Zenfist Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ale jakie HyperX :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 2x256 400 Cl2,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDed Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 jak softwareowo sparwdzic wersje biosu?Najlepiej otworzyc Flashmenu i tam jest wersja biosu. 2 ostatnie liczby to nr wersji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ludzie mam pytanie, cz na 2 przejsciowkach serrilel bedzie dzialal raid??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 mam pytanie czy NVIDIA System Utility dziala rowniez na NF7 bez S? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 mam pytanie czy NVIDIA System Utility dziala rowniez na NF7 bez S?niby dziala, ale to lipa jakas, malo funkcji dostepnych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 jak softwareowo sparwdzic wersje biosu?Najlepiej otworzyc Flashmenu i tam jest wersja biosu. 2 ostatnie liczby to nr wersji. Aida32 w płyta główna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 To moze powinnismy stworzyc liste coolerow kompatybilnych z NF7-S ;) CoolerMaster X-Dream na pewno nie jest, ale zeby volcano 7+??? X-Dream nie jest ??? jest bo mam taki wentyl i mi proc śmiga aż miło na nim. na minimalnych obrotach wentyla wszystko działa jak nalerzy: ustawienie 210x11 a temperatura jest w granicy 40oC. :) Chyba nikt nie przebije tej temperaturki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 To moze powinnismy stworzyc liste coolerow kompatybilnych z NF7-S ;) CoolerMaster X-Dream na pewno nie jest, ale zeby volcano 7+??? X-Dream nie jest ??? jest bo mam taki wentyl i mi proc śmiga aż miło na nim. na minimalnych obrotach wentyla wszystko działa jak nalerzy: ustawienie 210x11 a temperatura jest w granicy 40oC. :) Chyba nikt nie przebije tej temperaturki. Chyba przy otwartej budzie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Chodzi wam SMART? Jako, że nie ma opcji włączającej SMART w biosie sądzę że jest na stałe włączony (może wyłączony?). Mi nie pokazuje wartości ani na speedfanie ani na Active SMART. mi dziala ... dysk maxtor 40gb plyta nf7-s Mnie też SMART działa i to na dwóch dyskach. 1. Maxtor 120GB. 2. IBM 20GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 mam pytanie czy NVIDIA System Utility dziala rowniez na NF7 bez S?niby dziala, ale to lipa jakas, malo funkcji dostepnychA jak ładnie kompa zwiesza miodzio!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 mam pytanie czy NVIDIA System Utility dziala rowniez na NF7 bez S?niby dziala, ale to lipa jakas, malo funkcji dostepnychA jak ładnie kompa zwiesza miodzio!!!!!mi na początku za 1 razem zwiesił tylko a puźniej już działał ok może wie ktoś jak te szersze opcje odblokować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aciu Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 ludzie mam pytanie, cz na 2 przejsciowkach serrilel bedzie dzialal raid??? Bedzie dzialal. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 mam pytanie czy NVIDIA System Utility dziala rowniez na NF7 bez S?niby dziala, ale to lipa jakas, malo funkcji dostepnychA jak ładnie kompa zwiesza miodzio!!!!!mi na początku za 1 razem zwiesił tylko a puźniej już działał ok może wie ktoś jak te szersze opcje odblokować Trzeba być posiadaczem odpowiedniego biosu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Może ktoś powie jakigo biosu???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 no chyba najnowszy 2.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 hey właśnie wymieniłem Epox 8rda3+ na abita Nf7s rev.2.0 i mam bios 18 warto flashować na 19 ? i czy ten awdfalsh który jest razem z biosem można użyć do flashu ? dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 no chyba najnowszy 2.2 ten 2.2 to chyba do rev1.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 ja tam mam taki programik i przez neta update robie w windzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi49 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Więc złożyłem kompika na abicie z s do tego bartonik i ddr 400 kingmaxa to wszystko z bartonem 2500 odrazu oczywiscie pchnalem go na3200(200x11) i nie podniosłem żadnego napięcia wszystko chodzi stabilnie nic sie nie wiesza przechodzi 3d marka03 na prime 95 tez troche zapuscilem i zero zwieszania bledow temperatura idle pod 50 w stresie 55.( musze troche kompa odsunac bo nie ma przewiewu). aha mam zasilke chiefteca 420W. Jak myślicie podnosić napięcie albo cokolwiek zmieniać??? pozdrowka i oczywiscie z gory dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Skołuj lepsze chłodzenie. Na początek zdejmij bok z obudowy. Czym go chłodzisz? Napięcie podnoś dopiero wtedy jak stracisz stabilność. (wpływa bardzo negatywnie na temperaturę) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi49 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 uzywam thermaltake silent boost bez obudowy( przez pierwszy tydzien nie mialem jej zalozonej tzn jej boków) jest 35 stopni w idle dzieki za odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 No to stary KRĘĆ!!!!!!!! mnożnik na początek - testy primem, kontroluj temperaturę. Jak się będzie sypał podnies mu delikatnie napięcie. Właściwie całe forum jest o tym więc niewiem po co ja to pisze??? czytaj!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 ... Potem zaczołem sie bawić wysokim FSB Dojechałem do 246 bodajrze, ale nadal bez mnoznikow 10 i 10.5 mam takie same pamięci jak ty :) ale nie mogę uzyskać takiego FSB - jak to zrobiłeś ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Jest!!! w końcu mam stabilnośc na maxa, dostałem OCZ 2x256 premiery 400 dałem je na 466 wszytko śmiga jak ta lala, nigdy więcej kingstonów.!!!!!!!! :wink: :) :o :lol: :D :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 To moze powinnismy stworzyc liste coolerow kompatybilnych z NF7-S ;) CoolerMaster X-Dream na pewno nie jest, ale zeby volcano 7+??? X-Dream nie jest ??? jest bo mam taki wentyl i mi proc śmiga aż miło na nim. na minimalnych obrotach wentyla wszystko działa jak nalerzy: ustawienie 210x11 a temperatura jest w granicy 40oC. :) Chyba nikt nie przebije tej temperaturki. Chyba przy otwartej budzie?? Niestetynie mogę mieć otwartej obudowy bo mała Buba (zdjęcie) zaraz by mi powyciągała karty ze slotów i je pogryzła. Obudowa jest szczelnie zamknięta i mocno skręcona , a jest to CodeGen model niby dla serwerów 8012. oto link do opisu tej obudowy. http://www.codegen.pl/8012.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Czy możliwe żeby Abit nie chciał działać z pamięciami 400MHz bez dodatkowego chłodzenia na SB?? Bo mi nie chce no i nie mam nic na SB. Problem dokładniej opisuje w tym wątku Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Ja od wczoraj nie mam czasu aby zalozyc mojego abita i troche mi sie nie chce. nie chce mi sie :D podziwiam widoki bo plyta lezy obok to jaki jest najnowszy bios do NF7 v2.0 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 rev 19 - ostatnio wyszedl ale jeszcze nie wgralem bo nie mam FDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 a juz znalazlem NF7d1.9 poprostu skopalem przy wyborze plyty glownej, ale bym wtopil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...