Skocz do zawartości
paco128

Dir-300 I I-mate Jaq3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zamówiłem sobie telefon z Wi-Fi I-Mate JAQ3. Chcę również kupić jakiegoś AP'ka, aby móc korzystać z internetu kiedy komputer mam zajęty (jest tylko jeden w domu). Do oka wpadł mi DIR-300, który jest polecany w tym dziale. I teraz moje pytanie: czy telefon złapie sieć z tego AP'ka i internet na nim będzie działał normalnie? Pozdrawiam

P.S. Dodam jeszcze, że na router mogę przeznaczyć około 100zł

Edytowane przez paco128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem co tam napisałeś. Chcesz podłączyć AP do Routera i z AP przesyłać sygnał na fon? Jak tak chcesz zrobić będzie to działać.

Nie tak. Jak na razie, to nie mam żadnego urządzenia, nie licząc zwykłego modemu. Chcę kupić tego D-Link'a DIR-300 i rozdzielić sygnał pomiędzy komputer, a telefon. Pytam się o to czy internet w telefonie będzie działał poprzez takie rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak. Jak na razie, to nie mam żadnego urządzenia, nie licząc zwykłego modemu. Chcę kupić tego D-Link'a DIR-300 i rozdzielić sygnał pomiędzy komputer, a telefon. Pytam się o to czy internet w telefonie będzie działał poprzez takie rozwiązanie.

jeśli telefon voip obsługuje dhcp to nie powinno być problemu, warto jeszcze na routerze przekierować port na którym działa bramka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli telefon voip obsługuje dhcp to nie powinno być problemu, warto jeszcze na routerze przekierować port na którym działa bramka

Spokoloko. Telefon już przyszedł. WiFi działa bezproblemowo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi