Chaos Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 a na podstawie czego wnioskujesz ze nie dzialaja ci porty PS/2? moze cos ci sie pierdykneło chwilowo .. raz mialem tak ze nie wchdozilem do biosu a klawa ani drgneła .. po resecie bylo all ok .. sporóbuj reset Cmos.. a co do klawy na USB to oczywscie ze TAK .. jak ja podłączysz to ci wykryje. P.s: na poprzedniej stronie jest moj post odnosnie mojego "nowego" FSB .. nikt nie mnie nie pochawli :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 a na podstawie czego wnioskujesz ze nie dzialaja ci porty PS/2? moze cos ci sie pierdykneło chwilowo .. raz mialem tak ze nie wchdozilem do biosu a klawa ani drgneła .. po resecie bylo all ok .. sporóbuj reset Cmos.. a co do klawy na USB to oczywscie ze TAK .. jak ja podłączysz to ci wykryje. P.s: na poprzedniej stronie jest moj post odnosnie mojego "nowego" FSB .. nikt nie mnie nie pochawli :( :( :( no ładnie chaos łądnie tylkow aidzie masz troche mało :> a co do giniecia uządzena pod usb czy ps2 to mi pomogło chłodzenie sb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 no ładnie chaos łądnie tylkow aidzie masz troche mało :> ale to ejst single .. ja mam jedną kosc :> pozatym to mysle ze nie jest źle :> .. jak pożycze od kolegi druga kosc to sie zobaczy jak smiga .. generalnie jestem zadowolony bo dopłacilem tylko 18zł do moich kingstonow i zamienilem na Hynixa :> mam ten sam zegar przy wyższym FSB i tym samym napieciu :> Szkoda ze na d10beta4 jest dziura miedzy 245 (które swoja drogą daje u mnie 246 :) bo moze poszło by jeszcze pare MHZ wiecej .. wiec chyba jeszcze nei zalapalem sie do klubu wyoskiego FSB .. jakbym dorwał proca ktory idzie na 2500mhz to bylo by miło (w sumie moj pewnie poszedłby przy 2v na WC :) nie wiecie czy jak dokupie sobie potem 512-tke Hynixa to bede popierdzielac w dualu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awtkcool Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 dokladnie chodzi mi o to czy bios automatycznie wykryje klawiature pod USB czy nie trzeba ustawiac tego w biosie a do biosu nie moge wejsc. bo slyszalem ze w niektorych plytach trzeba najpierw ta opcje wlaczyc w biosie i wlsnie nie wiem jak jest z tym ABITEM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 jak podłączysz to zadziala ... koledze smiga od poczatku nic nie zmieniał .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Czy prz kazdym restarcie przy kazdym POST powinno pokazywac procesor zainstalowany oprocz m.in pamieci? chodzi mi szczegolnie o ta plyte ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Moze kogoś zainteresuje........było juz kiedyś...ale tutaj wszystko w jednym miejscu.....polecam Abit NF7-S poradnik krętacza --Chłodzenie-- *Mostek północny *Mostek południowy *Mosfety --Modyfikacje napięcia, czyli don’t try this at home-- *Modyfikacja napięcia VDD przy pomocy rezystora *Modyfikacja napięcia VDD za pomocą ołówka *Modyfikacja napięcia pamięci *Mod L12 http://www.sirius.pl/news.php?id=3191 http://mag.sirius.pl/artykuly.php?1,74 http://mag.sirius.pl/artykuly.php?9,74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 pytanie do uzytkowników d10beta4 (.. VIP? :)).. czy zdaza wam sie ze wchodzicie do biosu (no ewidentnie trzeba ten DEL nacisnac zeby wejsc no nie?) .. a jak wejdziecie to jzu klawiatura nie działa .. zauwazyłem taki myk kilka razy ... normalnie all smiga normalnie .. wiec nie narzekam .. zadnych zwiech .. system stabilnie popierdziela na wysokim fsb juz od paru dni z Seti w tle . tylko ten myk z wejsciem do biosu mnie dziwi .. no i nadal jeszcze zbieram pomysły by uczynic fsb 250 stabilnym :) p.s: mała poprawka .. te 246 na memorkach wycigam nawet na 2.7v .. (w sumie MBM5 pokazuje 2.77 .. ale u mnie zawsze zdrowo zawyza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 ja mam 10d4beta i nie mam takiego czegoś no i nadal jeszcze zbieram pomysły by uczynić fsb 250 stabilnym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 na poprzedniej stronie jest moj post odnosnie mojego "nowego" FSB .. nikt nie mnie nie pochawli :( :( :( Jak na Hynixy i to w singlu - to bez rewelacji (kombinuj dalej ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Witam ! Pytanko, czasami w czasie grania, sluchania muzyki lub oddtwarzania filmow knoci sie dzwiek. TZN zaczyna brzmiec tak metalicznie zapetla sie i zazwyczaj powoduje zwieche systemu. Co moze byc powodem takiego zachowania kompa reszta chodzi ok ?? Zauwazylem ze bardzo grzeje sie mostek poludniowy a z racji skapstwa ABITA nie ma na nim nawet pasywnego chlodzenia. Jaki radiator kupic i jak go zamonotwac?? Prosze o porade. Czy wysoka temperatura moze byc przyna wystepowania takich problemow ?? Pozdrawiam Davidian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
77Artois Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 proste pytanie, jakie pamieci 2x512 pojda na abit nf7 w trybie dual400... bo moje twinmosy 2x512 400mhz nie chca dzialac. Wywalaja sie zarowno bez podkrecenia Barton2500+ jak i z podkreceniem barton3200+. Mam juz druga pare twinmosow i [gluteus maximus]. Na jakie ewentualnie wymienic? zastanawiam sie nad Kingmaxami 2x512 433mhz. Czy moze ktos ma podobna sytuacje z 1 gb ramu na tej plycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cril Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 [...]jakie pamieci 2x512 pojda na abit nf7 w trybie dual400...Poczytaj sobie ten topic: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=64605 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 na poprzedniej stronie jest moj post odnosnie mojego "nowego" FSB .. nikt nie mnie nie pochawli :( :( :( Jak na Hynixy i to w singlu - to bez rewelacji (kombinuj dalej ;) ) tak sie zbijam :)) zobacze jakie bedzie transferek w dualu :) jak tylko skołuje drugą koste :) no i nie poddaje sie ... jeszcze zrobie 250 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 proste pytanie, jakie pamieci 2x512 pojda na abit nf7 w trybie dual400... bo moje twinmosy 2x512 400mhz nie chca dzialac. Wywalaja sie zarowno bez podkrecenia Barton2500+ jak i z podkreceniem barton3200+. Mam juz druga pare twinmosow i [gluteus maximus]. Na jakie ewentualnie wymienic? zastanawiam sie nad Kingmaxami 2x512 433mhz. Czy moze ktos ma podobna sytuacje z 1 gb ramu na tej plycie? Te Kingmaxy ddr 433 512Mb mi sypały błędami w gold memory przy timingach 11-3-3-2.5 w dualu, chociąż system nie wykazywał oznaków niestabilnośći. Dzisiaj zmieniłem na Kingmax ddr466 hardcore i juz nie ma błędów. I narazie jestem w fazie testów.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 o to daj znać po testach jak ci chodza :) bo sam jestem ciekaw a ja juz sobie kombinuje radiatory na pamieć i vdim modzik :D jeszcze potem radiatoru na mosfety :D i musi byćfsb 250 a jak to jeszcze nie pomoze to jescze blok na nb :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 proste pytanie, jakie pamieci 2x512 pojda na abit nf7 w trybie dual400... bo moje twinmosy 2x512 400mhz nie chca dzialac. Wywalaja sie zarowno bez podkrecenia Barton2500+ jak i z podkreceniem barton3200+. Mam juz druga pare twinmosow i [gluteus maximus]. Na jakie ewentualnie wymienic? zastanawiam sie nad Kingmaxami 2x512 433mhz. Czy moze ktos ma podobna sytuacje z 1 gb ramu na tej plycie? Wowa kombinujesz jak możesz a piszecież mówiłem ci ze muszisz wymienić RAM.......Spróbuj doplacić i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> coś innego....Hynix,OCZ,HypreX,Twistery, albo KingMax......najlepiej byloby Hynixy ale cieżko je dostać......tutaj znajdziesz cos na ten temat http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=552...8&highlight=512 http://forum.abit-usa.com/showthread.php?t...highlight=SLOTs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafqo Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 U mnie wszystko jest super. Poza jednym drobiazgiem. Przestal pokazywac mi przy starcie systemu komunikat Dual chanel : 333 Mhz ??? Nie mam pojecia dlaczego.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 a u mnie t oza kazdym razem inaczej pisze czasami wyslwietli jakiego mam procka czasami nie róznie jak mu lezy tak pisze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 mi tez roznie pokazuje. ale cpu-z prawde ci powie... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafqo Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Czy zresetowanie biosu (zworka) moze pomoc ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Jakiś czas temu pisałem o kłopotach z SBLive i moją NF7 rev2. Znaczy komp jej nie widział obojętnie w którym PCI siedziała. Olałem sprawę bo czytałem o problemach we współpracy NF7+SBLive- słuchałem zintegrowanki. Wczoraj dorwałem kartę TV- no i zonk- komp jej nie widział... OOO- w ruch poszły wszystkie dostępne mi karty PCI- modem, modemISDN, sieciówa, TV i SBlive. Przetestowałem wszystkie możliwe kombinacje i oficjalne biosy- doopa. Walnięte wszystkie gniazda PCI (?). Płytę oddałem do serwisu. Miał ktoś podobny problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 powiem tak ***** ********* ********** ********* ABITEM TA PLYTA MA TAKIE NIEDOCIAGNIECIA ZE ********** do dzis walcze z myszka ktora raz na 2 dziala albo nie dziala obojetnie od biosu, ustawien w nim (OS-Bios), zazwyczaj po resecie zalapie i to nie zawsze Do dzis zaluje ze sprzedalem moja DRV5-c :( pozdrawiam biednych posiadaczy abita (szita) NF7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 powiem tak ***** ********* ********** ********* ABITEM TA PLYTA MA TAKIE NIEDOCIAGNIECIA ZE ********** do dzis walcze z myszka ktora raz na 2 dziala albo nie dziala obojetnie od biosu, ustawien w nim (OS-Bios), zazwyczaj po resecie zalapie i to nie zawsze Do dzis zaluje ze sprzedalem moja DRV5-c :( pozdrawiam biednych posiadaczy abita (szita) NF7 Myśl sobie co chcesz uważam że każdy ma prawo do własnego zdania...ale jakby tak sprawdzić to uwazam ze wieksza połowa uzytkowiników tweaka i jednoczesnie posiadaczy ABITA NF7, i NF-7S jest zadowolona z tej płyty....oczywiście wypadki się zdarzają ale tak jest ze wszystkim......nawet jak kupujesz w sklepie pare skarpetek...jeden bedzie chodzil i bedzie zadowolony a drugi nawet nie założy ich na noge.....ja mam ABita już dobre pół roku i odpukać wszystko chodzi na TIP-TOP...były problemu ale jakoś udalo mi sie z nimi uporać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mam nadzieję, że nie zostałem źle zrozumiany- SPRAWNA NF7 jest extra- wyciągałem na niej 250FSB bez L12 gdy na 8RDA max to 211FSB (na tych samych pamięciach, procu i całej reszcie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 ja nie mowie ze jest zla bo np w OC sprawdza sie znakomicie tj. wysokie fsb jak i mnostwo dodadkow do tego celu. JEDNAK MA od groma niedociagniec ! -Creative Web Cam Pro dziala by po paru godzinach spoczac i trzeba zmienic port by ja wykrylo. -mycha niekiedy niedaje znakow zycia (w/w). -mimo ze obsluguje napiecia do ~2.25V (zaleznie od biosu) to np: u mnie zrywa dzwiek, zawiesza sieciuwke, kontroler USB2 itp po przekroczeniu 2.15V (zasilka nie gra roli) i wiele innych takich jak brak radiatorow na mosfach i SB (choc wtedy bylo by mniej zabawy :wink: ) ale powinno to byc. W/W problemow nie spotkalem na zadnej dotychczasowej plycie (a bylo ich troche :D ). Uwazam Abita NF7 jako produkt nieudany ktory wymaga wprowadzenia REV3 :twisted: ,a potem pewnie REV4 bo wszystkiego nie zalataja :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Uwazam Abita NF7 jako produkt nieudany ktory wymaga wprowadzenia REV3 :twisted: ,a potem pewnie REV4 bo wszystkiego nie zalataja :evil: co ty pierdzeileisz jaki nieudany produkt pogieło cie nie ma lepszej płyty na rynku a ty wyjezdzasz ze to nieudany produkt, niepowiem kto tu jest nieudany, lepiej buyś sesam przykleił radiatorek na nb to by ci nieznikały uządzenia za które odpowiwada sb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 dokladnie... znikajace urzadzenia to oznaka problemow z SouthBridge... postaraj sie o troche lepsze chlodzenie zarowno na NB jak i SB. a poza tym, 2.2v to jest zajebiste napiecie... jak na chlodzienie powietrzem (chyba to masz). ciesz sie, ze i tak wszystko ci dziala... zalaze sie sie, ze nie masz takich problemow na totalnie nie podkreconym systemie... ja tez mialem kiedys problemy z czytnikiem kart flash na USB... ale po zmianie chlodzenia NB-SB wszystko jak dotychczas jest w porzadku... wydaje mi sie, ze nie jest to wina wadliwej plyty czy biosu, ale raczej braku rozsadku. jezeli masz zamiar az tak krecic swoj system to upewnij sie, ze chlodzenie masz odpowiednie... a propos, czy twoj system jest prime95 stable at 2.38Ghz/2.2v ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 kolega ma cpc teroo a co do napiecia to ja miałem 2.3v na ac :D i nie wyszłęm poza 60 :D ciekawe bo z tej wody na tym cpc przy 2.2v to pewnie kawe zapazył :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 ja sam latam na "realnym" 2.18v i temperatury nigdy nie przekraczaja 50C. jezeli tylko chlodzenie pozwala, to nawet 2.3v jest OK. u mnie niestety, wszystko powyzej 2.2v w BIOSie konczy sie nie odpalajacym sie Windows :( ale to taka mala dygresja - wracamy do tematu ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...