DaRoN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Słuchajcie! Przeczytałem już cały temat i albo przeoczyłem albo nie ma odpowiedzi na pytanie ktoore zadam> :( Na początku tematu było moowione że ss po 2h grania w qake'a zaczyna skrzeczeć i nic sie nie da zrobić. możecie mi pomóc :oops: . pzdr dla abitowców Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 a ja mam maly problem... mianowicie wlaczylem na moim abicie nf7-s mojego antka 1700+ na 12,5 x 166... mam chlodzenie wodne i pamieci 400 a raz za jakis czas robi mi taki dziwny ziwech ze po prostu wylacza monitor.... a wszystko inne staje... co sie dzieje?? moze to wina biosu... bo z podkrecaniem nie ma problemu... na moim wc mam 32*C ( a propos...czy abit zaniza i o ile temp. bo na starcie mam jakies 16*C :D ... a w domciu jest okolo 20... ) To raczej wina karty graficznej. Sprawdz czy sie nie wysunęla ze slotu, sprawdz taktowanie AGP, ew. zobacz jak bedzie na innej karcie graf. albo innym monitorze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 a ja mam maly problem... mianowicie wlaczylem na moim abicie nf7-s mojego antka 1700+ na 12,5 x 166... mam chlodzenie wodne i pamieci 400 a raz za jakis czas robi mi taki dziwny ziwech ze po prostu wylacza monitor.... a wszystko inne staje... co sie dzieje?? moze to wina biosu... bo z podkrecaniem nie ma problemu... na moim wc mam 32*C ( a propos...czy abit zaniza i o ile temp. bo na starcie mam jakies 16*C :D ... a w domciu jest okolo 20... ) Napisał byś coś o swoim configu. Stawiam na zasilacz, ale bez wiedzy o twoim sprzęcie to możesz postawic sobie Tarota (na jedno wyjdzie :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 a ja mam maly problem... mianowicie wlaczylem na moim abicie nf7-s mojego antka 1700+ na 12,5 x 166... mam chlodzenie wodne i pamieci 400 a raz za jakis czas robi mi taki dziwny ziwech ze po prostu wylacza monitor.... a wszystko inne staje... co sie dzieje?? moze to wina biosu... bo z podkrecaniem nie ma problemu... na moim wc mam 32*C ( a propos...czy abit zaniza i o ile temp. bo na starcie mam jakies 16*C :D ... a w domciu jest okolo 20... ) Napisał byś coś o swoim configu. Stawiam na zasilacz, ale bez wiedzy o twoim sprzęcie to możesz postawic sobie Tarota (na jedno wyjdzie :wink: )sorki.. zapomnialo mi sie... ale zaislacz mam dobry.. fortron 300W... napiecia nie spadaja.. rock stable... no zajebiscie chodzi... na mojego radeon mam wrzuconego coolera od amd... radeon jest dobrze przykrecony... srubka.... sprobuje go puscic na standardzie... albo nie... bede teraz gral caly czas... zobacze jak bedzie... ale moze ktoremus z was sie to stalo... prosze o dalsze pomysly co do mojego problemu... pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Podejrzewam ze to konflikt ze strony sterowników ATI. Ja miałem coś takiego jak sprzedałem Radeon`a i kupiłem Geforce`a Po zainstalowaniu stery od GF sie gryzly z catalyst`ami, pomimo ich wczesniejszegoodinstalowania. Nie dało sie wejsc nawet do opcji karty graf. bo sie monitor wyłączał. Zreszta wyłączał sie rowniez po dluzszej chwili od właczenia kompa. Pomógł dopiero reinstall Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 jak narazie pracuje 7 godzin i jest sopko.... mam catalisty 3,7... calutkie 24MB sciagalem... wszystko... Windows xp z sp1, stery do plyty 2,45.... dam wam relacje tak w srode... zobacze jak bedzie dzialal... ps moglibyscie oftopicowo dac linka do najnowszego mbm?? bo mam 5,3 i na jakimstam czujniku mam -46*C,,,,, co to kurna przyszlosc przepowiada?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Słuchajcie! Przeczytałem już cały temat i albo przeoczyłem albo nie ma odpowiedzi na pytanie ktoore zadam> :( Na początku tematu było moowione że ss po 2h grania w qake'a zaczyna skrzeczeć i nic sie nie da zrobić. możecie mi pomóc :oops: . pzdr dla abitowców ja po 4h w ut2003 nie mam nic podobnego a gram 1600x1200 max detail Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Słuchajcie! Przeczytałem już cały temat i albo przeoczyłem albo nie ma odpowiedzi na pytanie ktoore zadam> :( Na początku tematu było moowione że ss po 2h grania w qake'a zaczyna skrzeczeć i nic sie nie da zrobić. możecie mi pomóc :oops: . pzdr dla abitowców moze zaloz radiator na SB, ponoc pomaga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Czytaj uważaniej, przecież chodzi o Sound Storm. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Słuchajcie! Przeczytałem już cały temat i albo przeoczyłem albo nie ma odpowiedzi na pytanie ktoore zadam> :( Na początku tematu było moowione że ss po 2h grania w qake'a zaczyna skrzeczeć i nic sie nie da zrobić. możecie mi pomóc :oops: .Gdyby nie ten relatywnie długi okres można by uważać, że to temperatura. Moje pomysły: 1. zabawa sterownikami 2. jeśli podkręcony to go odkręć (magistrala) 3. sprawdź czy ci czasem jakiś luźny kabel np. wierza nie dotyka do obudowy. U mnie taki efekt był jak do obudowy zaplątał się kabel od efektu gitarowego (włączonego). 4. temperatura (radiator na sb niezaszkodzi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Jeżeli radiatora nie bedzie można usunąc w normalny sposób - będzie to oznaczało utratę praw gwarancyjnych w takim razie niech sprecyzują co to znaczy zdjęcie radiatora w normalny sposób... może chodzi o zdjęcie go bez użycia dodatkowych narzędzi? :? No wkońcu odpowiedzieli. (dla przypomnienia zapytanie do serwisu Abita o montarz radiator na SB): "Oznacza to, że montaż nie jest nieodwracalny i usunięcie radiatora jest możliwe bez uszkodzenia płyty." Odpowiedz znowu dość szeroka i ostrożna, ale z tego co słyszałem na panów z serwisu niema co narzekać 8) Lepiej więc chyba zdejmować wszelkie mody samemu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 co do serwisu abita, taką odpowiedź dostałem z tajwanu "Good day, Sir. Thanks for your mail. We will not refuse warranty if you only adhere to a heatsink on southbridge. But when you require RMA service, please remove the heatsink before send it back." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Ludzie ze wschodu zawsze byli konkretni :) u nas wszystkiego się trzeba domyślać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Czytaj uważaniej, przecież chodzi o Sound Storm. :/ wlasnie jak SB sie grzeje to dzwiek charczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Mam pytanko - jak macie ustawiony alarm temperaturowy na procku? jak włożyłem Radeon 9500 pro, to mi temp, w środku nieźle skoczyła, bo przy 58 już popiskiwał, więc przekręciłem do 65. To dziwne, bo HW doctor pokazuje 52-55 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Mam pytanko - jak macie ustawiony alarm temperaturowy na procku? jak włożyłem Radeon 9500 pro, to mi temp, w środku nieźle skoczyła, bo przy 58 już popiskiwał, więc przekręciłem do 65. To dziwne, bo HW doctor pokazuje 52-55 stopni no ja mam 58 ustawione a mam radka 9800pro (tymczsowo) tylko mam otwarą bude i procek na 2200mhz i max temp cpu to 39 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 możecie napisac jakie macie temperatury przy biosie 1.8 u mnie na WC dochodzi do 57 przy procku jak w configu coś chyba jest nie tak bo temperatura wody ma 32-34 stopnie a blok jest zimny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Właśnie dziś stałem się szczęśliwym (jak cholera! :)) posiadaczem Abita NF7-S. Proponujecie wgrywać nowego BIOSA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 jakac - chlodzenie chlodzeniu nie rowne ale u mnie na 2ghz jest ~40stopni sowiak - wgraj Bios 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 możecie napisac jakie macie temperatury przy biosie 1.8 u mnie na WC dochodzi do 57 przy procku jak w configu coś chyba jest nie tak bo temperatura wody ma 32-34 stopnie a blok jest zimny to znaczy że albo złe masz odprowadzenie ciepła z procka ( blok żle dolega, krzywizny bloku itd...) albo czujnik walnięty. na moim Abicie też mam bios 18 i temperatury odpowiednio 35 stopni jak sobie chodze po stronkach w necie 42 stopnie ful stres. proc 1700 xp @ 2600xp chłodzenie spire 2 ( 2300 obr.min) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Największy wpływ na temperaturę ma napiecie. (chłodzenia nielicze :)) Podaj jakie masz temperatury na standardowym napięciu... U mnie na 1,5V 2000 MHz jest 37 stopni. A na 2200 1,75 juz 55 :(. Ale moim zdaniem coś za wysoka ta twoja temperatura, albo złe odprowadzenie ciepła na blok, albo walnięty czujnik... sorki przeciwnik za kopiowanie wniosków :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Mam problem z dzwiękiem nie moge skonfigurować moich głośników dtt2200 creative nie działają mi głośniki tylne???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Największy wpływ na temperaturę ma napiecie. (chłodzenia nielicze :)) Podaj jakie masz temperatury na standardowym napięciu... U mnie na 1,5V 2000 MHz jest 37 stopni. A na 2200 1,75 juz 55 :(. Ale moim zdaniem coś za wysoka ta twoja temperatura, albo złe odprowadzenie ciepła na blok, albo walnięty czujnik... sorki przeciwnik za kopiowanie wniosków :) na XP 1800+ i 1.5V tak do 40 stopni Jakie masz WC spróbuj 2.3 GHz i 1.9V i jakie będziesz miał wtedy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Mam problem z dzwiękiem nie moge skonfigurować moich głośników dtt2200 creative nie działają mi głośniki tylne???? prawdopodobnie źle podpiąłeś sprawdź jak się powinno podłączyć w instrukcji nie sugeruj się kolorami :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 sowiak - wgraj Bios 1818 tzn ktory?? mam tez abita nf7-s ... czym on sie rozni od tego ostatniego?? Mozesz rzucic linkiem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marechi Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Mozesz rzucic linkiem?? Ja mogę :) http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/nf7-s2.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Największy wpływ na temperaturę ma napiecie. (chłodzenia nielicze :)) Podaj jakie masz temperatury na standardowym napięciu... U mnie na 1,5V 2000 MHz jest 37 stopni. A na 2200 1,75 juz 55 :(. Ale moim zdaniem coś za wysoka ta twoja temperatura, albo złe odprowadzenie ciepła na blok, albo walnięty czujnik... sorki przeciwnik za kopiowanie wniosków :) na XP 1800+ i 1.5V tak do 40 stopni Jakie masz WC spróbuj 2.3 GHz i 1.9V i jakie będziesz miał wtedy WC mam polskie. Pełen wypas bo z "Koła" i z porcelanowym zbiornikiem na wode i chromowanym spustem :) . Tak serio to dopiero składam stąd lublinianka, ale co się złoże do zamówienia to albo czegoś niema, albo czekam na coś nowego i tak wkółko. Używam wentylatora Titana za podobno 24 zł więc strasznie ekstremalne mi dajesz zadanie :( Jak tylko poprzychodzą podzespoły to od razu :twisted: :twisted: :twisted: i dam znać... Zapomniałem dodac że mam otwartą obudowę, wiec temperaturki mogą byc podobne :) tylko że Ty chyba masz WC więc powinno byc sporo mniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 mi z temp pomoglo zmiana z bios 1.8 na 1.6, bo na 1.8 i 1.7 to sa jaja :) , w win jest ok 52-54 stopni, przy czytaniu tweak i wlaczanym wmplayer, do tego mam jeszcze cpuidle z trybem OS Controlled, teraz na biosie 1.6 mam 43-46 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Witam, dawno nie przeglądałem tego topica i mam kilka pytań. Jak się sprawują nowe biosy dla v.2.0?? A szczególnie 18?? Skąd mogę ew. ściągnąć najnowsze drivery do nForca (2.45 bodajże) bo te z nvidii nie chcą iść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 możecie napisac jakie macie temperatury przy biosie 1.8 u mnie na WC dochodzi do 57 przy procku jak w configu coś chyba jest nie tak bo temperatura wody ma 32-34 stopnie a blok jest zimny to znaczy że albo złe masz odprowadzenie ciepła z procka ( blok żle dolega, krzywizny bloku itd...) albo czujnik walnięty. na moim Abicie też mam bios 18 i temperatury odpowiednio 35 stopni jak sobie chodze po stronkach w necie 42 stopnie ful stres. proc 1700 xp @ 2600xp chłodzenie spire 2 ( 2300 obr.min) A jesteś pewnien że masz dokładnie założone WC?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...