Watcher Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 1)ZM-NB47J wyglada ze da rade do chlodzenia NB na abicie (pokryje ponad 90% powierzchni NB) 2)kupilem ABITA!!!!!!!!!! nf7-sl 2.0 :!: :!: i jest zaje-bisty :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Pytanko Czy ten niebieski Zalman NB47J wystarczy na mostek północny ?? Ktoś ma go zainstalowanego ?? Ja mam na SB na Rosiotaśmie :) Mały troszke jest, ale powinien dać rade... Ja jednak bym niezmieniał standardu, chyba że masz już w kompie naprawdę cicho... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volt3r Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Witam wszystkich. Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem Abitka NF7-S :D Tylko tak czytam i czytam o nim teraz i chcialbym od razu zmienic paste albo to cos o czym piszecie na cos porzadnego. Przygladalem sie tym zaczepa tego coolerka i mam do was pytanie jak scisnac te zaczepy i czym od spodu plyty zeby czegos nie zepsuc ?? Jakies inne rady jak to wszystko zdjac i czegos nie rozwalic ?? Szukam na tym forum i googlu jakiegos szczegolowego opisu i nic nie znalazlem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Chyba chodzi Ci o zdjęcie wiatraka z NB. Jeśli tak to wystarczą kombinerki i trochę uwagi żeby się czasem coś nie smykło. Jak zaczepy wyjdą wystarczy trochę poruszac radiatorem a pasta puści. Pozdrawiam i życzę miłego kecenia:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Ja kupiłem... i leży i czeka na swój czas bo gdzieś czytałem, ze moze nie wystarczyc, ale moze rowniez wystarczyc, wiec zostawilem stare:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Witam wszystkich. Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem Abitka NF7-S :D Tylko tak czytam i czytam o nim teraz i chcialbym od razu zmienic paste albo to cos o czym piszecie na cos porzadnego. Przygladalem sie tym zaczepa tego coolerka i mam do was pytanie jak scisnac te zaczepy i czym od spodu plyty zeby czegos nie zepsuc ?? Jakies inne rady jak to wszystko zdjac i czegos nie rozwalic ?? Szukam na tym forum i googlu jakiegos szczegolowego opisu i nic nie znalazlem :(Paluszkami :) Tylko musisz pod odpowiednik kątem nacisąć i powinno odpuścić... Tylko nieuszkodź palucha... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 kurcze ta menda na NB strasznie buczy - mozna jakos to spowolnic? qrde sa tylko 2 piny zasilajace - to dobrze nie rokuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Ja tak podsumuje moja prace przez te 2 tygodnie z abitkiem ( odpukac :D ): - plytka zaje.biscie stabilna - swietny dzwiek - swietne mozliwosci podkrecania - zanizone temperatury - zdupione chlodzenie sb ( ale to chyba kazda plytka z nforcem 2 ) bo zadne... - bardzo grzejace sie mosfery wiec.... jezeli te dwie ostatnie rzeczy bedziemy chlodzic.. to plytka bedzie zajefajna... przydalby sie tylko nowy bios zeby te niskie tempki wypierdzielic na normal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 kurcze ta menda na NB strasznie buczy - mozna jakos to spowolnic? qrde sa tylko 2 piny zasilajace - to dobrze nie rokuje...jak dla mnie bardzo cichy ten wentylek.... jakie 2 piny?? te do zasilania wentylkow?? Z tego co pamietam sa trzy... jeden jest bardzo ukryty przy agp.... moge sie mylic.. nie chce mi sie patrzec do budy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 No kurde a juz myslalem ze mnie to ominie, niestety... I mi sie zaczely problemy ze sterownikiem Nvidia IDESW :( Przeinstalowałem Winde Xp i zainstalowalem Remixy 2.45a i nadal lipa. podczas kopiowania duzycj plikow pozera mi całą pamięć, nawet nagrywanie cd nie wychodzi. Ktoś ma jakiś pomysl aby temu zaradzić? Oprócz zastosowania Clevercache pro. Ustawienie w rejstrze iopagelock na 32MB nic nie daje. Help!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volt3r Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 No i udalo sie wczoraj zmienic paste na NB i juz jest tak jak ma byc i nic nie rozwalilem nawet :) Faktycznie kombinerki to dobra rzecz :) Od razu moj thorton 2000+ poszedl na 200x10. I mam pytanko do ilu moge mu bezpiecznie podniesc napiecie bo plyta oferuje chyba troche za duzo... ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 No wlasnie...jak to jest z tymi temperaturami na tym Abicie ? Hyh, polecilem plyte bracikowi pod durona 1.6Ghz i ma temp. 32`C bez krecenia. Na 2Ghz ma temp 34`C. Cosik walkiem wali :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Mnie udało się wycisnąć 12x200 na 2,3v w biosie sadra pokazał 2,2 przy obciązeniu 2,0v ale to był tylko test mocy bo nie ma wodnego a wycie wiatraka bardzo szybko mi z brzydło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 zapomniałem napisać temperature pokazał mi 51 przy obciążeniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Mnie udało się wycisnąć 12x200 na 2,3v w biosie sadra pokazał 2,2 przy obciązeniu 2,0v ale to był tylko test mocy bo nie ma wodnego a wycie wiatraka bardzo szybko mi z brzydło.2,3 V na AC ?? Dobrze sie czujesz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Sorrki zaszła pomyłka 2,03v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Sorrki zaszła pomyłka 2,03vTo i tak sporo jak na AC. Czym Ty go schlodziles ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 V7+ i otwarta obudowa obroty na max~6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Czy jest możlewe że przez grzejący się NB wywal mnie na pulpit, Nie dzieje się to przy normalnych ustawieniach procka tylko na podkręconym i co dziwnie też gdy ustawie go na 7,5x200 czyli 1500mhz robi zwis alby wywala na pulpit.Pierw podejrzewałem grafike bo ta się grzeje nie miłosiernie. Grafika na szczęście przy ustwienian normalnych działa bez zastrzeżeń, ja stawiam na NB bądz procka ale jeszcze nie wiem??? :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Ja na sprzęcie widniejącym w podpisie miałem przy podkreconym do 10x200mhz procesorze przy maksymalnym obciazeniu 60 st. , ale tylko raz. Pzy testach prime długich mam 56 st. to troche duzo co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Czy jest możlewe że przez grzejący się NB wywal mnie na pulpit, Nie dzieje się to przy normalnych ustawieniach procka tylko na podkręconym i co dziwnie też gdy ustawie go na 7,5x200 czyli 1500mhz robi zwis alby wywala na pulpit.Pierw podejrzewałem grafike bo ta się grzeje nie miłosiernie. Grafika na szczęście przy ustwienian normalnych działa bez zastrzeżeń, ja stawiam na NB bądz procka ale jeszcze nie wiem??? :cry: :cry: :cry:Obstawiać to my możemy... Ty przetestuj proca primem, pamięci m-testem, bo bedziemy tak gdybac jeszcze ze 2 strony... Jesli podejżewasz NB to najprościej ci bedzie wymontować płyte ściągnąć kręciołka i zobaczyć jak tam jest z tą masą termoprzewodzącą. Dalej niewiem jaki masz zasilacz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Ej ostatnio zauważyłem ze mi sie dioda Led od hdd w obudowie przestała świecić. Podczas odczytu z cd-rw i dvd jest wsio ok, ale podczas aktywnej pracy dysku ani mignie. Miał ktoś tak? Wiecie czemu tak jest? Niby taka błachostka, ale przeszkadza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mr.x=- Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Witam. Mam małe pytanko. Czy ktoś z was używa na NF7-S lub pochodnych, grafiki która chodzi na agp x4? Konkretnie chodzi mi o Gainward GF4 MX440 Pro/600 Tv. Czy seria NF7 wymagaja agp x8 czy wystarczy im x4? Bo x2 to wiem że chyba nie da rady. Jutro chyba będę miał NF7-S ,bo 2 razy w ciągu 2 dni już Solteka wymieniałem i więcej go nie ruszę - nawet nie dało sie uruchomić tego badziewia. Hmmm. Ale muszę wiedzieć czy nową grafikę też mam kupić, czy mój rupieć będzie "gadał"w NF7-S. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Witam. Mam małe pytanko. Czy ktoś z was używa na NF7-S lub pochodnych, grafiki która chodzi na agp x4? Konkretnie chodzi mi o Gainward GF4 MX440 Pro/600 Tv. Czy seria NF7 wymagaja agp x8 czy wystarczy im x4? Bo x2 to wiem że chyba nie da rady. Jutro chyba będę miał NF7-S ,bo 2 razy w ciągu 2 dni już Solteka wymieniałem i więcej go nie ruszę - nawet nie dało sie uruchomić tego badziewia. Hmmm. Ale muszę wiedzieć czy nową grafikę też mam kupić, czy mój rupieć będzie "gadał"w NF7-S. bedzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Mr.x=- Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 bedzie ok Wielkie dzięki. Dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło :D Może jednak jutro mój bartek 2500 i 2x256 TwinMOS 400 CL 2.5 wtulą się w nowe gniazdka na nowej płytce hehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Zasilacz ma Q-TEC 550W wię moc pod dostatkiem Wiatrak z demontwałem na Nb i założyłem niebieskiego zalmana wspomaganego oryginalnym wiatrakiem z płyty tylko bez tej aluminiowj obudowy(bez niej jest o wiele cichszy!!) Dziwna sprawa z tym wychodzeniem bo dziś jak na złość w 3dmarku03 chodził przez 2 godz bez szfanku ale jak tylko przerwałem aby sprawdzić temp i ponowiłem to znowu lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Jeśli to ma jakieś znaczenie to przy ostatnim wyjściu temp w obudowie 30stopni a procka 49stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Zasilacz ma Q-TEC 550W wię moc pod dostatkiem. to tak Ci sie tylko wydaje q-tec 550w jest słabszy od wielu markowych zasilaczy o "niby" słabbszej mocy -np od chiefteca 360w moze własnie zasilacz nie wyrabi przy o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Kurde jutro kupie obudowe z tym zasilaczem o którym piszesz i zobaczymy co się stanie, maiłem w sumie tak zrobić tyle że nie tak szybko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Czy Zalman NB47J na NB poradzi sobie przy FSB 225/230Mhz (1,7v), czy jednak zalozyc bloczek wodny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...