quba Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam przeznaczyłem sobie troche kasy na nowy procesor . z tego co sie orientuje jest to socket 775 i siedzi w nim aktualnie P4 3.0 ht. jaki procesor można do niego włożyć chodzi mi głównie o 2 rdzeniowe pentium d ? może jednak cos innego pociągnie czekam na podowiedzi . dzięki. A tu spec kompa: Płyta Gigabyte GA 81915 PM. 1gb DDR ramu kingston zasilacz amacrox warrior 350w chodznie procka boxowe z rurą :) grafa radeon x600 256mb (wiem ścierwo wymieniam na dniach też) dysk S.Barra 200gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Wymiana na Pentium D nic nie da ,to stary procek , który sobie nie poradzi w większości nowych programów (czyt. gier , ale nie tylko). Dozbieraj więcej kasy i kup płytę , proca i ram. Za około 600zł masz Atholna 2 X2 245 + mobo asrockA780GXH + 2G ram 800 cl. Dostajesz integrę o mocy zbliżonej do gf6600 i spokojnie sobie zbierasz na lepszą grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quba Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Wymiana na Pentium D nic nie da ,to stary procek , który sobie nie poradzi w większości nowych programów (czyt. gier , ale nie tylko). Dozbieraj więcej kasy i kup płytę , proca i ram. Za około 600zł masz Atholna 2 X2 245 + mobo asrockA780GXH + 2G ram 800 cl. Dostajesz integrę o mocy zbliżonej do gf6600 i spokojnie sobie zbierasz na lepszą grafikę. tak wiem ja komputer sobie będe dla siebie składał tylko musze troszke kasy dozbierac. ten komp ma isc dla brata więc eksperymentuje , czy da sie cos wiekszego wsadzic tam . pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xcode Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Troche wiecej info :?: Otworz bude i podaj model plyty glownej, bo wrozyc jaki masz chipset itd. dosc ciezko jest ;) Moze jakis PDC wejdzie, bylby szybszy od Pentium D (no moze PD 960 moze konkurowac z jakims slabszym PDC). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 I915 , żaden C2D tam nie ruszy . A kupowanie do tego kompa PD 960 to wg. mnie wyrzucanie kasy w błoto . To już lepiej kupić jakiegoś X2 na AM2 ( Windsor F2/F3 , Brisbane G2 ) + płytka na 690G/740GM + 2 GB ramu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...