TheDed Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 A moze miernik ci pieprzy bo ja tez mialem tak ze jak dalem spore napiecie to do pewnego momentu prime stable a potem to juz nie. Z tego co wiem to jest normalne. A co do biosow to dziwne bo jakbys przeskoczyl z jakiegos starego to tam bylo roznie z napieciami (po przesiadce trzeba bylo testowac od nowa), ale z 22 na 24 nic sie w napieciach nie zmienilo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 no wlasnie nie wiem :( wtedy prime szedl, teraz sie od razu wyklada... :/ sprobuje troche napieciami sie jeszcze pobawic... a co do tego, ze za wysokie moge miec, to nie, bo jechalem od doly na 1.7V nie wstalawal nawet :( update - wlasnie prrobowalem L12 mod i zonk :x albo moja nieumiejetnosc :) wsadzilem sobie w dziurki ladnie piknie drucik jeden, odpalam kompa windows wali error - plik jakis tam uszkodzony, zainstaluj ponownie kopie pliku mysle sobie, no tak, mialem pare resetow w trakcie, cos sie zwalilo, wkladam cd instalacyjne i... blad w pliku xx w wierszu, instalacja nie moze byc kontynuowana :( wywalilem drut i poszlo bez niczego... ktos juz tak mial :?: moze to normalne :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 takie wywalanie kompa swiadczy o tym ze procesor dziala nie stabilnie :] najnowszy bios do d25 a 24 jest cnyba najgorszy do krecenia :/ ale temu jest poswiecony osobny topic.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 @paolowawa juz zrobilem flasha na 24, poszlo gladko, ale dalej bios nie widzi obrotow mniejszych niz 1600 :( update - teraz jak dam 1.8V to nie przechodzi prime, a wtedy szlo :( jakis pomysl czemu? niby taki sam bioc - oryginalny od abita, tylko, ze nr wyzej... :( :x jedyne rada, sprobuj z innym biosem, moze Sube Zero, albo 3dfire, z tego co pamietam to takich problemow nie powinno byc na d23 3dFire, duzo osob mialo ten bios i bylo z niego bardzo zadowolonych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 @Linoge - no co ty nie powiesz :/ tylko, ze to za sprawa drut moda... bez niego dziala w miare... poza tym myslisz sie, najnowszy to 2.4 http://www.abit.com.tw/page/en/download/do...T_TYPE=Socket+A @paolowawa - wlasnie zamierzam sie przesiasc na jakis bios modyfikowany... jeszcze poczytam, poki co zanipokoily mnie rezultaty mojego drut moda :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Dobra_Rada Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 czy jak zamiast wiatraczka na chipsecie wstawie radiator to strace gwarancje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 tzn? przykleic chcesz? wiatrak da sie zdjac nic nie niszczac, wiec da sie go tak samo zalozyc :) jak oddajac do serwisu zalozysz wiatrak to powinno byc git :) a radiator to jak przykleisz to bedziesz musial klej sciagnac, tyle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 tylko nie wiem po co potem probowales reinstalacje systemu, uwierz mi nie mam ochoty sie tutaj z Toba kłocic to nie miejsce na to a co nowego biosu zobacz sam : ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/nf7-s_2.0/ pozdrawiam milej niedzieli :) ps zmodyfikowany bios sie przydaje jak masz ochote na wysokie krecenie do fsb 200 powienien wystarczyc abitowy ale to wszystko zalezy od procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 tylko nie wiem po co potem probowales reinstalacje systemu, uwierz mi nie mam ochoty sie tutaj z Toba kłocic to nie miejsce na to a co nowego biosu zobacz sam : ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/nf7-s_2.0/ pozdrawiam milej niedzieli :) jaka reinstalacje :?: :> piles cos? :D a z biosem to masz racje, wlasnie czytam forum abita i faktycznie jest 26... a mozesz podac ten topic -> "najnowszy bios do d25 a 24 jest cnyba najgorszy do krecenia :/ ale temu jest poswiecony osobny topic...." bo slepne i nic nie widze :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Zdejmował ktoś wentyla z Mostka Północnego? Przymierzam się do tego tylko nie wiem czy beda z tym jakies problem. Tzn. wentyl siedzi tylko na tych