USB Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Na pierwszy rzut oka: inne kolory złącz inny radiator na nb złącze PATA kątowe Ja mam rewizję 1.0, złącza sata mam żółte, ale PATA kątowe, natomiast złącza znajdujące się pod PCI jedno białe a drugie czarne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Patrzyłem na to co jest na stronie Gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Patrzyłem na to co jest na stronie Gigabyte.Wiem wiem, ale chyba nie należy się tym sugerować, bo jak widać rewizja 1.0 może wyglądać różnie. Ale sprzętowych różnic nie widać, bo podana specyfikacja dla obu rewizji jest identyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) hmm...to co z biosami? dla jednej jest f5 a dla drugiej nadal mamy f5 w fazie beta... Może się czepiam szczegółów... ale myślę, że nie ja jeden zadam te pytanie :wink: Ciekawi mnie też czy któryś z użytkowników montował chłodzenie na sekcję zasilania w oryginalne otwory i czy przy OC proca mocno się grzeje ta sekcja, oraz jaką maksymalną temperaturę może osiągnąć zanim się upiecze? :lol2: Edytowane 29 Listopada 2009 przez Maniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scissorhands Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 można dokupić gdzies oryginalne chłodzenie na ta sekcję zasilania? I dwa: Czy będzie ktoś odważny i wgra BIOS F5 od rewizji 1.1 do naszej 1.0? ;) Lub może ktoś napisze maila do Gigabyte'a z zapytaniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Poszukaj wymiarów tego, może wejdzie na sekcje. Biosu od rev. 1.1 nie wgrasz na rev. 1.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 ja znalazłem cuś takiego - Thermalright HR-09U Type 2 powinien wejść. No to czekamy na bios <_< Zastanawiam się nad założeniem Scythe Mugen 2 na proca. Nigdy go w łapkach nie miałem i nie wiem jak gabarytowo wygląda. Chciałbym wiedzieć co i jak pozasłania. Jak wysoki od podstawki do momentu gdzie HP łączą się z dużym radiatorem. Ma ktoś założony na tej płycie? Mógłby wrzucić zdjęcia tegoż potwora które elementy i jak mocno zasłania? Dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Miałem kiedyś założonego Mugena 1 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...b2393b629f.html Jak nie masz wysokich RAMów to niczego nie zasłonisz. Co do BIOSu to z pewnością będzie na dniach - do rev. 1.1 musieli taki dać, bo wcześniejszych nie było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Zastanawiam się nad założeniem Scythe Mugen 2 na proca. Nigdy go w łapkach nie miałem i nie wiem jak gabarytowo wygląda. Chciałbym wiedzieć co i jak pozasłania. Jak wysoki od podstawki do momentu gdzie HP łączą się z dużym radiatorem. Ma ktoś założony na tej płycie? Mógłby wrzucić zdjęcia tegoż potwora które elementy i jak mocno zasłania? Prosze bardzo : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schranzer Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Wgralem sobie f5d gdyz tak zalecil mi serwis gigabyta gdy opisalem im problemy z moja plyta( wolne bootowanie, freezy) oczywiscie nic to nie naprawilo. Opcja core control to nic innego jak wlaczanie wylaczanie dodatkowych rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 ...Opcja core control to nic innego jak wlaczanie wylaczanie dodatkowych rdzeni. W którym miejscu się znajduje? w M.I.T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Co do temperatury sekcji zasilania,to mierzyłem ją u siebie pirometrem pod obciążeniem,przy procku na 3.0 i temperatura na mosfetach była w okolicy 51 stopni,więc myślę że nie ma co się stresować tym miejscem. Widzę że dwa pierwsze sloty ramu też "zajęte" przez chłodzonko B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schranzer Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 W którym miejscu się znajduje? w M.I.T? Dokladnie tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UpName Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Co myślicie o tych pamięciach ? Będą działać ? OCZ 4GB (2x2GB) 1333MHz CL7 Platinium AMD 1,65V Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 (edytowane) Panowie, mam problem z tą płytą, a mianowicie z przekroczeniem na niej HTT 260. Próbowałem chyba 3 godziny zmusić do tego płytę, ale nic z tego. Ustawiałem mnożnik nb i htt na najniższe wartości, ale to nic nie dało. Tak samo jak podbijanie