Chaos Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Jezeli zrobilbys projekt... z wymiarami... na jeden spojny radiator na wszystkie mosfety to byloby wiele osob wdziecznych... :)a czmeu niby ja? :) a ogolnie to miedzy tymi okrągłymi cudakami a kondziorami jest 15mm moj radiator ma 21mm wiec musze mu 6mm obciachac ... i bedzie jedno pasemko .. a miedzy kondziorkami to roznie u kazdego bo mozna miec poprzechylane jakeis albo co ... zreszta ja tam jestem zdanai ze ona rowno nei sa na jednej plaszczyznie i lepiej obkleic kazdy osobno ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 witam może ktoś wie o co chodzi jak obniże fsb poniżej 215 na pamieciach to robi mi zwiechy (jak puszcze na 200 to sie komp nie włączy) dolegliwość ta nie wystepuje w przedziale 215 -230 z napieciami już kombinowałem na wszystkie sposoby , aha timingi powyżej 215 2-2-2-3 powyzej 225 2-2-2-6 stabile (HyperX) płyta abit nf7-s rev 2.0 radiatory na mosfetach sb radiator Jeśli ktoś wie o co chodzi to prosze o pomoc , z góry dziekuje Pozdrawiam ps. nie robiłem żadnych drut modów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Jezeli zrobilbys projekt... z wymiarami... na jeden spojny radiator na wszystkie mosfety to byloby wiele osob wdziecznych... :)a czmeu niby ja? :) a ogolnie to miedzy tymi okrągłymi cudakami a kondziorami jest 15mm moj radiator ma 21mm wiec musze mu 6mm obciachac ... i bedzie jedno pasemko .. a miedzy kondziorkami to roznie u kazdego bo mozna miec poprzechylane jakeis albo co ... zreszta ja tam jestem zdanai ze ona rowno nei sa na jednej plaszczyznie i lepiej obkleic kazdy osobno ... taaaa... tylko ze co powiesz o bloku wodnym na mosfety? Plaskownik 3mm przylutowana rurka do tego i mamy wydajny bloczek na mosfety... i cisze... Ja wlasnie nad czyms takim mysle... Dlatego bede musial pobawic sie w projektanta WB... Skoro nikomu sie nie chce .. :wink: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 boshe!! blok na mosefty? masakra .. to juz lekka przesada .. z rurami w budzie nie wyrobisz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 boshe!! blok na mosefty? masakra .. to juz lekka przesada .. z rurami w budzie nie wyrobisz :) Porzadnie zrobiony radiator na mosfety bedzie sprawowal sie rownie dobrze, bedzie nawet cichszy niz blok wodny ( :lol: ) i zaoszczedzi "troche" miejsca w budzie :idea: IMHO blok wodny na mosfety to juz przesada, ale dla wlasnej satysfakcji mozna robic wszystko :twisted: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 IMHO blok wodny na mosfety to juz przesada, ale dla wlasnej satysfakcji mozna robic wszystko :twisted: :wink:satysfakcja satysfackją, ale przerost formy nad treścią to juz cos innego :) P.s: Dzis dorwe brzeszczocik i wkonczu obkleje mosfety :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 czy wie ktos moze czy wejscie i wyjscie spdif asusa bedzie pasowac pod tego abita :?: Sorry za glupie pytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 bedzie pasowało na 100% tylko musisz odpowiednio podłaczyć nózki :) help mam wielki problem z trybem Dual ,gdy sprawdzam 1 kosc 512Mb chodzi spokojnie przy 250FSB ale po włozeniu 2 kosci stabilnie tylko 235 FSB czego to wina ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 do abita pasuje doskonale śledz z dowolnym chinchem (ja mialem takiego w komplecie do glosnikow creative) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 help mam wielki problem z trybem Dual ,gdy sprawdzam 1 kosc 512Mb chodzi spokojnie przy 250FSB ale po włozeniu 2 kosci stabilnie tylko 235 FSB czego to wina ??? niestety to chyba norma na NF7...umnie na jednej kosci jest stabilne fsb250 juz z 2.7V ,jak wloze druga to juz musi byc 2.9V...wychodzi na to ze z dwema kostkami Vdimm spada niezaleznie czy chodzi w Dual'u czy tez nie.Ja wygrzalem kostki i jest cacy,ale tak czy siak bede robil moda na wyzsze Vdimm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 _VIP_ wlasie kurde zauwazylem ze po włozeniu 2 kosci trzeba zwiekszyć Vdimm ,tak jak u ciebie 1 kosc 250FSB 2,7V ale przy 2 kosciach to juz musze dawać 2,9V i oczywiscie obnizyć FSB jak dokladnie wygrzewaleś swoje pamieci _VIP_ bo mi cosik sie nie poprawia nic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 na memkach po jednej stronie jest 8 kostek,ja wygrzewalem po 4 zarowa 45W oddalona jakies 3cm od kostek i tak jak mowie, 30min na 4 kostki.Czyli godzina na jedna strone,analogiczni godzina na druga strone po dwoch godznach memki byly tak gorace,ze az troszke strzelaly w lapach :wink: ,po wygrzaniu trzeba taka pamiec odstawic na kilka minut zeby sie ostudzila i dopiero ladowac do kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 musze sciagac radiatorki ? bo w sumie radiator przeniesie ciepło na pamięci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 a jak juz o pamiatkach mowa to czy to odbry wynik jak na cl3? fsb 232 3-3-3-11 3377/1199 fsb 232 3-3-3-11 3521/1303 DUAL DDR! (z drugim kingstonem) moja kosc to: KVR400X64C3/256 a druga kostka to: KVR400X64C3A/256 edit: z tego co pisaliscie wyzej rozumiem ze to normalne ze mimo ze kazda kosc idzie 232 przy 2.9 to w dualu mi nie chca isc tyle razem .. :( smigac smigaja ale memtest wywalił kilka (czytej: 7) bledów w ciągu 2 loopów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 boshe!! blok na mosefty? masakra .. to juz lekka przesada .. z rurami w budzie nie wyrobisz :) Porzadnie zrobiony radiator na mosfety bedzie sprawowal sie rownie dobrze, bedzie nawet cichszy niz blok wodny ( :lol: ) i zaoszczedzi "troche" miejsca w budzie :idea: IMHO blok wodny na mosfety to juz przesada, ale dla wlasnej satysfakcji mozna robic wszystko :twisted: :wink:Po pierwsze... Jak ci sie schlodza mosfety na samym radiatorku ? Ja tego nie widze w rozowych kolorach. Fajny ten radiator niebieski na pamieci... co wyzej ktos podal... ale nie wiem czy to wystarczy ( bez nawiewu ). Cos musi na nie wiac. Po drugie... wentyle chce zeby byly na nagrzewnicy ( ktora dzisiaj w koncu kupilem ( kadeciatko :lol: ... w dobrym stanie... podobno nie cieknie... jest tak ukurzona ze narazie nie chce sprawdzac... czeka mnei przeczytanie 6 stron na temat "czyszczenie nagrzewnicy" ... po raz chyba 4.... ) ) Oczywiscie o wiele schluidniej wygladalby radiator... i wyszloby to o wiele taniej... Tylko czy sam radiator wytrzyma ? PS: przeciez Witchhunter i Popixs zrobili blok na mosfety do 8rda.... Czyli jednak nie bylo to na darmo.