Greeney Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Ponieważ jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o komputery, dlatego prosiłabym żeby mówić do mnie 'po ludzku'. (: Popsuła mi się właśnie karta graficzna i jestem 'w trakcie' kupowania nowej. Powiedziano mi, żebym nie uruchamiała nic co ma grafikę 3D (np. jakiejś gry czy czegoś). Mam więc czysto teoretyczne pytanie: Co stałoby się, gdybym mimo to włączyła jakąś grę(choćby internetową) z grafiką 3D? Czy po prostu by się nie uruchomiła, wyskoczyłby jakiś 'mały' błąd (tj. okienko z błędem, gdzie można kliknąć OK :P), czy może 'duży' błąd (czarny/niebieski ekran z jakimiś literkami w języku komputerowym), czy może jeszcze co innego? Z góry dziękuję za odpowiedź. ^^' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diggerx Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Masz karte popsuta, ale nadal w komputerze?No bo pod cos musisz miec podlaczony monitor czy karta jest wyjeta a monitor podlaczony pod zintegrowana z plyta glowna karte graf.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeney Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Wydaje mi się, że to drugie, bo z tego co mi wiadomo, to karta została wyjęta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diggerx Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Wiec nic sie nie powinno stac, podaj moze jeszcze konfiguracje komputera bo skoro ma zintegrowana grafike to gry powinny sie uruchamiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeney Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 System operacyjny: Microsoft Windows XP Home Edition Dodatek service pack systemu operacyjnego: Dodatek Service Pack 3 DirectX: 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Typ procesora: Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz (15 x 200) Nazwa płyty głównej: Biostar P4M80-M7 (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) Typ BIOS'u: Award (04/15/05) Karta wideo: VIA/S3G UniChrome Pro IGP (64 MB) Akcelerator 3D: VIA/S3 UniChrome Karta dźwiękowa: VIA AC'97 Enhanced Audio Controller Karta sieciowa: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Na płycie masz zintegrowaną grafikę, na której obecnie działa komputer. W przypadku próby uruchomienia jakiejś nowsze gry może się okazać, że albo gra będzie wolno chodzić, albo w ogóle się nie włączy. Nie powinno być natomiast żadnego niebieskiego ekranu itp. Jeśli takowy się pojawi, oznacza problem ze sterownikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeney Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 A starsze gry będą działać prawidłowo? Tzn te posiadające 3D. (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Nie znam osiągów tej karty, ale myślę że coś pokroju Quake 3 powinno chodzić bez oporu. Jak nie sprawdzisz, to się nie dowiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Nie znam osiągów tej karty, ale myślę że coś pokroju Quake 3 powinno chodzić bez oporu. Jak nie sprawdzisz, to się nie dowiesz. zgadza się karta jest kaszana na masę, ale starocie typu Q3 odpalisz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...