'a Enable OpenGL Drawing, dzięki czemu przy nakładaniu filtrów i styli uzyskasz nawet 10krotne przyśpieszenie [przetestowane] ;)

Edytowane przez ArturMaly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi