Fredek Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 W tym temacie masz napisane jak kręcić Phenomy II pod spoilerem ,,Podkręcanie (Atlon 7x50 i II, Phenom I i II oraz zintegrowany Radeon 3200 i 3300),, Miłej leORT: ORT: ktury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schranzer Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 No wiec posiadam rowniez ta plyte jestem z niej zadowolony pod kazdym wzgledem, ale sa problemy z samym komputerem. Ja podejrzewam pamiec. Posiadam A-Data 4GB (2x2GB) 1333MHz CL7 Extreme Edition - pare osob mi mowilo ze ten ram moze sie gryzc z tym mobo.. jutro podmienie je na goodramy z drugiego kompa ( z ta sama plyta gl) na ktorym nie ma problemow jak w temacie. Oto link. http://forum.purepc.pl/Podstawowe-Zagadnie...mu-t311805.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioy Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Coś widzę że ta płyta jest cholernie wybredna jeśli chodzi o pamięci :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schranzer Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 (edytowane) Dodam, ze pamiatki chodza na na 9-9-9-24 zamiast na 7-7-7-20 proby zmiany tego w biosie koncza sie zworka( ale ja nie jestem w tym temacie biegły wiec moze cos zle robię) Te pamieci nie powinny same startowac juz od razu na 7-7-7-20 ?...zmienilem banki pamieci podkrecilem im zasilanie z 1.6 na 1.7V ( na pamiatkach jest wypisynay zakres od 1.65.do 1.8) - moze im bylo za malo te 1.6V. Narazie poki nic sie nie stanie zostawie to tak. W ogole jak je wyciagalem to porzadnie cieple byly - to normalne? Edytowane 17 Listopada 2009 przez Schranzer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Dodam, ze pamiatki chodza na na 9-9-9-24 zamiast na 7-7-7-20 proby zmiany tego w biosie koncza sie zworka( ale ja nie jestem w tym temacie biegły wiec moze cos zle robię) Te pamieci nie powinny same startowac juz od razu na 7-7-7-20 ?...zmienilem banki pamieci podkrecilem im zasilanie z 1.6 na 1.7V ( na pamiatkach jest wypisynay zakres od 1.65.do 1.8) - moze im bylo za malo te 1.6V. Narazie poki nic sie nie stanie zostawie to tak. W ogole jak je wyciagalem to porzadnie cieple byly - to normalne?Hmm, to dziwne. Ja mam zwykłe Kingstony CL9 i ustawiłem im 7-7-7-18 i póki co wszystko działa ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 (edytowane) Profesjonalnie to te złącza nazywa się złączami wannowymi prostymi bądź kątowymi. Kątowe to te jak to ładnie zostało określone - "krawędziowe". Ja też się zdziwiłem, że moje Kingstony 2x2GB CL9 da się odpalić na CL7. Nie robiłem tylko mem-testów, bo nie miałem czasu. Edytowane 18 Listopada 2009 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scissorhands Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 F5D BETA Pojawiła się wersja beta BIOSu F5 http://www.gigabyte.pl/products/mb/bios/ga...0t-ud3p_10.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 F5D BETA Pojawiła się wersja beta BIOSu F5 http://www.gigabyte.pl/products/mb/bios/ga...0t-ud3p_10.html co znaczy " added CPU core control option" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Możliwość wyłączenia 3 lub 4 rdzenia procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom2123 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Opłaca się instalować nowy bios, tuż po jego ukazaniu? Chodzi mi oczywiście o F5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scissorhands Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Lepiej jednak poczekać aż wyjdzie wersja stabilna, bety lepiej nie instalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Możliwość wyłączenia 3 lub 4 rdzenia procesora. Może byłaby to gratka dla osób, których np procesory X2 nie modują się na X4, wtedy mogą próbować szczęścia z X3, bo być może 3 rdzeń chociaż jest sprawny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom2123 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 A czy w biosie F5 uległo coś zmianie, jeśli chodzi o odblokowywanie rdzeni na Deneb? No i jak obsługa pamięci pow. 1333MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) Nie bawiłem się nim za długo. Właściwie to tylko po raz kolejny próbowałem ustabilizować Patrioty na 1600 MHz CL7 1T i jak zwykle się nie udało (to samo było na F3 i F4). Może byłaby to gratka dla osób, których np procesory X2 nie modują się na X4, wtedy mogą próbować szczęścia z X3, bo być może 3 rdzeń chociaż jest sprawny :)Fajnie by było, jakby dodali jeszcze możliwość wyłączenia cache L3. Edytowane 22 Listopada 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom2123 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Nie bawiłem się nim za długo. Właściwie to tylko po raz kolejny