Gemtin1 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Witam, Posiadam płytę Asus P5W-DH Deluxe, oraz procesor Intel C2Extreme X6800 który ma odblokowany mnożnik. Płyta ma najnowszy bios. Domyślny mnożnik procesora to 11, i taki też mogę ustawić jako najwyższy. Płyta pokazuje, że min. to 6, a max to 11. Wiem, że procesor ma możliwość ustawienia mnożnika nawet na 20, lecz moja płyta na to nie pozwala. Po aktualizacji biosu w trakcie pierwszego uruchomienia mam możliwość zmiany mnożnika w zakresie od 6 do 20, lecz po ponownym uruchomieniu możliwość ta znika i ponownie max mnożnikiem do wyboru jest domyślny, czyli 11. Czy miał ktoś podobny problem i wie jak go usunąć, abym mógł bez problemu nastawić mnożnik większy niż 11? Czy zna ktoś sposób na całkowite zresetowanie i wymazanie wszystkich informacji z biosu na tej płycie? Nie wiem czy wyraziłem się jasno, mogę dodać zrzuty z ekranu biosu. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...ie-t208071.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...