Skocz do zawartości
alpine

Xampp I Wlasna Strona...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z konfiguracja serwera, na swoim komputerze. Problem dotyczy tego, ze poprzez wlasne IP nie moge sie polaczyc z... niczym. Zainstalowalem Xamppa, przez localhost i 127.0.0.1 wszystko ladnie chodzi, laczy sie z konfiguracja i tymi innymi tez :), problem sie zaczyna kiedy chce wejsc na strone umieszczona tam w folderze przez wlasne IP wpisane w pasku przegladarki.

Pierwsze co zrobilem to odblokowalem port 80 i... poprawa, ale niezupelnie laczy sie, ale zamiast ze strona to z routerem ;/. Dlaczego tak sie dzieje ? Mysle, ze problem lezy w konfiguracji routera, bo kiedys, gdy go nie posiadalem takiego problemu nie bylo. W Xamppie wszystko uruchomione. Router to Linksys WRT54GC, XAMPP 1.7.1 i wszystko jest w nim uruchomione, Windows Vista. Wszystko powinno moim zdaniem ladnie smigac, ale tak nie jest :/.

Pojecie o tym mysle, ze troche mam blade i troche zielonego, ale juz ani nie mam pomyslu co moze byc nie tak, ani nie moge znalezc rozwiazania do tego problemu. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle sie wyrazilem oczywiscie chodzilo mi o przkierowanie portu, nie odblokowanie. Dzieki za pomoc, bo omylkowo pozostawilem tam adres IP routera zamiast lokalny komputera w sieci domowej. Jeszcze raz dzieki, az wstyd taki banalny problem. :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi