paco128 Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) Witam. Zamówiłem sobie telefon z Wi-Fi I-Mate JAQ3. Chcę również kupić jakiegoś AP'ka, aby móc korzystać z internetu kiedy komputer mam zajęty (jest tylko jeden w domu). Do oka wpadł mi DIR-300, który jest polecany w tym dziale. I teraz moje pytanie: czy telefon złapie sieć z tego AP'ka i internet na nim będzie działał normalnie? Pozdrawiam P.S. Dodam jeszcze, że na router mogę przeznaczyć około 100zł Edytowane 31 Lipca 2009 przez paco128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco128 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Nikt mi nie odpowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 (edytowane) Nie bardzo rozumiem co tam napisałeś. Chcesz podłączyć AP do Routera i z AP przesyłać sygnał na fon? Jak tak chcesz zrobić będzie to działać. Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco128 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Nie bardzo rozumiem co tam napisałeś. Chcesz podłączyć AP do Routera i z AP przesyłać sygnał na fon? Jak tak chcesz zrobić będzie to działać. Nie tak. Jak na razie, to nie mam żadnego urządzenia, nie licząc zwykłego modemu. Chcę kupić tego D-Link'a DIR-300 i rozdzielić sygnał pomiędzy komputer, a telefon. Pytam się o to czy internet w telefonie będzie działał poprzez takie rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Nie tak. Jak na razie, to nie mam żadnego urządzenia, nie licząc zwykłego modemu. Chcę kupić tego D-Link'a DIR-300 i rozdzielić sygnał pomiędzy komputer, a telefon. Pytam się o to czy internet w telefonie będzie działał poprzez takie rozwiązanie.jeśli telefon voip obsługuje dhcp to nie powinno być problemu, warto jeszcze na routerze przekierować port na którym działa bramka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco128 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 jeśli telefon voip obsługuje dhcp to nie powinno być problemu, warto jeszcze na routerze przekierować port na którym działa bramka Spokoloko. Telefon już przyszedł. WiFi działa bezproblemowo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...