sucker Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 TheDed poczytaj ten artykul. Jak tam pokazano SS jest naszybsza karta dzwiekowa na rynku. Tutaj screan z frazpc: Jak widac SS jest najszybsze ale naszczescie nie kosztem jakosci dzwieku :twisted: :) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedAlert Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Cześć Mam pytanie. Czy płyta ABIT'a NF7 Ultra posiada opcje SMART ? 1.Jeśli tak to jak ją aktywować. 2. a.Jeśli nie to czy wgranie nowego biosu coś pomoże b.Jak się wgrywa nowy bios na tej płycie c.Czy to bezpieczne 3. P.S. Dysk mnie się sypie - IBM 40 GB. Czy ktoś zna dobry program do potwierdzenia przypuszczenia iż jest to wina bad sektorów ( błagam nie scan disk ). Pozdrawiam. RA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Hej Witajcie dawno mnie nie było :) Chciałem spytać czy pamięci HYNIX`a 2x 512 MB DDR 400 Mhz są nadal najlepszym rozwiązaniem przy podkręcaniu Athlona na nForce2 ? Czy może weszła jakaś nowa perełka :) ?? Pozdrawiam MaC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunek Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Witam wszystkich :) Mam problem z głośnikami Logitech z-640 i naszą mobo dokladniej abit nf7-sl. Podłaczylem wszystko do subwoofera zgodnie z instrukcją i 3 kabelki do plyty głownej zgodnie z kolarmi zielony, czarny i jeszcze jakis nie pamietam. Gdy odpale nvmixer i dam kreator pracy glosnikow to na początku slychac szum we wszystkich. Potem przechodzi sie do szczegolowej instalacji. Lewy przedni slychac dobrze, prawy przedni tez (przy okazji tych slychac tez srodkowy) potem srodkowy to slychac piszczeenie w lewym tylnym a juz prawego tylnego w ogole. Subwoofer slychac pierdzenie w prawym tylnym. Może mi ktoś pomóc co to jest? Dodam, ze zainstalowalem nowe stery nvidia force 4.27. Pozdrawiam i prosze o pomoc KAMIL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 @the ded regole potwierdzaja wyjatki jakie napiecie uznajecie za bezpieczne dla tego mobo mam wentylana na mosfetach jednak troche sie juz grzeja przy fsb 220@1.75 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDed Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Takie napiecie powinno byc w porzadku (same przez dluzszy czas jechalem na takim). Radzilbym jednak zalozyc radiatorki. Ja pocialem radiator z rivy i spisuje sie wspaniale. Sadze ze przy takim fsb to nawet 1.9V mobo powinno wytrzymac, ale tyle to nie dawalem z uwagi na moje chlodzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 no ja mam wiatraczek na te scalaki :] moze wystarczy sa wiecej niz letnie ale nie sa gorace :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunek Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Na stronie nvidii pojawily się nowe sterowniki do nforce z oznaczeniem 5.10. Wczesniej mialem poprzednią wersję zainstalowaną. Warto instalować nową? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyu Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ello wlasnie przesiadlam sie z mojego 8RDA+ na NF7-S rev2.0 ! narazie wszystko suuper ! ale potrzebuje zmienic adres MAC karty sieciowej ! no i szukam i szukam w biosie i niema nic ! mam bios d26 ! czy da sie zmienic ten adres ? Tak w windowsie sie da zamaskowac mac adres sieciówki : wejdz we własciwosci karty sieciowej i poszukaj network addres wpisz mu bez przecinków i po resecie masz juz ten nowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy83rok Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Zamierzam jutro postawic VDimm moda i chcialbym aby ludzie ktorzy maja to za soba wypowiedzieli sie o ile im fsb poszlo w gore. Ciekaw jestem czy jest duza roznica?? Prosze o szczere odpowiedzi. :lol: :P :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 no q2 jeszcze czegos takiego nie mialem :| led od powera migajacy w odstepach co 1s mial ktos juz cos takiego albo wie co to znaczy :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VOSTOK Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 wczoraj próbująć odkręcić procka komputer po restarcie wstał ale już obrazu nie wyswietla. Karta grafiki jest spoko, właśnie ją u kumpla sprawdzałem. Próbowałem też czyścić cmos. Co mogłbym zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 odkrecic procka ;) -clear cmos -wyjac samo mobo i odpalic bez cpu mem gpu itd ... -sprawdz zasilacz oraz jadro czy nie jest ukruszone :] powożenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VOSTOK Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Jądro raczej nie jest ukruszone, bo nie był procek odkręcan fizycznie. Cmos czyściłem zworka, może baterię wyjąć? Na ile? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 sorry zle Cie zrozumialem jak clear cmos to off power bateria moze na czas nie okreslony moze za male napiecie dales ? albo mobo padlo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piovra Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Witam wszystkich!!! Właśnie chcę się przesiąść na tego Abita z MSI. Widzę że sa tu rożne wersje ABIT NF-7. Proszę doradżcie mi która jest najlepsza optymalnie do ceny. Nie potrzebuję sieciówki. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy83rok Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Zamierzam jutro postawic VDimm moda i chcialbym aby ludzie ktorzy maja to za soba wypowiedzieli sie o ile im fsb poszlo w gore. Ciekaw jestem czy jest duza roznica?? Prosze o szczere odpowiedzi. :lol: :P :roll: Pilne. Prosze. ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 wlasnie sie przymierzam do qpna tbita nf7 albo an7 i stąd pytanie , mam cooler który ma 700 rpm na starcie , i boje sie że te abity mają domyślnie włączone zabezpieczenie przed właczeniem bez coolera i moze byc taka sytuacja ze włącze pc i zgasnie odrazu, krótko , czy jak będe miał tą płyte , zresetuje biosa , to będzie miała zabezpieczenie przed włączeniem bez coolera ??????? heh , wciąz nie wiem jaką płyte qpić , epox , dfi , czy abit.... i jakie trudnosci moge spotkać z tą płytą po zmontowaniu pc /?? zamierzam mieć fsb rzędu 225 , bedzie do tego potrzebna zmiana na zalmana tego niebieskiego /? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RsNeo Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 j.h.hudy plytka ma standardowo wylaczone zabezpieczenie przed zablokowanym radiatorem wiec sie niemusisz martwic po resecie biosa znow ta opcja sie wylacza fsb rzedu 225mhz da sie osiagnac nawet na standardowym biosie ale u mnie niebylo to super stabilne to fsb 225 niepotrzebujesz zalmana na mostku polnocnym ale musisz miec dobrze bude chlodzona natomiast wymagany jest radiator na mosfetach i na mostku poludniowym - mosfety sie bardzo grzeja !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 po ostatnim padzie plyty (zjaral sie mosfet) juz sie wycfanilem :] 10x250,Vcore 2.1V,VDD 1.85V,2x512 DualDDR - 2.5-4-4-11.Filmy sie koduja,Q3 lata,UT juz przeszedlem i ogolnie jest fajnie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 po ostatnim padzie plyty (zjaral sie mosfet) juz sie wycfanilem :] ZDJECIE 10x250,Vcore 2.1V,VDD 1.85V,2x512 DualDDR - 2.5-4-4-11.Filmy sie koduja,Q3 lata,UT juz przeszedlem i ogolnie jest fajnie :] Wymieniasz kilka programikow, ale Prime95 nei widze... czy to celowe - tzn Prime nie dziala stabilnie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Mam problem tego rodzaju, że nie moge zapodać większego napięcia na procu niż 1,7 powyżej tej granicy zwiechy itp. co może być tego przyczyną :?: No chyba nie zasiłka :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 prime'a jeszcze nie zapuszczalem bo od kilku h pracuje soft do authoringu DVD.Jutro bede mial chwilke do pobawie sie prime'em ,ale jak po 6h nie wywalil sie moj TMPEGEnc (a to jest cholernie czuly soft) to smiem twierdzic ze maszyna stabilna :] BTW biosik to d10-mantarays-xt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 mam takie pytania , mam ram goodram i czy bedzie on działał z abitem nf7 albo an7??? i jak mam tylko jeden moduł to do którego slotu musze go wsadzić ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 abit zaleca obsadzanie slotów w kolejności 3>2>1 czyli od najdalej odsuniętego od proca do najbliższego MEMORY MODULES TEST - nf7-s rev2 Memory TEST - an7 aczkolwiek nie znaczy to ze coś czego tam nie wymienili nie będzie działac, to tylko poglądowo, umów się ze sprzedawcą ze jak nie będzie ok to wymiana i juz pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A jednak Write Cache dla dysków SATA podpiętych pod kontroler Silicon Image 3112a na NF7-S działa w WinXP SP2. Szkoda, że te drivery nie są zintegrowane z instalką na CD. Dwa dni temu ściągnąłem z Windows Update zaktualizowane drivery do Silicona 3112a. W Control Panelu pojawiła się nowa ikonka kontrolera i okienko: http://www.gregl1.republika.pl/satawritecache.png W praktyce kopiowanie dużych plików między dyskami (fizycznymi) dostało kopa. W Hardware - Device Manager - Disk Drives - WDC... - Properties - Policies - Write Cache wogóle się nie wyświetla ale działa W HDTach 2.70 wzrósł odrobinę minimalny odczyt i spadło obciążenie CPU Prosiłbym moderatorów o nie przenoszenie tego posta. Obraz jest podlinkowany więc forum się nie rozjeżdża. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDed Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 po ostatnim padzie plyty (zjaral sie mosfet) juz sie wycfanilem :] 10x250,Vcore 2.1V,VDD 1.85V,2x512 DualDDR - 2.5-4-4-11.Filmy sie koduja,Q3 lata,UT juz przeszedlem i ogolnie jest fajnie :] Widze ze teraz VIP dmucha na zimne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 male pytanko: mam tego abita (nf7-s) od niedawna i zauwazylem cos dziwnego. otoz lekko zanizone jest taktowanie fsb - 199,5 przez to zanizone jest oczywiscie bus speed - 399 (waha sie ciagle miedzy 398,9 - 399) no a przez to proc nie jest taktowany pelnym 2200 tylko 2194,2 (z wahaniem do 2194,3) co z tym fantem poczac? podniesc ktores napiecia? zmiana biosu? tylko nie mowcie ze to jest juz w tym temacie, bo naprodukowaliscie go 183 strony...!! p.s. wszystkie wskazania z CPU-Z Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 @julas moze jakis bios modowany rozwiaze Twój problem ale napewno takie wachania beda ;] +/- 1MHz ustaw recznie fsb na 200 synchro i powyłaczaj wszyskie spectrumy w biosie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 wylaczenie spectrumow pomoglo! fsb - 200,5 bus - 400,9 cpu - 2205,0 dzieki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...