bareu Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Koledzy, jutro bladym świtem ruszam w trasę i do przejechania mam m.in. odcinek jak w temacie, którego w ogóle nie znam. Da się tam pocisnąć? Są jakieś utrudnienia (GDDKiA pokazuje roboty w jednym miejscu), miejsca, na które trzeba uważać? Wszelkie uwagi na temat drogi mile widziane. Pomogą w określeniu godziny wyjazdu. Czy też może przyjąć standardową średnią 70km/h? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Całej tej trasy niestety nie znam. Bardzo często jeździłem do Końskich. Od skrzyżowania drogi nr 74 z 42 do Kostomłotów przed Kielcami trasa jest super - równiutki i szeroki asfalt. Można spokojnie pocisnąć (zdarzało się 150 ;) ) Im bliżej Kielc tym więcej terenów zabudowanych i sporo radarów - na szczęście wszystkie oznaczone. Co do robót drogowych - wiem, że obecnie w okolicach Miedzianej Góry trwają jakieś prace i w godzinach szczytu mogą być tam korki (ruch jednym pasem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bareu Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Dzięki, po prawdzie to miejscem docelowym jest Busko Zdrój, w którym muszę być ok. 10:00-10:30 więc godziny szczytu raczej mi nie grożą, a same Kielce zamierzam ominąć siódemką do Morawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Najgorszym odcinkiem jest chyba Paradyz-Zarnow. Dawno tamtedy nie smigalem ale w porownaniu do tego co bylo w okolicach Sulejowa przed remontem nawierzchni to teraz jest malina. A praktycznie od wylotu z Zarnowa do Mniowa przelotowo masz srednia powyzej 100km/h. Na samej Miedziance jest nowy asfalt takze moga juz malowac - tydzien temu bylo jeszcze spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bareu Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 @Orgiusz O których okolicach Sulejowa piszesz?Piotrków-Sulejów, Sulejów->Radom (te rejony znam), czy Sulejów->Kielce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Piotrkow - Sulejow. Ten odcinek juz od dluzszego czasu jest juz dobrej jakosci. Wczesniej dzieki TIRom wyprzedzanie na krotkim odcinku w deszczu dawalo niezapomniane wrazenia poslizgow z jednych kolein w drugie [; Pozniej na tym odcinku 74 masz kilka ostrzejszych zakretow ale w miare dobrej jakosci nawierzchnie. Najgorsza z tego co pamietam byla za Solcem do poczatku Zarnowa - waskie zakrety z gorki, mostek etc. Na Smykowie golebnik, pozniej jeszcze czasem miski patrza na podwoja ciagla przy stacji paliw z wiatrakami ^_^ Pozniej spokoj. Swojskie tereny jakby nie bylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bareu Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Dzięki Orgiusz. Byłem, wróciłem. Droga miód, malina. Na całym odcinku Sulejów - Kielce nowiuteńka nawierzchnia (przed samymi Kielcami malują). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...