login541 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Mam komputer z Vobisu (:() jego wlasciwosci to: Intel pentium d820 2.8ghz (dwurdzeniowy) 1024mb ram ddr 2 (2 kosci) gf 7300gs dysk 160gb westerndigital (sata 2) mysz optyczna ps2, klawiatura ps2 czytnik kart pamieci 7 in 1 obudowa enlight 2 nagrywarki dvd to chyba wszystko. Chcialem zagrac w nowsze gry ale na tej karcie nie da sie, a na allegro mozna tego radeona za 100-150zl wylicytowac. Moj zasilacz to Enlight GPS-350CB-102A 350W, zrobiony chyba w 2005 roku. Slyszalem ze te zasilacze robi delta i to podobno dosc dobra firma, chcialem sie upewnic (na forum czytalem ze nie sa zle te zasilacze). Chcialem jeszcze kupic dysk twardy bo mi miejsca na nim brakuje i nie wiem czy sprzet wytrzyma. Na stronach gdzie wpisuje sie dane kompa i pokazuje ile powinien miec zasilacz pokazuje mi 350-370 (tu jeszcze normalnie) a na niektorych stronach pisze 550 itp (ale tyle to sciema bo bardzo mocny komp musial by byc zeby potrzebowal zasilacza 550W). Czy ten zasilacz uciagnie ten sprzet tylko gf na tego radeona + nowy dysk twardy? Wiem ze procesor jest bardzo pradozerny ale mam tylko 150zl(nie mam kasy na zasilacz albo mnie jpradozerny procesor) a chcialem pograc w crysisa, far cry i nowego nfs chociaz na low (na youtube widzialem jak graja na takiej karcie i chodzi im dobrze). Dziekuje z gory za odpowiedzi pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Nowy powinien uciągnąć. Ponieważ jednak ma on trochę czasu na karku może się okazać że będzie powodował problemy. Kup kartę i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login541 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 (edytowane) A jest jakaś możliwosc sprawdzenia w jakim stanie jest zasilacz? np przez zobaczenie wnetrznosci itp? Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez login541 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Mozesz obejżeć kondensatory. Jednak to że nie będą wypukłe nie stanowi o jego długiej żywotności. Najlepiej sprawdza się zasilacz pod obciążeniem, także mocny komputer jest w tym przypadku niezbędny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login541 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 kondensatory sa jak nowe, coz kupie i powiem jak dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zasilacz chyba da radę. pewnie będziesz musiał jeszcze zainwestować w przejściówkę 2xmolex->pci6, jeśli nie będzie jej w pudełku z kartą. Poczytaj sobie http://forum.purepc.pl/Zasilacze-obudowy-f...amp;hl=zasilacz to może ci się coś wyjaśni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...