Skocz do zawartości
panzar

Core i7 - Gulftown (lga 1366)

Rekomendowane odpowiedzi

pokazałbyś jakieś wyniki coby milo człowiekowi było popatrzeć...no i zalejcie go ln2 i dajcie wyniki do rankingu 16m

Mily czlowieku ;) Nie bawie sie w wyscigi na screeny ale obiecuje ze cos dodam wieczorkiem ;)

LN2 w drodze...

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watpie ze kupisz 6c za uczciwa cene :P A po drugie to po co to komu? :D

Lubisz chyba widziec duzo PKT w syntetykach? :D

Cena będzie wysoka, to jest pewne jak w banku, ale patrząc na przyszłość, taki proc spokojnie styknie na 3 lata. Co do syntetyków, to jest dokładnie odwrotnie, nie bawię się w to i nie włączam prawie w ogóle. Co do ilości jajek, to patrz w mojej sygnaturce. Boinc, wciągnie wszystkie jajka na śniadanie i jeszcze mu będzie brakować. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem ile razy ja to jeszcze będę pisał. :) będą też tańsze kulfony. one zwyczajnie zastąpią obecne bloomfieldy na każdym szczeblu. albo wpasują się między modele obecnych i7 9x0

Tym lepiej dla nas. :razz:

BTW, kiedy oficjalnie kulfony pojawią się w sprzedaży?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz od dobrych 2 miechow mozna przebierac w selektach es :razz:

To ktos to kupuje do innych celów ;) ?

Oczywiscie ;) Znam ludka co kupuje po to zeby mieć i być fajnym a gra jedynie w Tetrisa :D

Swego czasu moj znajomy uzywal kompa do wyswietlania stron internetowych majac 2x260GTX :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mily czlowieku ;) Nie bawie sie w wyscigi na screeny ale obiecuje ze cos dodam wieczorkiem ;)

LN2 w drodze...

Pochwaliłeś się że masz, a wyników nie ma...

Marketing rodem z nv i tym całym i fermi :lol:

Mam ale nie pokażę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ot]

Jakas stara wersje procka macie. Jest juz B0

no i? jakby dostali b0 to by bylo b0, jak dostali a0 to jest a0.

[/ot]

na ac/wc jest szansa 4,5ghz na jakims rozsadnym voltarzu, przy zachowaniu sensownych temp?

tak btw smarki calkiem ladnie reaguja na te 2 dodatkowe fizyczne rdzenie. przyrost jest wiekszy niz bym sie spodziwal.

Edytowane przez mobot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ac/wc jest szansa 4,5ghz na jakims rozsadnym voltarzu, przy zachowaniu sensownych temp?

tak btw smarki calkiem lanie reaguja na te 2 dodatkowe fizyczne rdzenie. przyrost jest wiekszy niz bym sie spodziwal.

Jest szansa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie sześciordzeniowy Core i7 970

Wśród nowych sześciordzeniowych procesorów Intel, Core i7 980X nie będzie rodzynkiem. Jak podaje serwis Fudzilla w trzecim kwartale bieżącego roku na rynek trafi także Core i7 970. Układ będzie pracował z nominalną częstotliwością 3,2 GHz (3,46GHz w trybie Turbo). Oczywiście procesor po włączeniu technologii Hyper Threading będzie zdolny obsłużyć do 12 procesów logicznych. Nie należy przy tym popadać w zachwyt, gdyż wykorzystanie jego potencjału w warunkach domowych czy tym bardziej rozrywkowych (gry) prędko nie nastąpi. Core i7 970 dedykowany zostanie podstawce LGA 1366 i będzie współpracował z pamięciami 1066 MHz, zaś jego współczynnik TDP ustalono na poziomie 130W. Znając życie, cena tej sześciordzeniówki będzie również wystarczająco odstraszająca, żeby przeciętny kowalski mógł sobie na niego pozwolić.

Hym 3 kwartał trochę daleko ale cena pewnie będzie 2 mniejsza od wersji z X na końcu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1200 $ za 980 + vat i cło i podzielmy to przez 2.

Jak dla mnie cena nadal zaporowa.

tak tylko że to jest coś jak i7 950/960 w linii bloomfieldów. czyli proc o taktowaniu wyższym niż najniższy jaki się pojawi. a taki będzie też, i ten pewnie będzie kosztować jakieś ~350-400$.

EDIT:

DO PRACY! :P

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1200 $ za 980 + vat i cło i podzielmy to przez 2.

Jak dla mnie cena nadal zaporowa.

Nie powiedziałem że nie będzie zaporowa, tylko że będzie tańszy od X'a ;)

Tak tylko do czego wszystkie te 6 rdzeni wykorzystać :rolleyes:

Jak się musisz zastanawiać znaczy że nie potrzebujesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi