Pajac666 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 to jest zwykly dysk tylko ze z ta przejsciowka na sata. w starcie nie mam zadnego programu.tylko w trayu ale tam nie ma takich ustawien wogule tylko jest taki maly mikser dziadoski w sumie.w porownaniu z creativem to to jakies dziadowskie jest.:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 To zainstaluj system na zwykłej taśmie. Wgraj stery z cd podepnij pod sata i ustaw boot z sata... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 nie sprawdzalem ale przypuszczam ze xp wypierniczy niebieski ekran. bez sesu jak mozna zrobic xp na flopy toz to glupota w erze pendrive i tych innych dziadostw.mogli przeciez dac opcje odczytu z cdromu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 doprawdy nie wiem o co sie teraz rozchodzi. przeciez ja instalowalem kilkanascie raz xp (pare razy tez 2k i 2k3) i nigdy nie byla mi potrzebna dyskietka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 a dysk masz na sata czy jaki bo jesli na sata to musiales go jakos zaistaloiwac zanim zaczoles instalacje xp.bo jesli nie to puzniej nie chce wykrywac dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 a dysk masz na sata czy jaki bo jesli na sata to musiales go jakos zaistaloiwac zanim zaczoles instalacje xp.bo jesli nie to puzniej nie chce wykrywac dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Przyjemnosc sie powtarza... sie powtarza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Co daje L12 mod?? L12 MOD: * NF7-S 2.0 FSB Sense * Amdmb.com Forums * nForcersHQ.com Forum * Overclockers Forums * Xtreme Systems Forums Sorry ale nie znam angielskiego zbyt dobrze... Wjaśnijcie w kilku slowach. Da ktoś odpowiedź? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 jak zainstalowac dysk na sata jezeli instaluje winxp i nie mam flopa??? przywalilem Proste: 1. Na plytke z XP lub inna przegraj sterowniki z floppa u kolegi/siostry/brata/wujka czy gdzie chcesz 2. Pożycz flopa od kogos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 dobra tylko w xp nie ma wyboru napedu jak instalujesz mozna tylko z flopa skozystac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 dobra tylko w xp nie ma wyboru napedu jak instalujesz mozna tylko z flopa skozystac.a nie masz jakiegos qmpla ktory by ci uzyczyl flopka?? BTW... ja na twoim miejscu bym sobie go KUPIL... to jest 40zl a dostajesz "niesmiertelny" sprzet.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mr.x=- Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16830646 chyba jakas promocja :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Oki, od soboty jestem posiadaczem Abita, a użytkownikiem od niedzieli :D Ale ofkorz na dzień dobry od płyty są problemy ;) Ponieważ nie lubię długo opisywać problemów, napiszę w punktach :) Epizod 1 - podłączam płytę - uruchamiam komputer - ładowanie windowsa... - przy końcu ładowania windowa komputer staje na chwilkę - po czym na ułamek sekundy pojawia się bluescreen - i po tym komputer się resetuje i tak dalej się dzieje Epizod 2 - dowiedziałęm się, że systemy NT nie lubią zmian płyt (mam Win2k pro) - postanowiłem sformatować i zainstalować od nowa system - ślicznie poszło, aż doczekałem upragnionego bezproblemowego wejścia - zainstalowałem SP 1,2,3 i 4 - zabrałem się do instalowania sterowników płyty głównej, najpierw dałem 2.45 - dałem reseta po instalacji sterowników - i tu jest sęk, pojawia się ten sam problem, jest bluescreen - wyłączyłem komp, wcisnałem wszystko co się da dokładniej częśći - włąćzam komp, dalej jest ten problem - wchodzę w tryb awaryjny (nie ma co mówić, fajnie mieć 16 koloró na ekranie ;)) i udało mi się wejść do windowsa, po czym odinstalowuję sterowniki do płyty. Po restarcie o dziwo można wejść normalnie do windowsa. - Zainstalowałem poprzednią wersję sterowników (2.03) i niestety był ten sam problem i musiałem to odinstalować. Tak więc co to może oznaczać problem? Ja sam podejrzewam, że jest uszkodzona płyta, gdyż po instalowaniu sterowników zaczynają się problemy. Z góry dzięki za pomoc i jeśli problem był opisany na poprzednich stronach, to ja przepraszam,ale nie chce mi się długo tego czytać, a rozwiązanie chciałbym uzyskać w miarę szybko :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mr.x=- Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Dziwna sprawa. Ja też mam 2k Pro ale tylko SP2 i śmiga aż miło. Spróbuj zainstalowć najpierw sterowniki do płyty a dopiero potem SPacki. Może to ma jakieś zanczenie. I SPacki instaluj po jednym i testuj to będziesz wiedział który ewentualnie powoduje "wysypkę". