Skocz do zawartości
proziomek

Duży Problem !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem kupiłem części do kompa :

P.G : Asrock A770DE

Ram : 2x2 GB a DATA

Grafa : GIGABYTE hd 4850 zalman

Proc : AMD Athlon II 245

Zailacz : Pentagram 430W

i mam przejściówkę z dysku ATA na SATA

Stary dysk ata i nagrywarka też na ata.

Mam taki problem złożyłem wszystko do kupy i jest czarne tło miga taka kreseczka pojawia się menu Asrock'a i jak dam F2 to jest czarne tło i pisze Reboot and select proper boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press key

i nie wiem co mam teraz zrobić z takim fantem proszę o pomoc !!!

/Zmień tytuł na regulaminowy (precyzyjniejszy)

/Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do biosu możesz wejść? Wykrywa Ci dysk w biosie? Ustaw kolejność botowania, pierwszy powinien być cd/dvd rom. Chyba będziesz os instalował z płyty.

Spróbować możesz bez przejściówki, podepnij napęd cd/dvd razem z hdd pod ata.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie do biosu się da wejść ale tam nic niema o botowaniu z DVD ani z HDD nic o botowaniu jest zakładka boot ale tam nic takiego niema teraz pisze z kompa kuzyna więc nie mogę wejść na swego. Proszę o pomoc bo nie wiem co zrobić !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W "Advanced > IDE Configuration" musi być widoczny dysk. W "boot" także, ustawiasz jako pierwsze napęd cd/dvd, jako drugi hdd. Nie pisz głupot, że niec tam nie ma, co masz w naglówku "boot" i nic więcej nie ma? Czy jak nie masz pulpitu windows to nic nie ma Twoim zdaniem? Przeczytaj temat cały od poczatku i dostosuj się do zaleceń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi