proziomek Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam mam problem kupiłem części do kompa : P.G : Asrock A770DE Ram : 2x2 GB a DATA Grafa : GIGABYTE hd 4850 zalman Proc : AMD Athlon II 245 Zailacz : Pentagram 430W i mam przejściówkę z dysku ATA na SATA Stary dysk ata i nagrywarka też na ata. Mam taki problem złożyłem wszystko do kupy i jest czarne tło miga taka kreseczka pojawia się menu Asrock'a i jak dam F2 to jest czarne tło i pisze Reboot and select proper boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press key i nie wiem co mam teraz zrobić z takim fantem proszę o pomoc !!! /Zmień tytuł na regulaminowy (precyzyjniejszy) /Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Do biosu możesz wejść? Wykrywa Ci dysk w biosie? Ustaw kolejność botowania, pierwszy powinien być cd/dvd rom. Chyba będziesz os instalował z płyty. Spróbować możesz bez przejściówki, podepnij napęd cd/dvd razem z hdd pod ata. Edytowane 29 Lipca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proziomek Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Normalnie do biosu się da wejść ale tam nic niema o botowaniu z DVD ani z HDD nic o botowaniu jest zakładka boot ale tam nic takiego niema teraz pisze z kompa kuzyna więc nie mogę wejść na swego. Proszę o pomoc bo nie wiem co zrobić !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 to będzie ciężki przypadek ;) Napędu Ata też nie pokazuje w menu boot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 W "Advanced > IDE Configuration" musi być widoczny dysk. W "boot" także, ustawiasz jako pierwsze napęd cd/dvd, jako drugi hdd. Nie pisz głupot, że niec tam nie ma, co masz w naglówku "boot" i nic więcej nie ma? Czy jak nie masz pulpitu windows to nic nie ma Twoim zdaniem? Przeczytaj temat cały od poczatku i dostosuj się do zaleceń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proziomek Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Tak nic nie wiem co zrobić ??? co mam teraz zrobic prosze o poradę bo nie mam głowy do tego !!! myślałem że jak to podepnę to będzie hulało a tu kicha i co teraz zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Zmienic tasme, albo ja dopiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...