Skocz do zawartości
BLiT

Samoczynne Wyłączanie Się Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka tygodni temu kupiłem nowego kompa dla siostrzeńca

Phenom 2 X3 710

Asrock A780GXH

goodram 2x2G 800 cl5

samsung 500f2eg

palit sonic 4870

corsair 550

Wszystko chodziło dobrze przez około 2 tyg , następnie komp zaczął się wyłączać i były problemy z ponownym włączeniem. Postanowiłem rozłożyć i złożyć wszystko jeszcze raz (za pierwszym razem składali w sklepie) i sprawdzić czy nie przeoczyli żadnej podkładki . Wszystko było niby ok , po ponownym złożeniu komp działał bez problemu przez tydzień. kiedy to znowu się wyłączył. Dodatkowo uzyskałem informację że po "naciśnięciu dołu obudowy" komp uruchamia się bez problemu. Teraz nie wiem co jest grane. Czekam na jakiekolwiek sugestie co z tym fantem zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś podobną akcję u klienta-komp się wyłączał sam albo resetował.

"Sprawcą" był w jego wypadku przycięty przez panel przedni przewód o resetu.

Musisz pokombinować przy przyciskach reset i power-tam może tkwić problem-może robi zię jakieś zwarcie przy dotknięciu (ponaparzaj trochę w dolną część puszki,to zobaczysz reakcję).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w tym może być , zakoszę od kumpla budę bo ma więcej części na kompy niż miejsca dla nich i się przełoży wszystko , a tą problematyczną wezmę i się pobawię kabelkami. Jak to nie rozwiąże problemu to się jeszcze odezwę , może będą inne pomysły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przybyciu na miejsce stwierdziłem że już wcale nie startuje jak się powera wciśnie , lecz bez problemu startuje jak się zewrze piny śrubokrętem. Nie udało mi się jednak skołować zastępczej obudowy , przepiąłem tylko reseta żeby pełnił funkcję powera i czekam co się stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi