Vault Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Przydal by sie tu jakies moderator bo za H*j nie moge znaleźć potrzebnych mi informacji :/ Szanowni koledzy mam zamiar powrócić do Abita chciałbym kupić Abita NF7 bez zadnych literek ;] ale na tej stronie płyta wygląda tak : http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4142...f554e445f4c414e a na tej wygląda już tak http://www.frazpc.pl/sklep/opis/20417 Gdzie kupić tą płytkę ? Czym one się różnią oprcz koloru laminatu i jak rozpoznać najnowszą wersję NF7 rev 2 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 W tym momencie nie widze już szans na dostanie Abita v1.2 albo starszej... oby dwie płytą są v2.0... w Proline nawet pisze... tylko fota stara :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Mam pytanie odnosnie temperatur panujacych odcztywanych z czujnikow lej plyty: O ile srednio kazdy NF7 zawyza temperatury????? Mam male obawy bo moj procek chodzi na 3200+ na procu czujnik z płyty(z biosu) pokazuje nawet do 57st. a radiatorek od Gigabyta jest TROCHE cieply i na pewno nie ma nawet 50st. Wentyl mam dobze zalozony , pasty dosyc - nie zaduzo nie zamalo, Prosze... nikt Ci tego nie powie bo kazdemu to dzala inaczej ja nie wiem co mi ten czujnik pokazuje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 A są wogóle abity nf7 rev.2 rozniące sie miedzy sobą ? czy wszystkie sa takie same ? tzn ABIT NF7 rev. 2.0 = zawsze ABIT NF7 rev. 2.0 Nie ma wersji rozniacej sie biosami czy wersjami mostków ? Sorki za tak banalne pytania ale abita nie mialem od czasow celerona 400 tzn jakies 5-6 lat ;] i juz zapomnialem co i jak piszczy w abitach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 BIOS'ki to sobie sam Flash'ujesz => teraz D27 albo by -=Merlin=- :) A co do Mostków, to właśnie wersja 2.0 ma północny inny C1 sie zowie (tak przynajmniej mi się wydaje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 abity roznie sie miedzy sobia wykonaniem jedna sa lepsze drugie gorze podobno kolorowe banki sie nie nadaja do wyskiego fsb ale to nie jest zawsze regola moze byc roznie przez taki okres czasu narobilo sie tego troche szkoda ze potem zaczeli oszczedzac na tych mobo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM$[mm] Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 abity roznie sie miedzy sobia wykonaniem jedna sa lepsze drugie gorze podobno kolorowe banki sie nie nadaja do wyskiego fsb ale to nie jest zawsze regola moze byc roznie przez taki okres czasu narobilo sie tego troche szkoda ze potem zaczeli oszczedzac na tych mobo :(wiesz co masz racje kumpel wyciagnal na abitku ktorego kupil tydzien temu na podobnym konfigu ledwo fsb 228 ehh mogli by juz robic dobze jak robia;d(oczywisccie probowal roznych biosow;d) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Coraz bardziej sie zniechecam :/ A sa jakies MOBO do 260 pln na ktorych wyciagne FSB przynajmniej 240 mhz lub 230 na dualu i bedzie mi to dzialalo stabilnie Macie moze jakies propozycje co do takich plyt ? Moze jakis EPOX na NF2U400 lub AUSUS na Kt880 ??? tak dla ciekawostki na moim asusie a7v8x-x wycisnalem na stabilce fsb 199 (KT400 ;]) i 2280 mhz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robot007 Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Przydal by sie tu jakies moderator bo za H*j nie moge znaleźć potrzebnych mi informacji :/ Szanowni koledzy mam zamiar powrócić do Abita chciałbym kupić Abita NF7 bez zadnych literek ;] ale na tej stronie płyta wygląda tak : http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4142...f554e445f4c414e a na tej wygląda już tak http://www.frazpc.pl/sklep/opis/20417 Gdzie kupić tą płytkę ? Czym one się różnią oprcz koloru laminatu i jak rozpoznać najnowszą wersję NF7 rev 2 ??? Nie znam sie, ale tez sie interesuje tą płytą. Wydaje mi sie ze ta pierwsza nie supportuje FSB 200MHz!!! wsparcie dla częstotliwości szyny FSB 333/266/200 MHz (166/133/100 MHz DDR)Ani słowa o 400 Mhz (200 DDR)... mam rację? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 E tam ja mam kolorowe banki i nie nażekam na niskie fsb. Na razie max co uzyskałem to 255 mhz wiec to chyba małe nie jest??!! :roll: jesli sie myle poprawcie mnie!! :lol: Ocywiście pracuje na nieco niższym (patrz opis) ale jak zmienie procka na Bartona to juz nie bedzie zmiłuj!! :twisted: Pozdro all!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 E tam ja mam kolorowe banki i nie nażekam na niskie fsb. Na razie max co uzyskałem to 255 mhz wiec to chyba małe nie jest??!! :roll: jesli sie myle poprawcie mnie!! :lol: Ocywiście pracuje na nieco niższym (patrz opis) ale jak zmienie procka na Bartona to juz nie bedzie zmiłuj!! :twisted: Pozdro all!!nie byl bym tego taki pewien czy wiecej pojdzie bo wiecej cache=mniejsze mozliwosci oc - np thortony sie lepiej kreca niz bartki a co do mobo to bywa roznie nie ma tutaj scislych regol jednemu sie uda a drugiemu ale z ciekawosci piszcza Ci cewki albo cos takiego :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Linoge jedyne co na azie piszczy to bieda!! 8) Ale idą lepsze czasy z tego co widzę więc juz pewnie niedługo będzie cisza jak makiem zasiał!!!!! :lol: A tak serio odpowiadając na Twoje pytanie to , nie nic mi nie piszczy na płycie.Wogóle ta płyta to jakas taka dziwna jest!! :roll: fsb 250 Napięcie na procku kolo 1,85V a mosfety zimne i niczym nie wzruszone(bez radiatorów rzecz jasna) no i Vdd 1,6V i ani grama więcje!!! Hmmmmm czegos tu nie rozumiem!! :? Czy to normalne czy poprostu trafił mi się jakis ewenement na skale światową i powinienem od razu strzelić fsb 300MHz :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 no to fajne mobo Ci sie trafilo u mnie mosfety tez sie zabardzo nie grzaly jak mialem ac potem sie to zmienilo ale to piszczenie mnie denerwuje :[ ale oc proca cienkie;) tylko 330 mhz ;) to nie Ty miales kiedys problem z fsb >220 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 panowie, na prawde przydalby sie jakis FAQ, bo tu nic nie mozna znalezc wiem, ze jest Komendium Chaosu ;), ale to wszystko malo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 no ale co wiecej ze co do 2x512 potrzebujesz cpc off czy cos takiego tamto chyba wystarczy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 no to skad te 204 strony? :P :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Linoge no z o/c procesora nie jest najlepiej ale nadrabiam to fsb trafił się taki egzemplerz który za chiny ludowe nie chce iść wyżej niż 2400Mhz no ale cóz poradze ten procek pewnie niedługo pójdzie do żyba a ja rozejżę się za jakimś Bartonem. Tak miałem problemy z przekroczeniem fsb 220 ale przewaznie na kazdy problem jest rada więc i ja znalazłem swoje rozwiązanie!! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramp Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Ej jak zmierzyć napiecie dla agp ? Bo mi sie wydaje że coś zadużo płyta mojej graficzce zapodaje, ale niewiem gdzie jka i co z miernikiem trzeba zrobić żeby je zmierzyć Z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Jedna końcówka do masy, druga końcówka do pleców tego mosfeta.. http://members.lycos.co.uk/swidrzany/abit-board.jpg sorry za painta :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Linoge no z o/c procesora nie jest najlepiej ale nadrabiam to fsb trafił się taki egzemplerz który za chiny ludowe nie chce iść wyżej niż 2400Mhz no ale cóz poradze ten procek pewnie niedługo pójdzie do żyba a ja rozejżę się za jakimś Bartonem. Tak miałem problemy z przekroczeniem fsb 220 ale przewaznie na kazdy problem jest rada więc i ja znalazłem swoje rozwiązanie!! :wink:wiem bo cos chyba pamietam Twoje perypetje ;) koniec mojego cpu to 2,3 :( w takim razie zaczynam zbierac kase na p4 - chyba :roll: ale nie moge sie przekonac ... ps jak poprzednik poznaje ze ma za duze agp core :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramp Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 A da się jakoś sprawdzić czy agp nie jest wadliwe na nf7-s ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robot007 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Mam pytanie. Czy w abicie jezeli robi sie clear cmos wystarczy tylko zewrzec odpowiednie zworki czy trzeba tez wyjmowac baterie na kilka minut? W asusie wystarczy zewrzec zworki na sekunde i jest ok... Jak to jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Jest ok jak zewrzesz zworki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Jest ok jak zewrzesz zworki. mam nadzieje ze to nie byla obraza ;))) lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 zakupilem przedwczoraj epoxa, ale dzis oddalem bo mial mostki a3. Zakupilem dzisiaj nf7-s i jak dotychczas dziwi mnie jedna rzecz - dlaczego w BIOSIE wyswietla mi CPUFAN 0 RPM, natomiast jak odpale pod winda Doctor Hardware'a to wskazuje mi juz poprawnie predkosc wiatraka od cpumoze sie pomyliles i podpioles coolerka od cpu w gniazdo dodatkowego fana od zasilki :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Wie ktos moze gdzie lezy foto jakie elementy - z tych malych ciach!lek - zaradiatorowac na NF7? Szukalem troche, ale cholera nie pamietma wogole czy ta fota to bylo DFI lp czy NF7... Qrde skleroza...;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Wie ktos moze gdzie lezy foto jakie elementy - z tych malych <font color="#FF0000">[ciach!]</font> - zaradiatorowac na NF7? Szukalem troche, ale cholera nie pamietma wogole czy ta fota to bylo DFI lp czy NF7... Qrde skleroza...;)faq>> nf7 :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Ej to teraz sie popisze - gdzie to bydle lezy?;) Ja cos dzis nieprzytomny jestem;) Edit: shame on me http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=788...radiator+mosfet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=81124 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Dzieki - znalazlem to co podalem powyzej, tyle ze nie moglem zrobic edita bo padl mi net. Cholera... wiem, jak to zabrzmi ale wogole nie wiedzialem, ze jest taka kategoria FAQ;))) lama;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...