Blade Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 hmm, tylko 8,5 x 200??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 " Hahahahaahahhahaahah, ty chyba ewidentnie probojesz osmieszyc epoxa :mrgreen: Odleglosc kondensatorow jest taka sama ;] Moze rozni sie o 1mm... 1. Jeśli chodzi o odległość kondensatorów od socketu jest inna i od razu mi się rzucilo w to oczy nie przesadzaj z tym 1 mm!!! Przecież socket na Abicie jest dużo bliżej krawędzi!!!!(to jest minus!!) Roznica nie byla prawie zadna kiedy zakladalem parownik z izolacja na abita i na epoxa " Krotko mowiac- nie sa slabe.. Wyjasnij mi czemu wszystkie "mastachy" na np. XS pisza ze na abitcie zle kreci sie procka... Bo ma mniejsza pojemnosc kondziolkow i widac slabsze mosfety.. Pogadaj np. z JCViggen'em i innymi ktorzy maja TB 1700+ @ >3ghz ... Wszyscy zjada abita, mi takze nie przypadl on do gustu pod wzgledem zasilania ale musze przyznac ze gdybym nie krecil to abit byl by jedyna plyta o ktorej bym myslal.. 3.Ja też podkecilem i widzialem różnicę, moze nie >3GHz ale widzialem dużą różnicę i to na korzyść ABITa Widac masz dobry egzemplaz/oni mieli slabe (w co watpie ^^), to tak jak wiekoszosc ludzi opluwa epoxy 8rda3+ a moj chodzi idealnie ^^ " Taak, jak juz mowilem, porownujemy najbardziej wypoasiona muzyne jaguara do kaszlaka ^^ I chyba nie ma watpliwosci co wygra 4.Porównuje dwie płyty które miałem i stwierdzam że z pośród tych dwóch plyt które miałem Abit jest lepszy, dla mnie wczale epox 8rda nie jest kaszlakiem ma mniejsze wyposażenie ale wcale do niego tak nie podchodzę, obrażasz wszystkich którzy mają te epoxy!!! Nie obrazam ludzi ktorzy maja epoxy... sam mam epoxa.. Chodzi oto jak duzy jest kontrast, w porownaniu jest topowy model abita z najslabszym epoxem ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 :lol: hehe, cpu interface na enabled i bez problemu 200x 10 (i to przy obnizonym do 1,5 v napeciu do chipsetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 komu padł bios po flashu na 17 ? >> flash na 17 i po 2 godzinach padł. !! płyta zimna zmieniałem 256 na 512 MB w jednej kości i zonk.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Panowie (i Panie :wink: ) zapraszam tu po swiezutkie oficjalne sterki w wersji 2.45... Sam je wlasnie zasysam i w nocy bede chyba testowal :twisted: Oto lista zmian (zgodnie ze stronka Nvidii): Release Notes WHQL certified kit for nForce and nForce2 (NOTE: the graphics drivers in the English only kit is not WHQL certified. However, it is the same driver version as the international kit) Includes support for nForce2 400 and nForce2 Ultra 400 EAX fixes and compatibility improvements in Operation Flashpoint Neverwinter Nights The Matrix Reloaded Grand Theft Auto: ViceCity Mafia Battlefield 1942 Updated audio control panel 3D audio performance improvements NOTE: NVIDIA accelerated IDE drivers are not included in this release. Installation Notes Windows XP users must install Service Pack 1 prior to attempting to install this package. Failure to do so will result in the inability to support USB 2.0. Audio drivers will not install on the following nForce2 products: Chaintech 7NJS. Please use the drivers that come with these products to enable audio functionality. Windows XP Driver Versions Audio driver 3.48 (WHQL) Audio utilities 3.48 Ethernet driver 3.13 (WHQL) GART driver 3.34 (WHQL) Memory controller driver 3.38 (WHQL) SMBus driver 3.38 (WHQL) Installer 3.56 IDE In-the-box 2.70 (WHQL) Display drivers 44.03 (WHQL) Windows 2000 Driver Versions Audio driver 3.48 (WHQL) Audio utilities 3.48 Ethernet driver 3.13 (WHQL) GART driver 3.34 (WHQL) Memory controller driver 3.38 (WHQL) SMBus driver 3.38 (WHQL) Installer 3.56 Display drivers 44.03 (WHQL) USB driver At last NVIDIA, at last :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 fuck nvidia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! nowe stery nowe kwasy jak zawsze nie dziala control panel sound storm, wykonuje nie prawidlowa operacje i zostaje zamykany nie mam nerwow do tej pociach!ej firmy, uwolnilem sie od nich rok temu kupujac radeona z ktorym nigdy nie bylo problemow, mialem dotad asusa na vii i tez bylo git, ateraz prosze, jedna z najlepszych plyt pod amd i co i gowno wielkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 uff troche mi przeszlo, sorka za to odejscie od tematu ale sami wiecie jak to wciach!ia jak cos sie kwasi nie da sie ukryc ze problem pozostaje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 heh i znalazlem odpowiedz nowy control panel bedzie pozniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 jest OK .... firstboot - HDD0 BTW. zmieniłeś epoxa ma abita ? Tak i powiem ci że jestem mile zaskoczony tym jak działa, po róznych tutaj problemach myślałem że będzie gorszy , poczytałem troche recencjii w necie ... i naprawdę jest bardzo dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 " Nie obrazam ludzi ktorzy maja epoxy... sam mam epoxa.. Chodzi oto jak duzy jest kontrast, w porownaniu jest topowy model abita z najslabszym epoxem ^^Masz rację jeśli chodzi o to do jakiego segmentu rynku obie płyty są kierowane, a odnośnie kondensatorów i różnic to porównywałem dwie płyty obok siebie i od razu mi się rzucilo w oczy , ale to jest drobiazg, nie warto się o to sprzeczać. W tym porównaniu tych płyt nie zastanawiałem się nad kontrastem między nimi , tylko porównywałem epoxa do abita, te które mam ,może rzeczywiście nie jest to adekwatne porównanie , ale generalnie mi chodzilo ofakt że na jednej płycie puściłem procesor na 2305MHz a na drugiej 2505(2568) , przy czym przy tym epoxie wszystkie procesory tak u mnie chodziły(może jakaś felerna?) a miałem ich 5: 1.z seri A1700+JIUHBDLT3C(gwarantowano mi 2400MHz a chodził 2130MHz),2.AIUHB 2100+(GWARANTOWANO MI 2450MHZ a chodził 2230MHz),3.JIUHB DUT3C 0309UPMW(chodzil max 2250MHz) a przy 4 (BARTON 2500+ gwarantowano mi 2410MHz miałem najwyżej 2200MHz) 5. AIUHB DUT3C ****** 240001 (też coś koło tego) się wkurzyłem i może dlatego tez gdy widzialem że chodzi lepiej niż mogłem sobie wyobrazić dałem to porównanie, ale chciałem po prostu pokazać jak u mnie to działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjurecki Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Wreszcie działa mi płyta (nieudany update biosu) operacja w sumie kosztowała mnie 20 zł a podobno powinna więcej. PS Czy macie zacięcia w filmach co jakieś 2 sekundy narazie nie wiem czy to kodeki czy stery dzwięku do SS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 ja mam ok w filmach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pal55 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 przed instalacja nowych sterow przeczytajcie release notes!! Najlepiej zrobcie swieza instalke i do niej wrzucajcie 2.45!! Wszelkie ewentualne klopoty z audio moga sie brac z wczesniejszej instalacji, pozostalosci w rejestrach etc. PS. nowe IDE moja sie pojawic w ciagu 2 tygodni podobnie jak oczekiwany nowy control panel :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 przed instalacja nowych sterow przeczytajcie release notes!! Najlepiej zrobcie swieza instalke i do niej wrzucajcie 2.45!! Wszelkie ewentualne klopoty z audio moga sie brac z wczesniejszej instalacji, pozostalosci w rejestrach etc. PS. nowe IDE moja sie pojawic w ciagu 2 tygodni podobnie jak oczekiwany nowy control panel :) Jak zainstalowałem kiedyś stery do płyty (ID SW) to mi kiedyś zniknęła partycja, od tego czasu jadę na windowsowych i mam spokój Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pal55 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 windowsowe nie sa zle - tylko, ze wolne - stery IDE z 2.41 byly znacznie szybsze - jedynym problemem bylo to, ze niektorym rozwalaly system ;) Ale drugi raz tak d..y nie dadza wiec powinno byc OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 windowsowe nie sa zle - tylko, ze wolne - stery IDE z 2.41 byly znacznie szybsze - jedynym problemem bylo to, ze niektorym rozwalaly system ;) Ale drugi raz tak d..y nie dadza wiec powinno byc OK.Tylko ja straciłem 20GB danych przez te stery :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pal55 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 I dlatego ja i tak zawsze czekam z instalka nowych sterow, az zobacze duuuza ilosc pozytywnych opinii. Mysle, ze tym razem jednak nvidia nie da ciala - po to odwlekli premiere nowych sterow IDE zeby byly zrobione dobrze, a nie tylko zrobione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 windowsowe nie sa zle - tylko, ze wolne - stery IDE z 2.41 byly znacznie szybsze - jedynym problemem bylo to, ze niektorym rozwalaly system ;) Ale drugi raz tak d..y nie dadza wiec powinno byc OK. ciekawe bo ja mialem orginalne i winda wstawala mi 6 min a po zmianie na windowsowe wstaeje 35sek wiec nie mow ze sa wolniejsze,bo akurat na moim abicie bylo odwrotnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pal55 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 opieram sie na opinii zdecydowanej wiekszosci ludzi, u ktorych te stery wogole chodzily. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_Bach Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 1) mam pytanie. czy wydajność dysku jest cokolwiek wyższa gdy jest podłączony do SATA (przez Serillel-a)? Wydaje mi się, że nie... Chodzi mi o HD Tacha i Sandre. 2) którą wersję sterów instalować do SATA? Jest ich kilka i na niektórych są problemy. Dzięki z góry! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 1) mam pytanie. czy wydajność dysku jest cokolwiek wyższa gdy jest podłączony do SATA (przez Serillel-a)? Wydaje mi się, że nie... Chodzi mi o HD Tacha i Sandre. 2) którą wersję sterów instalować do SATA? Jest ich kilka i na niektórych są problemy. Dzięki z góry! 1. Nie jest wyższa, 2. Zainstaluj 2.45WHQL(z certyfikacja Microsoftu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 ZAinstalowalem nowe stery w wersji 2.45 i wszystko dzziała bez problemu, tylko nie widze wzrostu wudajności, oraz pojawiła mi się ikona soundstorm w tray'u(a wcześniej nie mialem), zauważyłem tylko ze wydajnośc karty mi się zwiekszyła o średnio 2 klatki/s (?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 1) mam pytanie. czy wydajność dysku jest cokolwiek wyższa gdy jest podłączony do SATA (przez Serillel-a)? Wydaje mi się, że nie... Chodzi mi o HD Tacha i Sandre. 2) którą wersję sterów instalować do SATA? Jest ich kilka i na niektórych są problemy. Dzięki z góry! 1. Nie jest wyższa, 2. Zainstaluj 2.45WHQL(z certyfikacja Microsoftu) Te stery nie maja w sobie obslugi SATA przeciez... Trzeba zainstalowac od Silicon Image - wybrac te, ktore beda najlepiej dzialac, bo u roznie dzialaja na roznych kompach :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 czy ktoś może mi poradzić jak odróżnić Abita NF7-S od Abita NF7-S rev 2.0 ? -nie chcę wydać kasy na starą płytę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaryx Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 czy ktoś może mi poradzić jak odróżnić Abita NF7-S od Abita NF7-S rev 2.0 :cry: :cry: :cry: poczytaj wczesniejsze posty i bezdziesz wiedzal :cry: :cry: :cry: po nalkejce przyjcielu po naklejce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marechi Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 No i mamy nowy biosik [1.8] do NF7-S rev. 2.0 1.Fixed the problem that system hangs up with POST code 01 while resuming from STR mode with user defined DRAM timings. With default SPD setting, no problem at all and doesn't need this update. 2.Fixed the problem that system hangs up at POST code FF with over clocking setting- change the multiplier factor from CPU default to 19. 3.Fixed the problem that Barton 2500+ CPU is occasionally detected as Barton 3200+. If 400 FSB CPU is installed, users need to select correct CPU type in SoftMenuIII by themselves. http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/nf7-s2.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 mam pytanie. dostalem abita NF7 ale nie wiem jaka to jst wersja na north bringe pisze Nvidia nForce 2 mcp-t fb2636.1 0309a3 zielona naklejka NF7-s jaka to wersja niech ktoś podopowie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 mam pytanie. dostalem abita NF7 ale nie wiem jaka to jst wersja na north bringe pisze Nvidia nForce 2 mcp-t fb2636.1 0309a3 zielona naklejka NF7-s jaka to wersja niech ktoś podopowie :) a co pisze na płycie?? poszukaj napisu rev.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 w którym miejscu tego szukac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 albo naklejka prosciej juz sie nie da ta czerwona to rev 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...