MARKEZZ Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam Chciałbym sie spytac który procesor jest lepszy który bedzie lepiej pasował do np obróbki video lub zdjec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam Chciałbym sie spytac który procesor jest lepszy który bedzie lepiej pasował do np obróbki video lub zdjec. Zasadniczo bez różnicy xeon = 920 D0 +ecc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skogen Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam Chciałbym sie spytac który procesor jest lepszy który bedzie lepiej pasował do np obróbki video lub zdjec. Tu tylko różnice będzie widać w o.c. Xeon jest w tym lepszy bo potrzebuje niższych napięć. Jak masz kasę i amsz zamiar ocowac dołóż do w3520. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Tu tylko różnice będzie widać w o.c. Xeon jest w tym lepszy bo potrzebuje niższych napięć. Jak masz kasę i amsz zamiar ocowac dołóż do w3520. Jak ja się orientowałem to XEON różni się od desktopów wyższą tolerancją dla napięć i temperatur, w kwestii O/C chyba wypada bez zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skogen Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Jak ja się orientowałem to XEON różni się od desktopów wyższą tolerancją dla napięć i temperatur, w kwestii O/C chyba wypada bez zmian. Te xeony to to samo co i7, tyle, że są selekcjonowane i od początku miały stepping D0. W oc wypada lepiej, na podobnym forum gość ładnie go wykręcił 4,6(albo 4,4 nie pamiętam) na powietrzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Na powietrzu ma wyższe temperatury stąd moja wzmianka o tolerancji, jest stabilniejszy. i7 może pracować stabilnie do ponad 70st, Xeon ponad 90st a to robi różnicę. To samo było przy E8400@X3000, gdy E0 desktopa średnio robił 3,0-4GHz na vstok to Xeon potrzebował nawet 1,4-1,5Vcore, przy tym miał wyższe temperatury a mimo to był bardziej stabilny i trudniej było go zmęczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Na powietrzu ma wyższe temperatury stąd moja wzmianka o tolerancji, jest stabilniejszy. i7 może pracować stabilnie do ponad 70st, Xeon ponad 90st a to robi różnicę. To samo było przy E8400@X3000, gdy E0 desktopa średnio robił 3,0-4GHz na vstok to Xeon potrzebował nawet 1,4-1,5Vcore, przy tym miał wyższe temperatury a mimo to był bardziej stabilny i trudniej było go zmęczyć.Xeon i 920 D0 to samo z v i z oc wszystko uzależnione od konkretengo batcha i sztuki co do tempertur obydwa do 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Xeony, jak mnie pamięć nie myli, mają wyższe zegary w turbo mode. Turbo mode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ten xeon co wpisałeś to typowo serwerowy proc Xeon W3520 ma wszystko to samo co 920D0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...