sesef Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Która karta będzie cichsza? Sapphire Radeon HD4770 512MB DDR5 czy Sapphire Radeon HD4850 VAPOR-X 512MB DDR3 oraz czy warto brać PowerColor Radeon HD4770 512MB DDR5 bo szafirka w esc nie ma :( czy to jest w miarę porządny produkt? Karta nie będzie używana praktycznie do grania, potrzebna mi jest do testowania/optymalizacji programów pod ATI Stream więc jak będzie używana to będzie katowana bardziej niż przez gry i nie wiem czy ten PowerColor da radę. Tak więc, która z tych kart jest najcichsza na full load (obciążone będą tylko shadery) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Vapor-X powinien być cichy, poza tym HD4850 będzie wydajniejszy do takich celów ponieważ ma więcej SP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesef Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) Vapor-X powinien być cichy, poza tym HD4850 będzie wydajniejszy do takich celów ponieważ ma więcej SP.4770 ma wysoki zegar, więc różnice są minimalne, po za tym ja tego nie będę liczył tyko osoby z 2x 4870x2 Dobra. Jeszcze zapomniałem Chieftec 450W uciągnie 4850 razem z resztą tego złoma? Reszta kompa to A64 3200+ 2.0@2.7 Ghz Venice 2x 512 DDR Goodran GA-K8N51GMF-9-RH dodatkowo w PCI IRam i karta telewizyjna 2x HDD Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez sesef Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 No to weź 4770, również będzie bardzo cicho i pociągnie mniej W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesef Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 No to weź 4770, również będzie bardzo cicho i pociągnie mniej W. Tylko problem polega na tym, że jedyną 4770 w esc jest PowerColor. Nie miałem nigdy przyjemności z tym producentem robią oni solidne karty czy może jak puszczę program to spalę ją w 5 min? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Mają dużo referentów by ATI, więc o fuszerce nie może być mowy - pokaż tą kartę to ocenimy. Ogólnie PowerColor to całkiem dobry producent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesef Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) Mają dużo referentów by ATI, więc o fuszerce nie może być mowy - pokaż tą kartę to ocenimy. Ogólnie PowerColor to całkiem dobry producent. Jest to ta karta: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=19975 pytam czy ta firma jest dobra bo nie chce mieć takiej sytuacji jak jeden z liczydłowych naszego teamu w BOINC gdzie miał kilka kart 4870x2 gigabyta i asusa na których robił rendery i karty te przy długotrwałej pracy padały jak muchy, natomiast karty sapphire trzymają się cały czas, może trafiły się jakieś gorsze sztuki, albo po prostu mają problem z obciążeniem przez długi czas. Czy PowerColor można porównać do Sapphire jeśli chodzi o jakoś bo te karty jak na razie w miarę dobrze się sprawują co prawda padły dwie na sześć 70x2 po jakiś 8 miesiącach pracy 24/7 więc myślę, że przy Gigabyte i asusie, który potrafił miesiąca nie wytrzymać to jest dobry wynik. I jeszcze podstawowe pytanie karta bez problemów ruszy na PCIe 1.0 tylko ograniczy się przepustowość? (na której mi nie zależy) Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez sesef Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ten powercolor to karta referencyjna , sapphire też ma tylko takie 4770, różnica polega jedynie na innej naklejce. Karta bez problemu ruszy na PCIeX 1.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesef Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ten powercolor to karta referencyjna , sapphire też ma tylko takie 4770, różnica polega jedynie na innej naklejce. Karta bez problemu ruszy na PCIeX 1.0 Skoro tak to będę brać 4770. Wszystkim dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...