mikaelus Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Hmm... mam dylemat... Wygrałem aukcję na Allegro - Herca 9100 za 335zł 8O Kolo jest bez komentarzy, ale zarejestrował się po zmianach i ma w pełni aktywowane konto. Z drugiej strony chce przelew na konto (20% lub full i wtedy przesyłka free). Konto ma w mBanku co utrudniałoby ew. identyfikację. Nie wiem co robić, kolo mówi, że mu się bardzo spieszy i mam czas do wtorkowego popołudnia. Ryzykować czy nie? Podał nawet swój pesel i nr dowodu... (można to gdzieś zweryfikować?)/ Kurcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 jak masz wtyki w Policji np to można zweryfikowac ;) wybadaj jak będzie reagował na wysłanie za pobraniem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Ja bym nie ryzykowal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 no risk no fun jak to mowia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 ja bym zaryzykowal:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 A masz cos do stracenia? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 W sumie, to za pobraniem tez ci może szajs przysłać - chyba, że byś przy listonoszu sprawdził i jeszcze 3DMarkiem przetestował. Skoro już licytowałeś to przelej mu na konto - cóż czasem trzeba zaryzykować - w końcu nie każdy nowy user to oszust. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi... Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 A spróbuj gościa spytać co z odbiorem osobistym :D Jeśli ma czyste sumienie to powie ci jedynie kiedy można go zastać jeśli będzie się wykręcał znaczy że wałki kręci !! Nawet jeśli ci przyśle kartę będzie ona pewnikiem uszkodzona, za takie pieniądze to chyba tylko skończony kretyn (albo desperat na głodzie :D) Herca 9100 sprzedaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 A spróbuj gościa spytać co z odbiorem osobistym :DRabbi ma racje powiedz gostkowi ze bedziesz przejedrzal w poblizu i osobiscie mozesz odebrac karte, jezeli co poda dokladny termin spotkania to mu powiedz ze jedna mu wplacisz cah na konto 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Za taką cenę to trochę podchwytliwe jest. A poza tym jak Rabbi... wspomniał pozbywać się Herca, to już coś nie teges jest. Skontaktuj się telefonicznie z nim :D będzie bardziej wiarygodnie, i w razei czego wyczujesz go po głosie, czy kręci czy nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 otwieraj przy listonoszu, zeby nie bylo, ze podmieniles.... jak to nie to, oddaj mu przesylke (niech do na 'zwroty') i list do allegro, ze to nie to co zamowiles..... jak kolo nie bedzie chcial oddac kasy, to allegro sie nim zajmie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Jeśli nie odbiór osobisty z obdukcją, to bym się bał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 auklcje sa zabezpieczone do 300zl jak zrobisz wplate na konto (musi byc jakis dowod ze wplaciles kase) wiec raczej nie ryzykujesz najwyzej allegro odda Ci kase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 To jednak zdaje się, że był oszust. Dostałem maila od innego gościa, który coś u niego wygrał. Gdy pytał się o odbiór osobisty kolo zamilkł :/ Dziś usiłowałem się do niego dodzwonić, ale miałem wrażenie, że jak zobaczył mój nr na komie to celowo przerwał połączenie. Nie ryzykuję. No i jeszcze dostał pierwszego negatywa - za nie zapłaconą kasę za wygrany przedmiot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Allegro-Szuja Ostrzymy noże i nożyczki, halabardy i pilniczki na takich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 RYZYKUJ,RYZYKUJ,RYZYKUJ,RYZYKUJ,RYZYKUJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 heh... listonosza to je*ie co jest w paczce... a paczke wyda Tobie jak sie podpiszesz... a jak sie okaze ze to nie to na co czekales a paczke otwarles to nie przyjmie zwrotu... ( chyba :) ) bartool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Nie zawsze jest tak. Wszystko zależy od dobrej woli. Kiedyś miałem taką sytuację - kupiłem RAM (SIMM :)), odebrałem na poczcie, przychodzę do domu, otwieram - tekturka w środku zamiast RAM'u :) (wtedy tak wesoło mi nie było...) Kosztował mnie on 73zeta (może nie jakaś astronomiczna kwota, ale...). Wracam na pocztę i mówię co i jak. Kierowniczka wporzo, dogadałem się - nie wysłała kasy. Potem na policję - zgłoszenie i potwierdzenie na karteczce. Z karteczką znowu na pocztę - musieli mieć jakiś prawny powód na zatrzymanie przelewu. 2 miechy czekania i kasa zwrócona. Jak widać wszystko zależy od dobrej woli urzędnika - wszystko się da załatwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firefl00d Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 A ja bym nie ryzykował gdyż: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=30497 Topic jest o wadlichych kartach 9100 herculesa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Ja w sumie w życiu kupowałem dwa razy na Allegro (RAM) i 2 razy się w pewien sposób naciąłem. Dostałem nie do końca to co się spodziewałem. Moim zdaniem tylko odbiór osobisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Allegro-Szuja Ostrzymy noże i nożyczki, halabardy i pilniczki na takich :) Hehe text z WWO 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...