oczopek Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 witam, ostatnio próbowałem przenieść obraz z komputera na TV. niestety obraz wyświetlany na telewizorze jest bardzo powiększony, tak bardzo ze nie widać prawie ze połowy. dodam ze mam karte graficzną NVIDIA. ps. drugim problemem jest to ze kolory na telewizorze słabo odzwierciedlają kolory na komputerze. bawiłem sie juz długo przy ustawieniach koloru, ale nie moge uzyskać zadowalającego efektu. z góry dziękuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Podałeś zbyt wiele szczegółów, zanim ktoś je przeanalizuje zdążysz pewnie zmienić sprzęt/poguglować/poczytać jakieś faki lub nauczyć się zadawać pytania. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) podaj model karty, tv, jakie zlacze tu ustawiales? Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczopek Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) model karty geforce 8600 gt podłączyłem takim okrągłym kablem z 4 bolcami i prostokątem na dole w tych ustawieniach o które pytasz mam aktualnie ustawione dualview, ale na żadnym nie działa poprawnie. telewizor to sony bravia 32" dodam ze juz próbowałem ustawiać rozdzielczość. (ustawiłem na najwiekszą) Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez oczopek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 A czemu wogóle podłączasz LCD-ka kablem S-Video? Podłącz przez DVI/HDMI, ew. D-Sub (VGA). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczopek Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 bo tylko taki kabel miałem w domu... czyli to jest złe rozwiązanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 No to jest tragiczne rozwiązanie. Masz telewizor HD, a podłączasz kompa starożytnym sygnałem analogowym SD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczopek Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ok, a do czasu kiedy sie wyposaże w ten kabelek to jest jakieś rozwiazanie mojego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ustaw rozdzielczosc taka jak tv obsluguje, to jest HD Ready? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczopek Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 tak.. ale ustawiłem juz na maksa, a jak ustawiam mniejszą, to coraz bardziej ucina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itasH Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 (edytowane) Z tego co wiem to chyba ogólny problem jest z tymi tv-outami bo to stare jest. Zalecana rozdziałka TV Twego to zapewne 1360x768? Cóż, na kompie raczej trudno uzyskać taką rozdziałkę. Proponuję ustawić np 1024x768 o ile pamietam na tv wygladala dobrze rozciagnieta ( a wrecz idealnie ) a i na kompie tylko sprawdzisz jak wygląda tu i tu. Pozatym kolega wyżej już proponował przesiadkę na nawet byle VGA kabel, ten s-video kabel na pewno nie jest dłuższy niż zwykły monitorowski więc proponuję do najblizszego komputerowego po taki kabelek ( +ew. przejściówka bo skoro masz 8600gt to pewnie 2x dvi, choc nie wszystkie. wiem bo sam mam tą kartę i sam mam 32" telewizor choć nie Bravię a Samsunga ) - gwarantuję, że działa. Niestety nie mogę Ci sprawdzić akurat w tym momencie tym s-video kablem i wolę nie ryzykować karty, gdyż mam Palita, a one maja uwalone w większości te tv-outy wiec zawsze jakies ryzyko jest. Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez itasH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...