Skocz do zawartości
Vauno

Problem Z Grą(monitorem,systemem...)

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak gry gram w rózne gry działają normalnie.. przy włączaniu gry z lutego 2009 wyskakuje mi błąd

http://img232.imageshack.us/i/zdjcie002s.jpg/

jak to naprawic?

monitor LG Flatron F720B

Komputer 4gb ram , Asus Radeon hd 4850 , Proc Amd 2,9GHZ xII

rozdzielczosc 1024x 768

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra pewnie domyśłnie uruchamia się w zbyt dużej rozdzielczości. Musisz uruchomić (jeśli można) panel konfiguracyjny gry lub pogrzebać w plikach konfiguracyjnych gry, rejestrze i zmienić rozdzielczość na 1024 x 768.

w rejestrze czyli gdzie? bo w plikach gry nic nie ma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rejestr - regedit.exe. Przeszukaj lepiej google pod kątem tej gry i zmiany rozdzielczości. W menu start masz tylko jeden sktór z tej gry? nie ma jakiegoś skrótu to setupa? Poza tym, jest na forum dział gry, tam jest temat o tej grze i w nim zapytaj.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rejeste - regedit.exe. Przeszukaj lepiej google pod kątem teej gry i zmiany rozdzielczości. W menu start masz tylko jeden sktór z tej gry? nie ma jakiegoś skrótu to setupa? Poza tym, jest na forum dział gry, tam jest temat o tej grze i w nim zapytaj.

w starcie nic nie ma z ustawieniami gry , równiez nie ma jej w kategori gry na forum , chodzi mi o gre

Clutch aka Armageddon Riders (TPTB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w naprawdę wiele gier i pierwszy raz słyszę o zapisywaniu ustawień gier w rejestrze.

Ja bym raczej poszukał wymuszenia odświeżania w sterownikach grafiki dla trybu Direct3D.

A ustawienia rozdzielczości muszą być w grze lub w oddzielnej aplikacji konfiguracyjnej.

Zresztą jest temat o tej grze zapewne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi