twec Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Witam serdecznie, Zakładam nowy topic, gdyż potrzebuję Waszej rady. Otóż, mam tutaj pewnego delikwenta, który chętnie kupi ode mnie moje Black Dragony GeIL-a, ale... No właśnie... Gość się uparł, że bez radiatorów to on nie chce i zobowiązał mnie - jako sprzedawcę - do zadbania o chłodzenie. Znalazłem coś takiego: # http://www.cooling.pl/thermalright-radiato...ukt,551713.html # http://www.cooling.pl/akasa-radiator-ram-c...odukt,2126.html A pytanie mam raczej o sam montaż. Czy ktoś z Was może miał styczność z czymś takim? Jest bardzo drażniący (nie mam cierpliwości do "dłubania")? A może polecacie jakieś inne radiatorki? Z góry dzięki za wszystkie wypowiedzi, twec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Co chcesz osiągnąć? Kupić jakiekolwiek radiatory, czy może coś szczególnego. A może chodzi Ci o najłatwiejszy montaż? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Montaż najłatwiejszy to podstawa - nienawidzę dłubać, nie mam na to cierpliwości (a mówiąc dosadniej - szlag mnie trafia :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 najłatwiej montuje się radiaxy na tzw clipy. Szukaj primecoolerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Mam te thermalrighty, i ich montaż składa się z przyklejenia dwóch pasków taśmy termo, i nasunięcia radiatorów. Naprawde proste, a przy okazji wydajne :) Moje DDR3 1333MHz CL9 @ 1,5V chodziły na 2000MHz 8-8-8-24 @2,1V i radiatory dawały radę ;) Jeśli pamięci po zamontowaniu HR-07 mają znajdować się w sąsiednich bankach pamięci, należy zaopatrzyć się w dwa zestawy HR-07 Duo, jeden wysoki, drugi niski odpowiednio oznaczone literkami H i L. Te blaszki Akasy bardziej blokują przepływ powietrza, niż chłodzą. Jak już to bierz te Thermalrighty Edytowane 30 Lipca 2009 przez Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Tomku, nie pitul ino zakładaj to: http://mcs.pc.pl/produkt966.html :P Edytowane 30 Lipca 2009 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Dzięki za rady Panowie. Tak naprawdę, w mojej opinii, tym Black Dragonom wcale radiatorów nie potrzeba (chodziły u mnie na ~1100MHz CL5 i temp. sprawdzana organoleptycznie była w normie), ale klient nasz pan ;). Skłaniam się jednak teraz ku Thermalrigtom, bo ten delikwent to taki gadżeciaż bardziej, więc będzie zachwycony. Te radiatorki, które poleca Darek byłyby spoko, ale mają po 12 mm wysokości, więc są dosyć grube... Chyba, że ktoś jeszcze ma coś ciekawego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) W Zenfist.pl masz radiatory Revoltec'a na 'clipsy' ; ) za ok. 3 dychy. Edytowane 30 Lipca 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Tomku, nie pitul ino zakładaj to: http://mcs.pc.pl/produkt966.html :P Najlepsze radiatory jakie miałem przyjemność używać :) Jest z nimi tylko jeden problem. Nie obsadzisz 4 banków pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) podlacze sie pod temat chociaz mam troche inny problem mam HyperX 1066MHZ CL5 2x2GB i 2x1GB (z radiatorkami) czy oplaca sie zainwestowac w to (aktywne) albo to chlodzenie czy ktos moze testowowal? Sądząc po takich malych wentylatorach to moga byc niezle suszary. Edytowane 30 Lipca 2009 przez venat0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Czytałem gdzieś jakiś test, że niby coś to daje... Coś musi, bo w końcu to nawiew jest, ale czy warto? Jakby nie patrzeć, to dodatkowy hałas, wiec ja raczej bym się nie skusił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 I prawie bym zapomniał. Najłatwiejszy montaż mają Arctic RC Ram Coolery I w mojej skromnej opinii są również wydajne, no i ten wygląd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 O stary, te są mega! :D Do Black Dragonów idealnie się przypasują (czarne PCB) :). Dzięki!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...