milek1988 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam, mam taki problem: Posiadam laptopa ACER TRAVELMATE c300 256 wbudowanenego DDR RAM zintegrowana grafika 1,3 GHZ procesor CELERON M. Nie chcę go jeszcze wyrzucać i postanowiłem dokupić pamięci. Kupiłem najtańszą na allegro: http://www.allegro.pl/item696118108_...at_sodimm.html Niestety włączył się laptop 2 razy, wszystko pięknie działało, wykrywało pamięć. Kiedy go wyłączyłem pamięć była jeszcze bardzo gorąca i już od tej pory po uruchomieniu jest czarny ekran i nic więcej. Jendak jkiedy wyjmę zakupioną dodatkową pamięć wszystko działa ok. Dopiero po godzinie odpoczynku laptop można uruchomić z włożoną pamięcią dodatkową. Proszę o pomoc bo nie wiem o co chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ewidentnie przegrzanie ramu. Dziwne tylko że tak długo stygnie ta kość. Musisz wymyśleć coś aby zaobiec nagrzewaniu się obu. Spróbuj wymienić kolejnością kości. Może w takim układzie grzać się będą mniej. Optymalnie jednak byłoby sprzedać obie i kupić 1GB w jednej kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 może lepiej od wymiany kości wybrać jakąś podstawkę chłodzącą. zawsze będzie do kolejnego lapka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...