białych "bolcach" czy moze jeszcze jakoś przyklejony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Bolce only (przynajmniej u mnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Zdejmował ktoś wentyla z Mostka Północnego? Przymierzam się do tego tylko nie wiem czy beda z tym jakies problem. Tzn. wentyl siedzi tylko na tych białych "bolcach" czy moze jeszcze jakoś przyklejony?Siedzi na kolkach tylko, jak je juz wyjmiesz to mozesz jeszcze napotkac na opor - spowodowane jest to ze radiat jakgdyby przykleja sie do mostka poprzez paste, ale wystarczy mocniej pociagnac i juz wszystko gra :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 mysle sobie, no tak, mialem pare resetow w trakcie, cos sie zwalilo, wkladam cd instalacyjne: zazwyczaj plytke do napedu wklada sie po ... ? sam sobie odpowiedz a tutaj sobie mozesz poczytac o biosach: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=54262 sam tam masz posta wiec nie rozumie ?? jesli Ci chodzi tylko o bios 24 to chyba nie ma takiego topica bo nie ma sensu go zakladac a to ze jest to jeden z gorszych bios do krecenia to jest moja opinia i kumpla ktoremu tez nie przypadl go gustu ps gdzie Ty tam widzisz 26 ?? :> okulista sie klania ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 to po koleji :D 26 - ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/nf7/nf726.exe dalej - nie chcialem zadnej reisntalki robic, tylko skopiowac ten plik co sie zwalil - xp ma narzedzia do odzyskiwania z konsoli odpalane :) myslalem, ze mowisz o moim biosie, ten topic to czytam wlasnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 pomyłka sorki tylko ze to jest wersja dla mobo rev 1.x a Ty masz w podpisie ver 2.o wiec ? powodzenia przy flashowaniu .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 looz, ale dalej nie wiem co wgrac zebym wrocil do 1.8V i prime stable... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Zdejmował ktoś wentyla z Mostka Północnego? Przymierzam się do tego tylko nie wiem czy beda z tym jakies problem. Tzn. wentyl siedzi tylko na tych białych "bolcach" czy moze jeszcze jakoś przyklejony? Jak już koledzy wcześniej powiedzieli wentyl siedzi tylko na dwóch małych bolcach. Dzisiaj zrobiłem małą wymianę - usunołem wentyl z NB i założyłem tam złoty radiator Zalmana. Niestety musiałem przyciąć mu kilka żeberek, bo nie chciał się zmieścić obok Pentagrama :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golu Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Witam, chlopaki mam maly problemik z nowymi drverami do SS, chodzi o to ze nie moge uruchomic centralnego glosnika w zestawie od Creativa, zestaw to chyba 6700 (nie pamietam juz). Na 3.13 wszystko pieknie dzialalo a na 4.xx juz nie. Oczywiscie robilem kilka razy config glosnikow, wtyczek nie zmienialem (wszystko bylo wczesniej oki), no i na panelu kontrolnym nie widac co by z centralnego glosnika mial sie wydobywac jakis dzwiek. Ma ktos moze pomysl co z tym zrobic??? dzieki za wszelkie info. Pozdrawiam Golu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 mam problem nie dziala mi od pewnego czasu pamiec 2x256 nie wiem dlaczego . a zaczeło sie to tak mam to co w podpisie i zachcialo mi sie wymienic ram na hypery 2x256 433. po włozeniu hyperow komp sie nie odpala wyjmuje 1 kosc odpala sie bez problemu a jak włoze 2 to komp sie nie dopala i słychac pisk . myslalem ze to wina tych hyperow ale po włozeniu 2x256 twinmosow nadal słychac pisk ,a z 1x256 chodzi super wgrywlem biosy wszystkie mozliwe jakie so w necie do zassania. sprawdzilem wszystkie banki pojedynczo so sprawne pamieci tez tylko nie chce chodzic 2x256 czego to jest wina. sorki ze tak zagmatwalem ale sie spiesze bo neta nie mam neta w chacie :( poradzcie cos L:) maim zdanie jakis kontroler na pł. głównej padł . u kumla chodzo obydwie razem super twiny i hypery wiec pewne ze to plyta padla moze jakos da sie jo odratowac nie chce czekac miesioc na nowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 @Nierealny Nie wiem czy to w tym przypadku