Skocz do zawartości
oczopek

Problem Z Obrazem Przeniesionym Na Tv

Rekomendowane odpowiedzi

witam, ostatnio próbowałem przenieść obraz z komputera na TV. niestety obraz wyświetlany na telewizorze jest bardzo powiększony, tak bardzo ze nie widać prawie ze połowy. dodam ze mam karte graficzną NVIDIA.

ps. drugim problemem jest to ze kolory na telewizorze słabo odzwierciedlają kolory na komputerze. bawiłem sie juz długo przy ustawieniach koloru, ale nie moge uzyskać zadowalającego efektu.

z góry dziękuje za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

model karty geforce 8600 gt

podłączyłem takim okrągłym kablem z 4 bolcami i prostokątem na dole

w tych ustawieniach o które pytasz mam aktualnie ustawione dualview, ale na żadnym nie działa poprawnie.

telewizor to sony bravia 32"

dodam ze juz próbowałem ustawiać rozdzielczość. (ustawiłem na najwiekszą)

Edytowane przez oczopek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to chyba ogólny problem jest z tymi tv-outami bo to stare jest. Zalecana rozdziałka TV Twego to zapewne 1360x768? Cóż, na kompie raczej trudno uzyskać taką rozdziałkę. Proponuję ustawić np 1024x768 o ile pamietam na tv wygladala dobrze rozciagnieta ( a wrecz idealnie ) a i na kompie tylko sprawdzisz jak wygląda tu i tu. Pozatym kolega wyżej już proponował przesiadkę na nawet byle VGA kabel, ten s-video kabel na pewno nie jest dłuższy niż zwykły monitorowski więc proponuję do najblizszego komputerowego po taki kabelek ( +ew. przejściówka bo skoro masz 8600gt to pewnie 2x dvi, choc nie wszystkie. wiem bo sam mam tą kartę i sam mam 32" telewizor choć nie Bravię a Samsunga ) - gwarantuję, że działa. Niestety nie mogę Ci sprawdzić akurat w tym momencie tym s-video kablem i wolę nie ryzykować karty, gdyż mam Palita, a one maja uwalone w większości te tv-outy wiec zawsze jakies ryzyko jest.

Edytowane przez itasH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi