Chaos Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 ja mam normalnie .. lekkoo zanizone (tak 0.05 przy vcore rzedu 1.8 - 1.9) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Przez parę dni miałem spokoj, ale teraz znow powrocil moj problem... konkretnie dzisiaj. Dziwią mnie wysokie temperatury - płyta - 31, po pol godziny pracy dochodzi do 38, proc - 51 przy uruchomieniu komputera, po pol godziny pracy dochodzi do 57, wiatrak Pentagram Qc80-AlCu... moze to wlasnie przez to wylacza sie moj komputer? Sam juz nie wiem... wszystko bylo ok dopoki nie przyszly upaly :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Upały swoją drogą. A jaki masz bios na tych nowszych temp. jest dużo niższa niż np. ma d10 beta4. U mnie na d24 temp 40C, a na d10 temp 50C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 a u mnie sa za niskie, pamietasz Chaos :?: :D a ze tak sie spytam czy ktos juz rozwiazal problem z odtwarzaczem mp3? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 A w czym problem z tym odtwarzaczem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 strone wczesniej jest - jak wlozysz to system glupieje, nie widzi dysku przenosnego itd tzn u mnie kaurat jest tak, ze widzi na jakas 1 sek potem go wylacza nei wiem czemu... :/ stery sie zamontowaly ok ... i nie tylko ja mam taki problem ... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 strone wczesniej jest - jak wlozysz to system glupieje, nie widzi dysku przenosnego itd tzn u mnie kaurat jest tak, ze widzi na jakas 1 sek potem go wylacza nei wiem czemu... :/ stery sie zamontowaly ok ... i nie tylko ja mam taki problem ... :( Problem nadal nie zostal rozwiazany. Odeslalem odtwarzacz do sklepu internetowego, a oni maja mi przyslac ten sam model tylko ze starszym firmware (podobno ma wszystko dzialac :? ). Jak tylko go przetestuje, to wysle wam info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 ok... czekamy... ja sproboje napisac potem na forum abita... jaki miales odtwarzacz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Świder, wrzuciłem d24 subzero i temperatury mam dokladnie takie same. A na dodatek AbitEQ mi nie dziala teraz :( Powinienem zauwazyc jakiekolwiek zmiany w wygladzie menu biosu po wrzuceniu tego d24subzero? bo nie widze zadnej roznicy, wgrywalem przez Abit FlashMenu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDed Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Mam 3 pytanka. Chcialem wgrac d24 3d Fire. Czy ma on menu jak d23 3dFire? Bylo bardzo wygodne i nie chcialbym tego zmieniac. Mam jedna kostke Hynix 256 i kreci sie calkiem dobrze, mam zamiar dokupic druga i puscic calosc w dualu. O ile spadla wam mozliwosc OC po takiej operacji i czy trzeba bylo podwyzszyc napiecie? Pytam bo na moda napiecia raczej nie ma szans. I na koniec czy dual jest wart tej calej roboty :) ile (na oko) zwieksza sie wydajnosc i jakie sa jego minusy o ktorych nVidia zapomiala wspomiec. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 na pewno nie wyciagniesz 243MHz w dualu srednio spada o 10-15 ale to tylko moje obserwacje... w amd dual to jakies 3-5 niektorzy mowia ze 7-10 % zysku, nie duzo, raczej sie nie oplaca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 na pewno nie wyciagniesz 243MHz w dualu srednio spada o 10-15 ale to tylko moje obserwacje... w amd dual to jakies 3-5 niektorzy mowia ze 7-10 % zysku, nie duzo, raczej sie nie oplaca... Ja po dolozeniu drugiej kostki TwinMOSa osiagnalem stabilne i lepsze wyniki niz w Singlu of koz: FSB=220, 11-3-2-2cl @ 2,7V Single vs Dual Sandra: 3295/3078 vs 3410/3245 Aida: 3166/1229 vs 3209/1319 Czy warto miec DualChanell - musisz sobie sam odpowiedziec :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 no i sie zgadza 5, 7 % :) przelicz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Mam odtwarzacz mp3 - Philips, właściwie to taki flash disk z opcją nagrywania i odtwarzania, ale mniejsza z tym. Odtwarzacz powinien być widoczny dla Win XP jako wymienny dysk - jesli coś jest nie tak to zainstaluj wszystkie update'y ze strony Microsoftu - u mnie czegoś brakowało i dlatego nie działał - były podobne objawy... . Jest też problem na systemach bez SP1 o ile dobrze się orientuję... . Ja swój podłączam przez USB jeśli ma to jakieś znaczenie... . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 ehhh tu wlasnie chodzi o USB, dalej SP1 3ba miec zeby miec obsluge USB 2.0, mam... update'y ze strony M$ tez mam.. w prawdzie nie wszystkie, zaraz doinstaluje, ale mam wiekszosc... napisz co dokladnie zrobiles, ze ruszyl player Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Nic szczególnego z nim nie robiłem... Zainstalkowałem wszystkie update'y i po wpięciu do USB Windows wykrył go jako dysk wymienny i tyle... Zobacz co się dzieje z tym dyskiem w zakładce "bezpieczne usuwanie sprzętu" w trayu... W menedzerze urządzeń powinien być widoczny i ewentualne problemy... Przeinstaluj sterowniki od USB, może to coś pomoże... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Jeszcze jedno... wyprzedzając uwagi: wiem flood i NTF, ale co mi tam... Właśnie pojawiła sie paczka 4.27 na nVidii do nForce - polecam, wreszcie coś na miarę oczekiwań... nie krzaczy się jak 4.24. Dzwięk super. Wg mnie lepsza niż 5.03 z Abita i 4.40 Beta ... Testujcie, czekam na opinie... . W każdym razie dla mnie rewelacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 no daj spokoj :D przeinstalowalem itd i dalej nic u mnie tez wykryl, tez zainstalowal a potem sie wiesza poza tym problemow nie ma :( tylko jak proboje cos odczytac / zapisc jest I/O err :/ a co do driverow to paczka od nvidii to to samo co daje abit z wyjatkiem ethernet controller driver ten jest nowszy, wiec nie ma sie czym podniecac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 A przypadkiem pamięć flash nie jest wal...ta ? Może spróbuj ją sformatować... wtedy zobaczysz czy nie ma błędów (o ile się da)... Spróbuj też z szybkością portu... Może odtwarzacz nie toleruje 2.0... Zmień programowo na 1.0, 1.4 - kurczę tylko czym (?) - gdzieś miałem ten program... jak znajdę dam link... Sterowniki owszem w tych samych wersjach co Abit, ale w lepszych ustawieniach default - u mnie najlepsze jakie miałem... Inni zachwalają 2.41, 3.13. To był tylko news - a podniecenie uzasadnione... w moim przypadku :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 nie nei jest, dziala dopoki nie kupilem NF7 :] nie doszukuj sie niewiadomo czego klopot jest w pamieci flash i nForce2 ... poza tym port dziala jako 1.x jak sie wlozy urzadzenie 1.x, wiec to nie to... na forum abita tez maja ten problem i nie wiedza jak sovie poradzic, jedynym wyjsciem jak do tej pory jest update firmware'u ale napa ma w [gluteus maximus] userow i tyle :/ nie kumam cie z tymi sterami, o co biega :?: przeciez to jest to samo dokladnie... wiec nic nie kumam, te same pliki tylko, ze raz w 1 raz w 2 paczce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 No to jeśli na forum abita nie rozwiązano problemu to pewnie poki co nic z tego... Te stery mają lepsze ustawienia default, są referencyjne, konfigurowane przez nvidię... 5.03 wyszły wcześniej i niby w tych samych wersjach, ale bez ingerencji ze strony nvidii... Coś w tym jednak jest, bo paczka 5.03 wywaliła sie u mnie (mam na myslio dzwięk), a 4.27 chodzi extra. Do tej pory mialem 3.13 tcmagazine - a o dziwo żadnma kolejna wersja nie chciala chodzic... 5.03 tcmagazine i 5.03 Mordort MIX muszę przyznać nie testowalem... Może ktoś zainstalował ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 no to ja nie wiem :) cuuda :) hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 EQ Hardware Monitor ver 1.210 ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/utilit...iteq_1.210w.zip a kto? a co? a do czego to? a o co chodzi? nowa wersja? rozwin troche posta :)Jak to co? to jest nowa wersja progsa do monitorowania plyty...temp, obroty wentyli, napiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 a kto? a co? a do czego to? a o co chodzi? nowa wersja? rozwin troche posta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 EQ Hardware Monitor ver 1.210 ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/utilit...iteq_1.210w.zip a to wy urzywacie tego brzydactwa? .. :) stanowczo wole MBM5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 EQ Hardware Monitor ver 1.210 ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/utilit...iteq_1.210w.zip a to wy urzywacie tego brzydactwa? .. :) stanowczo wole MBM5 MBM nie ma sobie rownych pod wieloma wzgledami... ten Abitowski monitoring raz tylko zainstalowalem i bardzo szybko odinstalowalem pozostajac przy MBM 5 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 tesz tego brzydactwa nie instalowałem.......ale linka zawsze mozna wrzucić.....moze nam sie nie podoba...ale jest tutaj ktoś kto tego używa......bo MBM jest dla niego za bardzo skomplikowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDed Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 FSB=220, 11-3-2-2cl @ 2,7V Single vs Dual Sandra: 3295/3078 vs 3410/3245 Aida: 3166/1229 vs 3209/1319 Czy warto miec DualChanell - musisz sobie sam odpowiedziec :idea: Warto czy nie to nie mam wyjscia, bo 256 to troche malo a jak kupie 2 kosc to bez sensu jest rezygnowac z czegos co mam mozliwosc zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 ta .. tylko stabilnosc w dualu jest trudniejsza niz w singlu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 ta .. tylko stabilnosc w dualu jest trudniejsza niz w singlu :D Potwierdzam niestety :( Od 4 godzin staram sie jakos ustawic 2x512Mb i powiem szczerze , ze sie powoli poddaje... W dualu nawet nie chca leciec na 400mhz (leca na CL3 lol) W singlu jak na razie stabilnie 220Mhz 11-4-4-2.5 , musze jeszcze sprawdzic jak leci jedna kosc , bo moze trafilem na lipne kosci . Innym powodem moze bys to , ze mam juz ta nowa wersje z kolorowymi dimmami :/ Nie wiem jakim cudem _VIP_ jedzie na 250Mhz na tych kostkach :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...