pomoze ale zawsze mozna spróbowac wyciagasz mobo, robiezrasz do naga proc,mem i bateria out a potem na ... folie aluminiowa i ladnie dociskasz zeby dokladnie ja rozladowac :) powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Witam, chlopaki mam maly problemik z nowymi drverami do SS, chodzi o to ze nie moge uruchomic centralnego glosnika w zestawie od Creativa, zestaw to chyba 6700 (nie pamietam juz). Na 3.13 wszystko pieknie dzialalo a na 4.xx juz nie. Oczywiscie robilem kilka razy config glosnikow, wtyczek nie zmienialem (wszystko bylo wczesniej oki), no i na panelu kontrolnym nie widac co by z centralnego glosnika mial sie wydobywac jakis dzwiek. Ma ktos moze pomysl co z tym zrobic??? dzieki za wszelkie info. Pozdrawiam Golu ftp://ftp.sweclockers.com/pub/Drivrutiner...RollE2k_MIX.rar sciagnij ta paczke, rozpakuj i podmein stery audio z tej paczki, z ktorej Ci dzialalo 5.1 na najnowszych sterach nv sa problemy z dzwiekiem 5.1 nie tylko u Ciebie. Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Dzięki chłopaki za pomoc, bolce juz wyjalem, ale balem sie, ze moge cos urwac jak bede ciągnął na siłę :P W takim razie jutro się za to wezmę... harbi - ja rowniez mam Pengtagrama, a przymierzam sie wlasnie do zakupu Zalmana i zamontowaniu go tam. Powiedz mi tylko czy zamontowales go tam dlatego, ze mostek polnocny za bardzo Ci się grzał, czy tylko ze wzgledu na ciszę? A może wiatrak ktory byl na NB zamontowales na SB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjMaPET Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Witam wszystkich! Jestem tutaj nowy i od razu zwracam się z prośbą o pomoc. Wczoraj zakupiłem sobie ABIT'a NF7-S rev2.0, dziś postanowiłem go troszkę potestować no i stało się: doszedłem do FSB 210MHz, zrestartowałem kompa, wstał normalnie>> logo Windy XP i już miało być "Zapraszamy" a tu reset. Pomóżcie!!! Co zrobić?? Obniżyłem FSB do standardowego 166MHz i to samo. Po resecie BIOSU nadal to samo. Pomóżcie please!! Proc to Barton 2600+ Dzięki z góry POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 obniz fsb do 100 zobacz co sie stanie jak win nie wstanie to moze znaczyc ze Ci system po prostu padl ... jak wyglada reszta kompa mem zasilka i tak dalej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 to po koleji :D 26 - ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/nf7/nf726.exe dalej - nie chcialem wgraj tego biosa to bedziesz plakac , musial robic hot flash albo na servis...ten d26 co podales jest do abita rev 1.0-1.2 wiec nie wprowadzaj w blad albo pisz do jakiej to revizji ostatnią i najnowsza wersją officjalną jest d25 , do pobrania tutaj ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/n..._2.0/nf7d25.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 daj sie chlopakowi wykazac ;) juz mu napisalem ze to nie to ale moze mu sie uda ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 bylby pierwszym ktoremu by sie udalo..... :zonk: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 cicho noo :) wiem, dalem plame :) ten jest do 1.x tak w readme napisali :D :oops: :oops: wstydze sie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak13 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Witam.Ja jestem tu nowy ale mam poważne pytanie:Mam podobno całkiem fajny zestaw i po ostatnich modyfikacjach założenia L12 mod, komp chodzi super stabilnie na nastawach 10x240@1,8 z CPU Enable a pamiatki oczywiscie Hynix D43 i one sa 3.4.4.11@2.8 na mobo NF7-S rew.2 się rozumie i chodzi mi o to czy przy takich ustawieniach potrzebuje dodatkowo chołodzic SB(ten na dole) bo jest strasznie gorący lub jeszcze cos?!Pytam bo niechcialbym spalic lub skopac sobie pytki a procesor max temp.55C a po wylaczeniu obciazenia spada po 3 minutach do 42C!Wiec chyba niezle! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 temp cpu masz srednia :) ale powiedzmy, ze ok co do SB to tak, przy 240 juz 3ba go chlodzic... radiator jakis albo najlepiej aktywne chlodzenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...