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Spróbuj zainstalowć najpierw sterowniki do płyty a dopiero potem SPacki. Może to ma jakieś zanczenie. Blad, Tonic2 instalowal wszystko tak jak trzeba: xp pro (win2k pro) -> sp1a (sp1, sp2, sp3, sp4) -> nForce2 2.45* -> DX9 * bez sterownikow IDE od NV, zostawiamy domyslne z xp pro (win2k pro) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 nie sprawdzalem ale przypuszczam ze xp wypierniczy niebieski ekran.Beczy o plik NTLDR :evil: tylko że ja to zrobiłem na odwrót sata/ata, wcześniej niebyłem wstanie sprawdzić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajac666 Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 kupilem juz na allegro tego fdd nie ma innego wyjscia.chyba majkrosoft produkuje fdd bo cos nie moze sie z nimi rozstac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Dzis stalem sie posiadaczem tejze plyty i jak na razie jestem zadowolony. Przesiadalem sie z ECSa wiec to duza zmiana ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 W NF7 mam 2 porty USB na tylnim panelu plyty oraz na laminacie dwa wtyki do podlaczenia dodatkowych Obsluga Usb 2.0 zalezy od rodzaju wtyczki? Czy podlaczajac port usb ze starej obudowy bedzie on obslugiwac usb 2.0 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Hmf, w końcu mój Abit zaczął ulec mojemu batowi ;) Właściwie nie wiem jak to naprawiłem, szczerze mówiąc, jestem zdziwiony ;) Kombinowałem różne wersje sterowników do płyty głównej i karty graficznej.. i tak wyszło, myślę, że najprawdopodobniej to zasługa zainstalowania najnowszych sterowników do karty graficznej. W każdym razie, to mało istotne dla innych, nie mieli chyba takiego problemu jaki ja miałem :) I tak jestem dumny z Abita :) - wygląda ciekawiej w porównaniu do mojej poprzedniej płyty (MSI Intel845E MS-6566) - wyposażenie, które w przyszłości przyda się - SoundStorm, oglądałem 10 min anime a wrażenia miałem większe niż na AC97 :D - ma mostki NB A3 i SB A3, więc powinna być dobra w podkręcaniu ;) Ogólnie chyba zakocham w tej płycie :) Niedługo przeinstaluję system, zainstaluję to i owo, pobawię troszke w podkręcanie, po czym później załatwie radiatory oraz WC na procesor i :twisted: :twisted: A teraz mam taką jedną prośbę, mosfety są położone w dość dziwnych miejscach, więc jeśli ktoś mógłby, niech pokaże fotki swoich radiatorów na mosfetach Z góry dzięki i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Hmf, w końcu mój Abit zaczął ulec mojemu batowi ;) Właściwie nie wiem jak to naprawiłem, szczerze mówiąc, jestem zdziwiony ;) Kombinowałem różne wersje sterowników do płyty głównej i karty graficznej.. i tak wyszło, myślę, że najprawdopodobniej to zasługa zainstalowania najnowszych sterowników do karty graficznej. W każdym razie, to mało istotne dla innych, nie mieli chyba takiego problemu jaki ja miałem :) I tak jestem dumny z Abita :) - wygląda ciekawiej w porównaniu do mojej poprzedniej płyty (MSI Intel845E MS-6566) - wyposażenie, które w przyszłości przyda się - SoundStorm, oglądałem 10 min anime a wrażenia miałem większe niż na AC97 :D - ma mostki NB A3 i SB A3, więc powinna być dobra w podkręcaniu ;) Ogólnie chyba zakocham w tej płycie :) Niedługo przeinstaluję system, zainstaluję to i owo, pobawię troszke w podkręcanie, po czym później załatwie radiatory oraz WC na procesor i :twisted: :twisted: A teraz mam taką jedną prośbę, mosfety są położone w dość dziwnych miejscach, więc jeśli ktoś mógłby, niech pokaże fotki swoich radiatorów na mosfetach Z góry dzięki i pozdrawiam cieszę sie tonic ze jestes zadowolony bo mobo faktycznie git ale sprawdz dobrze nb- dlaczego masz A3?? powinines miec A1- ultra 400 no chyba ze masz A3 ultra 400(ale przyznam szczerze ze nie widziałem jeszcze takiego nb) najlepiej bedzie jak sprawdzisz cpu-z albo wcpuid jak pokaze C1 w chipsecie to ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 sprawdz dobrze nb- dlaczego masz A3?? Wiem tyle, że jak jest na płycie napisane A3, to np. WPUID wykrywa go jako C1. Tutaj zamieszczam obrazek : powinines miec A1- ultra 400 no chyba ze masz A3 ultra 400(ale przyznam szczerze ze nie widziałem jeszcze takiego nb) No to najwyraźniej mam A3 na Ultra 400 (Ultra 400 - sandra mi wykrywa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 hmmmm.. czy to mozliwe, ze moj abit nie obsluguje dual ddr...............? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mr.x=- Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Raczej nie mozliwe. Obsadz 1 i 3 slot - u mnie tak chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 no tak, ale ty masz nf7-s a ja bez "s" i wlasnie sie spotkalem z taka opinia, ze wersja bez "s" nie obsluguje dual ddr, dziwne to troche.. nie mam jak sprawdzic bo na razie mam tylko 1 kostke ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mr.x=- Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Tu napisali ze ma duala: http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware...eviews/abitnf7/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Składałem kompa na NF7 - bez "S" i na 100% obsługuje Duala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 no tak, ale ty masz nf7-s a ja bez "s" i wlasnie sie spotkalem z taka opinia, ze wersja bez "s" nie obsluguje dual ddr, dziwne to troche.. nie mam jak sprawdzic bo na razie mam tylko 1 kostke ramu uwierz mi obsluguje dual :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Ale dawidy ma jedną kość pamięci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...