Skocz do zawartości
szajbz

Zasilacz Do Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zasilacz Chieftec 450W i czy pociągnie taki zestaw?

Płyta: GA-EX58-UD4P

Proc: INTEL CORE i7 920

Grafika: GEFORCE GTX 275

Ramy: OCZ 6GB DDR3 1600 Platinum CL7 Triple Channel 3x2G

Dysk: Samsung 500Gb

I jak byście mogli polecić jakąś dobrą obudowę w rozsądnej cenie (z kieszenią na wymienne dyski)

Z góry dzięks

Edytowane przez szajbz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minimum porządny 500W (Tagan, Enermax, Antec) ale pod i7 lepiej z zapasem czyli od 600W w górę. Ten szef pójdzie z dymem, o ile w ogóle cokolwiek się zestaw uruchomi. Co do "dysków wymiennych" masz na myśli flopkę :P ? Czy chodzi ci ogólnie o kieszeń na dyski twarde 3,5" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam podepne sie pod temat.

Posiadam takie cudo do zasilenia :

MSI K8M Neo-V S754

Sempron 3000+ Palermo

DDR 266MHz 1x512 Mb

Dysk 20-40 GB 3,5" ( jeszcze nie wybrany )

Grafika zaintegrowana, jak nie to cos pokroju Radeona x300 wpadnie.

Do tego chcialbym mozliwie najmniejszy zasilacz. W oko wpadl mi ten zasilacz ( http://allegro.pl/item702773705_zasilacz_a...ron_source.html ), ale nie jestem pewny czy uciagnie ten config. Ahh dodam ze szukam jak najtanszego zasilacza, ale zeby mi nic tam nie spalil ;D

Edit: Teraz zauwazylem ze ten zasilacz nie posiada wtyczki 4pin... wiec chyba nie bedzie ok. Moze jakas propozycja ?

Edytowane przez mateusz_free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam podepne sie pod temat.

Posiadam takie cudo do zasilenia :

MSI K8M Neo-V S754

Sempron 3000+ Palermo

DDR 266MHz 1x512 Mb

Dysk 20-40 GB 3,5" ( jeszcze nie wybrany )

Grafika zaintegrowana, jak nie to cos pokroju Radeona x300 wpadnie.

Do tego chcialbym mozliwie najmniejszy zasilacz. W oko wpadl mi ten zasilacz ( http://allegro.pl/item702773705_zasilacz_a...ron_source.html ), ale nie jestem pewny czy uciagnie ten config. Ahh dodam ze szukam jak najtanszego zasilacza, ale zeby mi nic tam nie spalil ;D

Edit: Teraz zauwazylem ze ten zasilacz nie posiada wtyczki 4pin... wiec chyba nie bedzie ok. Moze jakas propozycja ?

http://allegro.pl/item702807255_zasilacz_a..._pentium_4.html może taki jeśli nie za drogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajny ten zasilacz, mam takiego Seasonic 300W przy innej podobnej konfiguracji, no moze troche bardziej wymagajacej i radzi sobie swietnie. Tylko moj to jest wersja z 120mm wentylatorem wiec jest bardzo cichy. W kazdym badz razie chyba lepiej cos takiego 300W brac do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi