SebaSonido Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Witam, Jako, że na przełomie września i października planuję zakup MacBook'a to już teraz rozglądam się za jakimś dyskiem, stacją sieciową, do której mógłbym wsadzić swój dysk albo też wykorzystać ten, który będzie od razu z obudową. Co do wymagań to tak: - tak jak wspomniałem nie musi mieć wbudowanego dysku, sama obudowa wystarczy - dostęp do plików poprzez WiFi, bo chciałbym bez potrzeby uruchamiania komputera mieć cały czas bezprzewodowy dostęp do plików - zatem pewnie też wbudowany Ethernet do podłączenia kabla, ew. jeżeli to możliwe to łączenie się za pomocą router Wi-Fi, który posiadam w domu - jeżeli taki mini serwer posiadałby jednak dysk to minimum 500GB, ew. bym go sprzedał i wsadził większy, mile widziane 1TB ;) - współpraca zarówno z komputerami PC jak i Mac - cena? to zależy od tego jakie dodatkowe funkcje umożliwiałoby to urządzenie, powiedzmy, że nie chcę przepłacić, ale też nie kupić jakiegoś chłamu - wygląd, najpiej coś w ten deseń z serii WD My Book oraz Seagate Te wyżej wymienione bardzo mi się podobają, jednak umożliwoają jedynie transfer danych po podłączeniu ich bezpośrednio poprzez złącze USB :/ chyba już sam port ethernet i podpięty kablem w ten sposób dysk do routera powinien udostępniać pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 http://www.allegro.pl/item694564409_dysk_z...1gb_s_wawa.html czyli coś takiego by się nadawało;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaSonido Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Żeby było o połowę tańsze to i owszem :P Jednak nie chcę wydać aż takiej kwoty, ale dzięki za chęci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Nic lepszego do głowy mi nie przychodzi: http://www.allegro.pl/item697950257_ovisli...em_twardym.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) Opisik http://pclab.pl/art27760.html Edytowane 31 Lipca 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaSonido Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) No to już by było lepsze i jaki tytuł "śpisz, a on Ci ciągnie" haha :shock: Zaraz zabieram się za lekturę i zobaczę, co to urządzenie potrafi. @edit Po zapoznaniu się z recenzją OvisLink'a póki co skłaniałbym się ku niemu, ale może ktoś jeszcze coś zaproponuje. Martwi mnie tylko jedna kwestia, o której wspomniano na łamach PCLab'a, że urządzenie ściąga wolniej pliki niż normalnie robiliśmy to poprzez PC, jednak nie napisano o ile % jest to wolniejsze, wiecie może coś na ten temat? Pendrive'a napewno nie będę tam podpinał, bo po co skoro mogę od razu zgrać jego zawartość na PC lub laptopa, także z tym nie byłoby problemu. Edytowane 31 Lipca 2009 przez SebaSonido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...