Skocz do zawartości
sagith

Problem Z Większością Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie dawno zrobiłem reinstall systemu (Vista Ultimate) i większość gier które zainstaluje mi się nie włączają. Występuje mi problem tego typu:

"Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono WSOCK32.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem." Oczywiście reinstall gier nic nie dał, więc wgrałem ten pliku do głównego folderu z grą i wyskoczył mi taki problem: "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono WINMM.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem.". Wgrałem ten plik do głównego folderu z grą i to też nic nie dało bo wyskoczył następny problem: "Nie znaleziono punktu wejścia procedury SMapLS w bibliotece KERNEL32.dll.". Tym razem w granie tego pliku do folderu gry nic nie dało i tak jest z większością gier,domyślam się że chodzi o coś z systemem ponieważ znalazłem takie pliki w c:\windows\system32.

Pomóżcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vistę masz 32 czy 64 bit?. WSOCK32.dll to biblioteka 32 bitowa. Jeśli masz 32 bitową to plik WSOCK32.dll należy wkleić do głównego folderu w windowsem lub folderu systemowego ( system 32). Jeśli dalej nie chodzą to może ściągnij darmowego Windowsa 7 z M W moim przypadku na Windows 7 evaluateuatuion copy 7100 64 bit wszystkie nowe gry, którą mają chodzi na Viste chodzą na 7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi