pawlack Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) Witam! Mam już : pompkę Coolrivier rev.2 chłodnicę BWA 123 rez o'tank 170 blok cpu D-tek v.2 w niedalekiej przyszłości będzie również coś na GPU ,lecz tym czasem chciałbym zapytać co mi brakuje do tego zestawu aby skompletować WC ? Wiadomo: 3x wonloobrotowe wentylki 2m węża płyn no i krućce To wszystko chce połączyć wężem 10/13 ,moglibyście podać mi linki do krućców jakie mam zakręcić na pompkę ,blok ,chłodnicę i reza aby to wszystko się zgrywało ? Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 To wszystko chce połączyć wężem 10/13 ,moglibyście podać mi linki do krućców jakie mam zakręcić na pompkę ,blok ,chłodnicę i reza aby to wszystko się zgrywało ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 (edytowane) Boooze jak cos zle napisalem to poprawcie ,chyba wiecie o co chodzi , O takie cos , no sory to nie kruciec O złączki chodziło oczywiscie Edytowane 7 Sierpnia 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 No to takie kupujesz jaki rozmiar taki wąż więc nie rozumiem pytania... sprawdzasz gwinty w elementach i w złączkach...jak coś się nie zgadza to kupujesz redukcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 (edytowane) Właśnie to jest pytanie odnośnie gwintów ,wiem że złączki mają być 10/13 ale np. chłodnica ma takie same jak rez ,ale znowu pompka ma całkiem inne ,własciwie nie ma gwintów. Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Więc da sie cos takiego dokupić do pompki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 eshh, ale kręcisz. Do pompki musisz dokupić top, np. od EK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 eshh, ale kręcisz. Do pompki musisz dokupić top, np. od EK. a wyszły topy do CR2? :lol: Więc da sie cos takiego dokupić do pompki ? można nagwintować 1/8" a potem kupić redukcje na 1/4" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 ehhh to juz wole sprzedać tego coolriviera i kupic lainga ,w jakiej kwocie się zmiesze chcąc kupić jakiegoś, wartego swojej ceny lainga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 za ~ 2 stówki da się wyrwać ddc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 ojjj, to chyba nie kupię .możecie przybliżyc szczegoly tego gwintowania na cr2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 bierzesz gwintowniki G1/8 i gwintujesz :lol2: +ewentualnie redukcja z 1/8 na 1/4. Co tu dużo pisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 tylko poco coś gwintować skoro on chce użyć węży 10/13... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 A jeśli zdecydowałbym się na "choinki" to można dokupić takie do tej nieszczęsnej CR2 ? Oczywiście pod wąż o śr. wew. 10mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 10wew powinny wejść na CR2 bezpośrednio na wlot/wylot pompki, dodasz zaciski dla pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ok ,pomijamy sprawe coolriviera ,chodzi mi o złączki na waż 10/13 ,jak najtańsze ,może ktoś dać link ,na cooling.pl nie znalazłem tanich ;/ ,myślę że są tańsze niż 10zł/szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 w angela.pl są po 9zł ja natomiast polecam http://angela.pl/p4191,zlaczka-nk12c-prosta-1-4.html wąż 10mm trzyma się na nich jak skała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Jak cos to mam na sprzedaż około 12 złączek Klik plus dwie kontowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) OOO dzięki :) i tu mi pomogliście :) Oto rozmieszczenie moich części WC w obudowie ,jak połączylibyście je ze sobą ? To tylko wstępne ustawienie tych elementów ,podajcie poropzycje jak ich rozmieścić :) Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 a nie mozesz dac reza nad pompka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) Oj nie bardzo wejdzie ,tak to wygląda ,sory za jakośc W polu zaznaczonym na zielono będzie pompka ,na błękitno oznaczyłem miejsce w którym umieszcze moje dwa dyski ,a na czerwono jest oznaczone planowane miejsce chłodnicy ,rez zamierzam umieścic pod/obok zasilacza. Ten plan na pewno nie jest genialny ,więc proszę Was o porady ,co gdzie umieścić ;) Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi :) Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 faktycznie bardzo ciasno, i ciężko będzie aby wc w tej budzie ładnie się prezentowało. Może warto zainwestować np. w Anteca 300: http://www.google.pl/#hl=pl&q=antec+th...08dbeef14aa897e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Jakby to nie można pompki na chłodnicy dać. Wyskrob stojak pod pompkę i połóż pod rezem i po krzyku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) Arni ,mógłbyś to na tym "schemacie" przedstawić ,bo nie do końca Cię rozumiem Po prostu pompka między chłodnicą i rezem ,tak ? silver ,może się skuszę na tego Anteca ale to juz jak wymienię pompkę i dokupie GPU blok ,czyli za jakies 3miesiące Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Kurcze no ,pomysl fajny ale raczej tej pompki nie wcisne na chłodnicę ,tym bardziej że na chłodnicy będą wentylki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Dlatego podniosłem otanka a na wentyle pompkę możesz położyć przecież Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) AA ok ,nie zauważyłem :P ,jeszcze jedna sprawa ,z opini na forum wynika ,że żółty i pomarańczowy płyn Fesera nie wygląda ciekawie ,jest jakaś firma produkująca płyny w o ładnej barwie pomarańczowego/zółtego ? Ew. jak będzie wyglądał Clear Fesera w zółtym wężu UV Fesera ? Ma ktoś takie doświadczenia ? Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Pomaranczowy Feser Tube i pomaranczowy Feser plyn dadza Ci pomaranczowy kolor bez podswietlenia w UV. Podswietlajac dostaniesz lekko zolty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...