SPY_NET Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 dzięki !!!!!!!!!! więc pozostaje mi tylko MSI K7N2 delta-L !!! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 dzięki !!!!!!!!!! więc pozostaje mi tylko MSI K7N2 delta-L !!! :( ale Nf7-S ma SS :) i NF7-SL tez :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e! Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Moze mialem , ale zabieram sie za moda na napiecie chipsetu , w opisie jest napisane ze potrzebny jest potencjometr 5 k oma a ja mam 4,7 k oma - czy jak zrobie na tym 4.7 k oma to bedzie dzialac czy cos spale ?? nie znam sie na tym :( znacie jakis dobry sklep internetowy gdzie mozna kupic potencjometry itd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 to dodaj rezysto i bedzie ok. tak czy siak nie powinno to stanowic problemu 4,7 czy 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 nie znam sie na tym :(to po co sie bierzesz? :) JOKE! :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 znacie jakis dobry sklep internetowy gdzie mozna kupic potencjometry itd ? Cyfronika w Krakowie, mają sklep internetowy, ja zamawiałem tam dla siebie potencjometry do Vdd i Vdimm. Poza tym do Vdd weź sobie potencjometr wieloobrotowy 10kohm to będziesz mogł ustawić napięcie bardziej precyzyjnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 No dobra a kto mi w Krakowei zrobi vdimm moda na moim przyszlym NF7 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 co to znaczy wieloobrotowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 dzisaj zainstalowałem sterowniki z nvmixerem i jestem miło zaskoczony lecz działa wam otoczenie w nim ? i trzeba dostosować średnie wysokie i niskie do orginału bo zniekszałca muzyke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 co to znaczy wieloobrotowy? :lol: :lol: :lol: :lol: Wiele razy sie kreci nim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 a widzisz nie skojarzylem o co biega... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 co to znaczy wieloobrotowy? :lol: :lol: :lol: :lol: Wiele razy sie kreci nim to "hulahop" tez ejst wieloobrotowe :> hehe .. a swoja droga na goglach mozna znalesc wyjasnienie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e! Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 znacie jakis dobry sklep internetowy gdzie mozna kupic potencjometry itd ? Cyfronika w Krakowie, mają sklep internetowy, ja zamawiałem tam dla siebie potencjometry do Vdd i Vdimm. Poza tym do Vdd weź sobie potencjometr wieloobrotowy 10kohm to będziesz mogł ustawić napięcie bardziej precyzyjnie. 10kohm ?? tam jest napisane ze trzeba 1 kohm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 1kohm jest do Vdimm 5kohm jest do Vdd ale zalecają też 10kohm ze względu na dokładniejszą możliwosć regulacji napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Pojawiły się nowe biosy do Abitów rev 1.x - 1.2 i 2.0 LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 tia .. ale cosik nie widac zadnych CHANGELOGów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowar Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 cze mam takie może bezsensowne spostrzeżenie odnośnie nf7 porównywałem 2 płyty jedną trochę starszą i trochę nowszą z kolorowymi slotami na pamięci RAM. Zastanowiło mnie jedno na tej ciut starszej plycie nad gniazdami sata (których oczywiście nie ma :)) są dodatkowe elementy, są to chyba 2 diody i jakiś stabilizator (chyba :)) natomiast na tej nowszej już tego nie ma. Nie testowałem obu tych płyt więc nie wiem jaka jest różnica w rzeczywistości. Pytam tak ze zwykłej ciekawości czy te dodatkowe elementy mogą mieć wpływ np. na stabilność czy coś w tym stylu :) pozdrofki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Pojawiły się nowe biosy do Abitów rev 1.x - 1.2 i 2.0 LINK Jeśli ktoś ma bios 2.2 do Abita NF7-S rev 2.0 to nie ma sensu flashować biosu bo nie zaszły żadne zmiany dla tego modelu. Zmiany dotyczą tylko płyty NF7-V. Info na podstawie tej stronki: http://www.station-drivers.com/page/abit%20dn.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Kto mi powie dlaczego przy FSB od 250> znika mi możliwosć pracy z sieciówka z płyty a przy fsb 257 ginie obraz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 bo masz gó..o nie grafe :)) JOKE! :) sprawdz na innym biosie moze ... moze ci za mocno grzeje NB albo SB :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 d10b4 to jedyny bios jaki mnie interesuje ;) NB ma WC więc napewno sie nie grzeje SB ma złotego zalmana i wiatraczek z boku budy dmuchającywprost na niego wiec też raczej nie jest mu za ciepło UPADATE: Widać jednak 1,7V na NB coś pomogło bo teraz na 255 działa mi sieciówka :D a na 260 udało mi sie screena zrobić, jednak na 262 już reset. No ale ile można wymagać od DDR 333 :lol: Pytanko do kogoś kto wie coś na temat takiego hardcore : Do jakiego poziomu mozna podnieść 3,3V aby nie było to zabójcze dla podzespołów kompa a jednoczesnie żeby dawało mozliwość pracy 24h/7 bo nie interesuje mnie jeden wyskok na 4V tylko dla rekordu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 HM nikt nie wie :?: cały dzień minął i zero odzewu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 tak sie zapytam... a po co tobie podnisoc 3.3V :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Aby móc podnieść Vdimm, jedno jest zalezne od drugiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 hym... niby racja. z tym ze nie wiem czy sie oplaca. podobna niektorzy maja 250fsb przy 1.6. zawze jest 1.7 a po co wiecej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Hmmm.... do codziennego uzytku nie dawalbym powyzej 3,3 V. Wogole ostatnio zuwazylem ze mobo, ktore dostaje przez dluzszy okres czasu po tylku mocno (FSB >> 240) czesto pada. Ogolnie na XS ludki pokazuja screeny maxymalnie z tego co widzialem to na Vdimm rownym 3,68 V. Wyzej jakos ciezko spotkac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 hym... niby racja. z tym ze nie wiem czy sie oplaca. podobna niektorzy maja 250fsb przy 1.6. zawze jest 1.7 a po co wiecej?Vdimm nie Vddr. Vdimm = napiecie ramow Vddr = napiecie chipsetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 wpadł mi do głowy kolejny pomysł czy widział ktoś gdzeiś moze na nb pelta ?? i moze tkoś wie czy to by coś dało ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Hmmm.... do codziennego uzytku nie dawalbym powyzej 3,3 V. Wogole ostatnio zuwazylem ze mobo, ktore dostaje przez dluzszy okres czasu po tylku mocno (FSB >> 240) czesto pada. Ogolnie na XS ludki pokazuja screeny maxymalnie z tego co widzialem to na Vdimm rownym 3,68 V. Wyzej jakos ciezko spotkac.a ja ma mzawsze 3.3 rowne 3.41 ... i vdiim ciagle przy ustawionym 2.9 daje 2.99 :) i nie narzekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Pytanko do kogoś kto wie coś na temat takiego hardcore : Do jakiego poziomu mozna podnieść 3,3V aby nie było to zabójcze dla podzespołów kompa a jednoczesnie żeby dawało mozliwość pracy 24h/7 bo nie interesuje mnie jeden wyskok na 4V tylko dla rekordu ja tam sie wypowiem :wink: moj zasilacz aktualnie leci na 3.7v, 24/7. tak juz chyba od poczatku zmodowania, czyli jakies 2 miesiace. w efekcie daje to dokladnie 3.42v do wykorzystania dla pamieci... jezeli zwiekszam vdimm do 3.45 zaczyna wtedy na maxa skakac. poza tym, w zaleznosci od zasilacza, OVP (over voltage protection) wylaczy zasilacz, jezeli przekroczysz pewien limit... u mnie jest to wlasnie 3.7v... ale widzialem, ze ludzie na Antec'ach maja ten limit nawet 3.9v! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...