sagith Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam. Nie dawno zrobiłem reinstall systemu (Vista Ultimate) i większość gier które zainstaluje mi się nie włączają. Występuje mi problem tego typu: "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono WSOCK32.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem." Oczywiście reinstall gier nic nie dał, więc wgrałem ten pliku do głównego folderu z grą i wyskoczył mi taki problem: "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono WINMM.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem.". Wgrałem ten plik do głównego folderu z grą i to też nic nie dało bo wyskoczył następny problem: "Nie znaleziono punktu wejścia procedury SMapLS w bibliotece KERNEL32.dll.". Tym razem w granie tego pliku do folderu gry nic nie dało i tak jest z większością gier,domyślam się że chodzi o coś z systemem ponieważ znalazłem takie pliki w c:\windows\system32. Pomóżcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) Zainstaluj na nowo sterowniki karty i directx najnowszy. Edytowane 31 Lipca 2009 przez Vodor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagith Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 ok. Thx. Zaraz spróbuje a directx mam dziesiąty Zainstalowałem na nowo sterowniki i nic to nie dało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 10 DX to masz z systemem zainstalowany. Wrzuć najnowszy 9 - może ten ? DX9 i zarzuć Dxdiag czy nie ma błędów. Jak nic nie daje, to pewnie czeka cię reinstalka windy... Coś musiało się ostro pomieszać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Vistę masz 32 czy 64 bit?. WSOCK32.dll to biblioteka 32 bitowa. Jeśli masz 32 bitową to plik WSOCK32.dll należy wkleić do głównego folderu w windowsem lub folderu systemowego ( system 32). Jeśli dalej nie chodzą to może ściągnij darmowego Windowsa 7 z M W moim przypadku na Windows 7 evaluateuatuion copy 7100 64 bit wszystkie nowe gry, którą mają chodzi na Viste chodzą na 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...