próbowałem ustabilizować Patrioty na 1600 MHz CL7 1T i jak zwykle się nie udało (to samo było na F3 i F4). Fajnie by było, jakby dodali jeszcze możliwość wyłączenia cache L3. A na T2 Patrioty są stabilne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Może byłaby to gratka dla osób, których np procesory X2 nie modują się na X4, wtedy mogą próbować szczęścia z X3, bo być może 3 rdzeń chociaż jest sprawny :) Tu chyba nie chodzi o włączanie ale o wyłączanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Dzięki tej opcji można w x2 odblokować 1 rdzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioy Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Nie bawiłem się nim za długo. Właściwie to tylko po raz kolejny próbowałem ustabilizować Patrioty na 1600 MHz CL7 1T i jak zwykle się nie udało (to samo było na F3 i F4).Czyli blue screeny którymi mobo pluło przy Micronach@1600 (niecałe) 8-8-8-24 1T to nie ich wina tylko płyty i jest to dość normalne, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) Na 90% tak. Może jutro będzie mi się chciało wyciągnąć płytę z pudełka, to sprawdzę ją jeszcze na Micronach. Ewentualnie zobacz jak wygląda sytuacja na dzielniku 1066 (wcześniej chyba pisałeś, że sprawdzałeś na 1333) i 1,8 V. No i ustaw takie alphy, jak pisałem wcześniej, bo te pamięci gorzej się kręcą na 6-6-6-10-35 niż na 4-4-4-8-27 :P. Acha, CR 2T Patriotom też nie pomaga, tak samo jak luzowanie alph ;). Edytowane 22 Listopada 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Po wyłączeniu komputera dalej mam zasilanie w portach USB i ciągle świeci mi myszka, jest jaka opcja lub możliwość przełączenia zworki na płycie żeby odciąć zasilanie, nie będę przecież za każdym razem listwy wyłączał lub z tyłu komputera na zasilaczu ?? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioy Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Na dzielniku 1066 przy moim HTT mają jakieś 1250MHz, ale tak chodzą. Alphy mam chyba dość bliskie tym wymienionym przez Ciebie, ale czy dokładnie takie same nie wiem. I te 4-4-4-8-27 to w takiej kolejności w jakiej są w biosie tak? BTW dobrze rozumiem że kupiłeś to mobo tak sobie i nawet go nie używasz normalnie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Nie pamiętam, jak jest z kolejnością, ale te alphy możesz tylko w jeden sposób ustawić ;). Nie, nie kupowałem płytki, ale dostałem ją na testy i już sobie pojechała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scissorhands Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Wygląda na to że BIOS F5 jest tylko dla rewizji 1.1 płyty? Czy jak to jest? http://www.gigabyte.pl/products/mb/bios/ga...0t-ud3p_11.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioy Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 http://www.gigabyte.pl/products/mb/bios/ga...0t-ud3p_10.html F5D Beta Pierwsze widzę, że jest w ogóle rev. 1.1...ciekawe co obcięli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 szukałem, ale nie znalazłem... jaka jest różnica pomiędzy revizją 1.0 a 1.1? Wygląda na to że BIOS F5 jest tylko dla rewizji 1.1 płyty? Czy jak to jest? http://www.gigabyte.pl/products/mb/bios/ga...0t-ud3p_11.html Jeśli to prawda to bardzo niedobrze ;/ co do "CPU Core Control option"... co to dokładnie jest? czy rzeczywiście pozwala na manipulacje na jednym rdzeniu więcej? czy ktoś już przetestował F5d beta? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Na pierwszy rzut oka: inne kolory złącz inny radiator na nb złącze PATA kątowe Edytowane 27 Listopada 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 no tak....ślepy i niewyspany :rolleyes: jestem ciekaw czy nowy bios który wyszedł pod rev1.1 będzie "hulał"na rev1.0 Nie mam pojęcia o tym więc pytam :) a czy ktoś już zakładał jakieś chłodzenie na sekcję zasilania w oryginalne otwory? Bo interesuje mnie zakup jakiegoś radiatorka w to miejsce, a nie szukałem zbytnio bo nie miałem kiedy. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Tu się coś zmieniło: Edytowane 27 Listopada 2009 przez suchyjastrzab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scissorhands Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Jest kilka różnic ale to wygląda tylko na poprzestawianie niektórych elementów w kilku miejscach. Dziwi wstawianie teksu na laminacie do góry nogami w tej nowej rewizji :P Natomiast najważniejsze jest jak się sprawa z BIOSem rozwinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioy Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Przecież linkowałem biosa F5 do rev. 1.0. BTW mam nadzieję, że nie doczekam się dnia, w którym rev. 1.1 dostanie support procków 32nm, a rev. 1.0 nie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...