napięcia na nb płyty o 0.1V i sztywne ustawianie alph pamięci. Macie jakieś rady odnośnie tego tematu ? Może ktoś mógłby zrobić zdjęcie ustawień z biosu przy dajmy na to, htt 280 ? Byłbym bardzo wdzięczny :) Bios F2b Reszta sprzętu w sygnaturce. Edytowane 2 Grudnia 2009 przez t0bi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zmień BIOS na F3. Ustaw tRFC 160 ns i użyj najniższego dzielnika pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 (edytowane) Bios wgrałem F4, ustawiłem tRFC na 160ns, użyłem najniższego dzielnika pamięci, płyta zabootowała się przy htt 270mhz, jednak już przy 280mhz nie wstaje. Edytowane 2 Grudnia 2009 przez t0bi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 (edytowane) Może ktoś mógłby zrobić zdjęcie ustawień z biosu przy dajmy na to, htt 280 ? Byłbym bardzo wdzięczny :) a tak o, spróbuj ;) zna sie ktos jaki clock generator (PLL) w clockgen ustawić dla tej płyty ? Edytowane 3 Grudnia 2009 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam! Czy ta grafika wejdzie bezproblemowo na tą płytę. Czy nie będzie o coś (mostek północny) zawadzać? Orientuje się ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 a tak o, spróbuj ;) {obrazek} No niestety, nie idzie... wydaje mi się, że pamięci są jakoś słabo prowadzone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Wykombinuj od kogos na czas oc,z jedna kosc pamieci,bo stawiam,ze to one sa tu problemem.Mam ten sam problem ze swoimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Nie rozumiem dokładnie o co Ci chodzi, wg Ciebie problemem jest to, że mam tylko 1 kość pamięci ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Chodzi o to, żebyś pożyczył jakieś inne pamięci i sprawdził na nich. Ta płyta jest bardzo wybiórcza, jeśli chodzi o RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) u mnie na przykład, chodzi z pamięciami dedykowanymi pod intela LGA1156 :wink: kiedyś po nieudanym OC, popiszczała mi trochę i odpalała mi z ostatnimi poprawnymi ustawieniami od jakiegos czasu, jak przegne z parametrami to płyta piszczy i tylko clr cmos ją ratuje, jak to wyglada u was ? nie ukrywam ze mniej to wygodna opcja niż ta wcześniejsza ps - gdzie znajdują się profile w biosie ? :oops: edycja: profile to F11 i F12 w trakcie biosowania :razz: Edytowane 13 Grudnia 2009 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UpName Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Nikt mi nie odpowiedział, czy te pamieci będą dobre do tej płytki. OCZ 4GB (2x2GB) 1333MHz CL7 Platinium AMD 1,65V http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=19720 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom2123 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Nikt mi nie odpowiedział, czy te pamieci będą dobre do tej płytki. OCZ 4GB (2x2GB) 1333MHz CL7 Platinium AMD 1,65V http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=19720 A czego mają być nie dobre? Będą działać, tak imo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 A czy z tymi pamiątkami nie będzie problemów? GoodRam 2GB 1333MHz CL9 http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=4906 Orientuje się ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graffix Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIvO Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zakupilem nowe czesci do komputera: | AMD Athlon II X4 620 | Gigabyte GA-MA770T-UD3P ver 1.0 (ale uklad pcb jak w 1.1?) | GoodRAM 1333MHz 2x2GB CL9 Okazalo sie po zlozeniu ze jedna z kostek pamieci jest walnieta wiec testowalem tylko na jednej. Udalo mi sie odpalic windowsa (komp nie byl stabilny - napiecie proc 1,425) przy 4003 MHz spokojnie szyna dobijala do 300 i moglem torche ta wartosc przekroczyc. Dzis wymienilem pamieci - niby dostalem te same - tez GoodRAM'y ale na innych kostkach (firmowych) i nie jestem w stanie przekroczyc magistrali 250MHz!!! niezaleznie jak pamieci ustawie jakie napiecia itd chyba probowalem wszystkiego. Co moze byc przyczyna? zauwazylem ze jak obnize napiecie na procku przy FSB 260 (czyli wroce do nominalnego) to bios wstaje ale sie zawiesza) gdy napiecie jest podniesione to plyta zglasza blad i ustawienia biosu sie resetuja. Da sie to jakos obejsc? czy po prostu az tak mocno ograniczaja mnie teraz te wymienione pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...