BLiT Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Kilka tygodni temu kupiłem nowego kompa dla siostrzeńca Phenom 2 X3 710 Asrock A780GXH goodram 2x2G 800 cl5 samsung 500f2eg palit sonic 4870 corsair 550 Wszystko chodziło dobrze przez około 2 tyg , następnie komp zaczął się wyłączać i były problemy z ponownym włączeniem. Postanowiłem rozłożyć i złożyć wszystko jeszcze raz (za pierwszym razem składali w sklepie) i sprawdzić czy nie przeoczyli żadnej podkładki . Wszystko było niby ok , po ponownym złożeniu komp działał bez problemu przez tydzień. kiedy to znowu się wyłączył. Dodatkowo uzyskałem informację że po "naciśnięciu dołu obudowy" komp uruchamia się bez problemu. Teraz nie wiem co jest grane. Czekam na jakiekolwiek sugestie co z tym fantem zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Miałem kiedyś podobną akcję u klienta-komp się wyłączał sam albo resetował. "Sprawcą" był w jego wypadku przycięty przez panel przedni przewód o resetu. Musisz pokombinować przy przyciskach reset i power-tam może tkwić problem-może robi zię jakieś zwarcie przy dotknięciu (ponaparzaj trochę w dolną część puszki,to zobaczysz reakcję). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Coś w tym może być , zakoszę od kumpla budę bo ma więcej części na kompy niż miejsca dla nich i się przełoży wszystko , a tą problematyczną wezmę i się pobawię kabelkami. Jak to nie rozwiąże problemu to się jeszcze odezwę , może będą inne pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Zobacz jeszcze włączniki-szczególnie power. Może się przykleszczać i wyłączać kompa prze przypadkowym dotknięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 A najlepiej odłącz panel przedni obudowy od mobo i włącz go śrubokrętem no i zobacz czy to wina budy była ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Po przybyciu na miejsce stwierdziłem że już wcale nie startuje jak się powera wciśnie , lecz bez problemu startuje jak się zewrze piny śrubokrętem. Nie udało mi się jednak skołować zastępczej obudowy , przepiąłem tylko reseta żeby pełnił funkcję powera i czekam co się stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...