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 boshe!! blok na mosefty? masakra .. to juz lekka przesada .. z rurami w budzie nie wyrobisz :) Porzadnie zrobiony radiator na mosfety bedzie sprawowal sie rownie dobrze, bedzie nawet cichszy niz blok wodny ( :lol: ) i zaoszczedzi "troche" miejsca w budzie :idea: IMHO blok wodny na mosfety to juz przesada, ale dla wlasnej satysfakcji mozna robic wszystko :twisted: :wink:Po pierwsze... Jak ci sie schlodza mosfety na samym radiatorku ? Ja tego nie widze w rozowych kolorach. Fajny ten radiator niebieski na pamieci... co wyzej ktos podal... ale nie wiem czy to wystarczy ( bez nawiewu ). Cos musi na nie wiac.Pewnie, ze same radiatorki niewiele daja, bo tylko gromadza cieplo - potrzebny jest wokol nich chocby minimalny ruch powietrza - pisalem o tym wyzej :idea: Nawet 2wiatrakowy zasilacz moze wystarczyc... Po drugie... wentyle chce zeby byly na nagrzewnicy ( ktora dzisiaj w koncu kupilem ( kadeciatko :lol: ... w dobrym stanie... podobno nie cieknie... jest tak ukurzona ze narazie nie chce sprawdzac... czeka mnei przeczytanie 6 stron na temat "czyszczenie nagrzewnicy" ... po raz chyba 4.... ) ) Oczywiscie o wiele schluidniej wygladalby radiator... i wyszloby to o wiele taniej... Tylko czy sam radiator wytrzyma ?Dobrze zrobiony radiatorek na mosfetach (+ nawiew) na pewno wystarczy :arrow: zob. wyniki _Vip_'a :twisted: Blok wodny w tym miejscu to juz przesada (IMHO) PS: przeciez Witchhunter i Popixs zrobili blok na mosfety do 8rda.... Czyli jednak nie bylo to na darmo..No bloczek zrobili - dosc prosta konstrukcja - wiecej zachwytu nad wygladem, niz rzeczywistej funkcjonalnosci i wzrostu mozliwosci OC (nie wspominajac o nierozwiazanym do konca sposobie mocowania bloku na mosfetach - blona termoprzewodzaca dosc niepewna w przypadku takiej "konstrukcji" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 boshe!! blok na mosefty? masakra .. to juz lekka przesada .. z rurami w budzie nie wyrobisz :) Pewnie, ze same radiatorki niewiele daja, bo tylko gromadza cieplo - potrzebny jest wokol nich chocby minimalny ruch powietrza - pisalem o tym wyzej :idea: Nawet 2wiatrakowy zasilacz moze wystarczyc... Dobrze zrobiony radiatorek na mosfetach (+ nawiew) na pewno wystarczy :arrow: zob. wyniki _Vip_'a :twisted: Blok wodny w tym miejscu to juz przesada (IMHO) No bloczek zrobili - dosc prosta konstrukcja - wiecej zachwytu nad wygladem, niz rzeczywistej funkcjonalnosci i wzrostu mozliwosci OC (nie wspominajac o nierozwiazanym do konca sposobie mocowania bloku na mosfetach - blona termoprzewodzaca dosc niepewna w przypadku takiej "konstrukcji" Hmmm chyba mnie przekonaliscie... cos wymysle... ale ten niebieski radiator jest kapitalny ( taki jak ma vip ... jezeli dobrze pamietam ). PS: TO cos na spdif od asusa jest w plycie ten XXXXX GOLD ( nForce2 ... nie znam dokladnego modelu plytki. ) ?? Bo moj qmpel ja ma tylko ze korzysta z audiga 2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 musze sciagac radiatorki ? bo w sumie radiator przeniesie ciepło na pamięci tak,musisz ogrzewac gole kostki BTW - niebieskie radiatorki byly od Chaos'a ,moje sa zlociutkie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 musze sciagac radiatorki ? bo w sumie radiator przeniesie ciepło na pamięci tak,musisz ogrzewac gole kostki a na moich kingstonach to cos da? ja mam jednostronne. P.s: Sheep: nie przesadzacie wy z tym cytowanie cytatów ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 cosik da :wink: ,ale trzeba uwazac bo jesli sie przesadzi to mozna przegrzac kostki beda juz tylko do kosza.Gdzies czytalem ze nie mozna doprowadzic aby pamieci mialy ok.100'C ,dlatego lapiej wygrzewac dluzej a slabsza zarowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 aha :) to spoko ... tyle ze skubancu masz 2 kostki to jak jedną wygrzewales to mogels pracowac na drugiej a ja mam ino jedną :x a co do radiatorków niebieskich to ja mam takei same ino zielone :> sese a Sheep mnie nie rozpoznaje widac (moze trza miec fsb 250 by byc rozpoznawalnym) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 aha :) to spoko ... tyle ze skubancu masz 2 kostki to jak jedną wygrzewales to mogels pracowac na drugiej a ja mam ino jedną :x a co do radiatorków niebieskich to ja mam takei same ino zielone :> sese a Sheep mnie nie rozpoznaje widac (moze trza miec fsb 250 by byc rozpoznawalnym) hehe :)... mam nadziej ze to byl only joke... nie no rozpoznaje cie.. przepraszam za te cytaty... Po prostu myslalem ze vip ma takie radiatory... Juz jest tyle tych stron , ze nie pamietam obrazkow i wlascicieli tych obrazkow. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 To ja sie podepne pod temat duala i wiekszego Voltazu :D. Wczoraj dorzucilem druga kostke - jedna robila 220 - 7/3/2/2 przy 2.6 V, po wrzuceniu drugiej wbilem 2.9 V i jak na razie stable :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Tak czy siek widac ze abicik nie jest pozbawiony krzakow,a tak go wszyscy zachwalali :wink: ent,kupiles drugiego twistera 433 :?: BTW - wlasnie robie moda nowego bigtowerka i chwilowo moj komp wyglada tak :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 zadne mobo nie jest pozbawione krzakow IMHO. Vip: :> to teraz masz "Desktop" - kmputer leżacy na biurku .. nie raz tak mialem jak cos kombinowałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam L Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Witam, Czy na płycie Abit Nf7 możliwe jest takie ustawienie w biosie. W którym po przekroczeniu temp. krytycznej procka następuje wyłączenie kompa a nie tylko restart?. pozdr, Adam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Tak, dowalilem drugiego Twistera 433 :D, na razie w fazie testow :D. Vip ladnie masz tego kompa rozlozonego, fajnie jak tak maszyna pracuje :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Witam, Czy na płycie Abit Nf7 możliwe jest takie ustawienie w biosie. W którym po przekroczeniu temp. krytycznej procka następuje wyłączenie kompa a nie tylko restart?. pozdr, Adam Siur of koz, naturlich, ja wohl :idea: Sam mialem okazje przekonac sie o dzialaniu tego zabezpieczenia pewnego razu jak zapomnialem wlaczyc pompke do WC - dobrze, ze temperatury mam ustawione na minimalne jakie mozna - moze dzieki temu oszczedzilem procka PS z tego co kiedys czytalem nie na wszystkich plytach to zabezpieczenie dziala - na Abicie NF7S jednak dziala bez zastrzezen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 eee .. bez przesady .. blok jest przeciez miedziany wiec jako taki radiator z niego jest .. :) pozatym ja raz zalozylem cooler tak ze nie dociskal sie do jadra i plyta sie wylaczala w ciagu sekundy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 eee .. bez przesady .. blok jest przeciez miedziany wiec jako taki radiator z niego jest .. :) pozatym ja raz zalozylem cooler tak ze nie dociskal sie do jadra i plyta sie wylaczala w ciagu sekundy. Radiator z samego bloku wodnego spisal sie nad wyraz dobrze, bo komp dzialal kolo 10 minut, po czym wylaczyl sie... Na wczesniejszej plycie (8RDA) w podobnej sytuacji zabezpieczenie choc bylo - nie zadzialalo a chwilke pozniej widzialem w biosie ponad 110stC z tego co pamietam - wtedy sam wylaczylem kompa i proc nadal dzialal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...