Skocz do zawartości
domans

Jaki Procesor Zamiast Celerona M 350 (1.3ghz)

Rekomendowane odpowiedzi

witam !

podejrzewam ze seria ktora mam jest jakas felerna bo 65* w idle to troche duzo. szukal bym wiec czegos chlodniejszego w zamian tego celerona. nie jestem jednak do konca pewien co mogl bym tu wlozyc i czy to sie wogole oplaca.

oto dane plycie glownej z cpu-z

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=625514

z tego co juz wiem to chyba nie mam mozliwosci wlozenia tu procesora o fsb wyzszym nic 400mhz, ale moge sie mylic...

jesli jednak jest tak jak mysle to czy jest sens wkladac i czy istnieje cos chlodniejszego niz ten celeron, moze jakis p4 albo cel z innej serii ? nie ukrywam ze bylo by dobrze jakby proc byl nieco szybszy.

notebook to compaq presario m2000.

czy moze cos takiego mialo by szanse byc chlodniejsze ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=697971626

czy moze lepiej szukac p4 ? tez ok 1.5ghz. kolega kiedys mial compaq podonego do mojego z p4 1.4 i jego temp nie wykraczaly poza 55* w load ;x

Edytowane przez domans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do laptopa wsadzisz jedynie Pentium M i celerona M na FSB 400

po pierwsze przeczyść laptopa z kurzu, wyjmij chlodzenie, przedchmuja wszystko, zmien paste na procesorze

na twoim miejscu szukałbym Pentiuma M 715 (1,5 GHz), 725 *1,6 GHz), 735 (1,7 GHz) wszystkie na rdzenich Dothan 90nm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi