Dimek Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Na http://www.station-drivers.com/ ukazał się nowy BIOS do Abit NF-7S rev.2.0 - bios o numerku 2.2 Tez widzialem ta informacje (chyba na www.benchmark.pl), ale na tej stronce nie widze biosu 22... tylko 21 :? A podany link ftp nie dziala (przynajmniej u mnie)... Ozzooochozzzi :?: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Też sprawdziłem..w USA ..na razie najnowszy to 2.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 2.1 stary wszyscy wiem o co chodzi 2.2:Please use AWDFLASH 8.23D or later to update NF7 series BIOS. With incorrect AWDFLASH version, the GUID will be erased, and leads to IEEE1394 peer to peer function failed. AWDFLASH 8.23K is included in this BIOS package. Add Duron FSB266 1400MHz/1600MHz/1800MHz CPU support. This BIOS does not support old Duron 1.2G and 1.3G. Users using these two CPU, please do not upgrade to this version. Fixed when using NF7-M, the BIOS will have checksum error at certain circumstances. Improve NF7-M DRAM compatibility when using on-board VGA function. Remove "An Energy Star Ally" string at boot up. BIOS compile date: 10/13/2003. no i nowosci 2.3: Please use AWDFLASH 8.23D or later to update NF7 series BIOS. With incorrect AWDFLASH version, the GUID will be erased, and leads to IEEE1394 peer to peer function failed. AWDFLASH 8.23K is included in this BIOS package. Fixed the issue that Duron 1.2G and 1.3G will not boot using BIOS version 2.2. Add nVidia System Utility support. Please note that only basic functions are supported. Please download the nvsuoem.ini file and install nVidia System Utility with this ini file (put the ini file in the directory where the setup up file for nVidia System Utility is located). Enhanced compatibility with certain WD hard disk. BIOS compile date: 11/28/2003. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Tutaj jest dzialajacy link do tego biosa... i kilku innych ciekawych - zmodyfikowanych :idea: Na razie wstrzymuje sie z flashowaniem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Hmm to nieoficjalna wersja. Na razie obowiązuje 2.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 mavers oficjalna oficjalna niedługo pojawi sie na serverach Abita. Tylko nie wiem co z tym 23 bo na razie cicho o nim. UWAGA: bios zawiera SATA bios v4.2.43 wiec ludzie majacy raid beda mieli problemy. :idea: rozwiazanie :arrow: bios EQuito na bazie 22 23 do płyt rev 1.X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Skoro tak ..to poczekam na takiego ...na serwerze Abita. Lubie ryzyko ale w pewnych do przewidzenia obszarach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 mavers oficjalna oficjalna niedługo pojawi sie na serverach Abita. Tylko nie wiem co z tym 23 bo na razie cicho o nim. 23 jest ale na razie do plyt w wersjach poprzednich - nie do v2.0 :idea: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Skoro tak ..to poczekam na takiego ...na serwerze Abita. Lubie ryzyko ale w pewnych do przewidzenia obszarach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 czym sie rozni abit nf7 s od tego bez s ?? i czy jest to lepsza karta od SOLTEK 75FRN2-RL + raid ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 moze sie powtoirze ale jaki ostatni najlepszy remix do nforca?? i czy majac 3.14c musze wszystko odintsalowac ze starego remixa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 czym sie rozni abit nf7 s od tego bez s ?? i czy jest to lepsza karta od SOLTEK 75FRN2-RL + raid ? :evil: :evil: :evil: dostajesz pierwsze ostrzezenie za lenistwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 czym sie rozni abit nf7 s od tego bez s ?? i czy jest to lepsza karta od SOLTEK 75FRN2-RL + raid ? :evil: :evil: :evil: dostajesz pierwsze ostrzezenie za lenistwo slusznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 oki z nowym bios do rev.2 czyli 22 juz wiadomo: BIOS release 2.2 for NF7 / NF7-S 2.0 / NF7-V 1.0 Release information: [ENGLISH] 1. Please use AWDFLASH 8.23D or later to update NF7 series BIOS. With incorrect AWDFLASH version, the GUID will be erased, and leads to IEEE1394 peer to peer function failed. AWDFLASH 8.23K is included in this BIOS package. 2. First release for NF7-V. Nothing is changed for NF7 and NF7-S. 3. BIOS compile date: 12/24/2003 choc u mnie data to 12/24/2020 wiec cos panowie z Abita mieli niezłego "śledzika" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 cos daje nowy bios bo ja jak zwykl;e nic nie zauwazam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 punkt nr 2: Nothing is changed for NF7 and NF7-S. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qdlaty Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Czy flashowanie spod windy xp jest bezpieczne a jezeli tak to jaki programik :]? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 zrobiłem to z fdd funkcjonalność Biosu 2.2 jak 2.1 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Czy flashowanie spod windy xp jest bezpieczne a jezeli tak to jaki programik :]? bezpieczniejsze nie jest bo szybciej ci sie wywali windows niz dos a programik to FlashMenu130 ja to robie z pod windy bo nie mam fdd ale jak bym miał to tez bm robił z pod windy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 POWER BY AMD do tego najnowszego bios zalecaja FlashMenu132 spod win a co do samego flash taki same prawdopodbienstwo ze ci cos padnie pod dos jak pod win 2 min obciązenie na 100% raczej komp powinien pracowac stabilnie. Ani nie znam wiecej przypadków pada spod win ani spod dos ale najbezpieczniej Alt+F2 zaraz po post. Jako ze dyskusja na temat biosów toczy sie w 2 watkach to odsyłam do tego o bios wrzcuciłem tam pliczekhttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=54262&start=90 i opis co zawiera, zdradze ze biosy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Na http://www.station-drivers.com/ ukazał się nowy BIOS do Abit NF-7S rev.2.0 - bios o numerku 2.2 1. Please use AWDFLASH 8.23D or later to update NF7 series BIOS. With incorrect AWDFLASH version, the GUID will be erased, and leads to IEEE1394 peer to peer function failed. AWDFLASH 8.23K is included in this BIOS package. 2. First release for NF7-V. :!:Nothing is changed for NF7 and NF7-S:!: . 3. BIOS compile date: 12/24/2003 po co ta dyskusja wogole .. przecie nic nowego nie ma :D zamieszanie o niC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Chaos poczytaj watek o bios a zobaczysz co sie zmieniło i pojawiło, FSB 268 nie wiem czy to takie wielkie nic ;) ps. nie mówie ze na tym biosie ale wraz z nim pojawiło sie kilka ciekawych modyfikacji :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 ehh .. dodali obsluge nowej płyty szczerze wątpie zeby zmienali cos w ogolnym "kodzie" biosu wiec jak ktos wyciagnał wiecej to znaczy ze wczesniej zle kombinował :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Tutaj napewno jest 2.2 dla rev.2.0 ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/n...7-s2/nf7d22.exe a pod tym dla innych wersji nf-7, nf-7v http://www.onlynewz.com/modules.php?name=N...rticle&sid=1147 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 A co te jest to NF7-V ???, bo ja pierwszy raz slysze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 NF-V chyba Value ale nikt nie słyszał oprócz gosci z Abit'a. :) Chos wraz z tym biosem pojawiło sie kilkanscie innych bazowanych na nim oraz d10 które pozwalaja na jeszcze leszcze zabawy :twisted: poczytaj a zobaczysz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 czy ten nf7d22.exe = nf7d_22.exe Equito? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Chos ..CHAOS :evil: ..wraz z tym biosem pojawiło sie kilkanscie innych bazowanych na nim oraz d10 które pozwalaja na jeszcze leszcze zabawy :twisted: poczytaj a zobaczysz :) no ja nie mowilem o tych zmodowanych tylko o tym podstawowym. Modowane to jzu inna sprawa .. ja jade na normalnym d21 i all smiga .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Czy wie ktoś może jak podłączyć głośniki CSW Digital pod S/P DIF elektryyczny na NF7-S. Ponoć można. Z instrukcji za dużo się nie dowiedziałem a w necie nie mogę znaleźć. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 czy ten nf7d22.exe = nf7d_22.exe Elquito?Po pierwsze to EQuito a nie Elquito, po drugie na przyszlosc szukaj tu: forum ABIT'a! Link do bios'u nf7d_22 by EQuito oraz do TEMATU zwiazanego z tym bios'em. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...