IchimaruYo Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Witam ,jestem nowym użytkownikiem tego forum i jeżeli temat założyłem w złym miejscu to bardzo przepraszam :wink: .Wracając do tematu , mam nowy zasilacz I-BOX SL-8360BTX(ma niecały miesiąc) i za około 3tyg chcę zakupić karte graficzną ASUS 9600GSO 384MB oraz za ok 2miesiące procesor Pentium Dual Core E5200 ... i tak jak w temacie czy ten zasilacz pociągnie tą kartę . Mój Sprzęt : -płyta główna: Gigabyte G31M-ES2C -Procesor: Intel Celeron D 331 -Pamięć RAM: GOOD RAM (667MHz) -Dysk Twardy: Seagate Barracuda 7200obr/min 80Gb -Oraz nagrywarkę DVD firmy LG :razz: Byłbym bardzo wdzięczny za szybką i fachową pomoc /poradę . :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Masz wyrób zasilaczopodobny, a nie zasilacz. Nawet nie podłączaj do tego nowych części. Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Masz wyrób zasilaczopodobny, a nie zasilacz. Nawet nie podłączaj do tego nowych części. To te 350W jakie ma zasilacz nie uciągnie tego 9600GSO ? :o ... Jeżeli nie to mógłbyś mi zaproponować jakiś tani zasilacz 350-400W gdyz nie stać mnie na nic wygórowanego z górnej półki :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 To te 350W jakie ma zasilacz nie uciągnie tego 9600GSO ? :o ... Jeżeli nie to mógłbyś mi zaproponować jakiś tani zasilacz 350-400W gdyz nie stać mnie na nic wygórowanego z górnej półki :sad:BeQuiet PurePower 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Delta GPS-400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 A Czy ten zasilacz napewno uciągnie cały sprzęt ? Gdyż powoli będe modernizował swojego PC'ta :wink: ,abo karta graf ,procek ,pózniej jakieś lepsze chłodzenie do procesora ,pare wentylatorów do obudowy i inne :D, więc chcę być pewny...ten mój "wyrób zasilaczopodobny" :razz: wstawił mój braciak cioteczny i bede mógł u niego wymienić zasiłkę lub oddać tą i dopłacić więc wiecie , poprostu nie chce spieprzyć sprawy :wink: A co sądzicie o tym ?? :D http://allegro.pl/item695196031_zasilacz_a...a_atx_350w.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ten też będzie o niebo lepszy od obecnego. Natomiast Delta która proponowałem jest już w ATX 2.0, optymalniejsza będzie do nowych konfiguracji oraz zapas mocy będzię więszky. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Gdybyś jeszcze podał mi zakładkę na tą zasiłkę która zaproponowałeś byłbym bardzo wdzięczny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 http://angela.pl/p5107,delta-gps-400ab-c1-120mm-fan.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Dzięki Wielkie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam ponownie :wink: Otóż stary zasilacz(I-BOX SL-8360BTX) oddałem braciakowi a on mi dał zasilacz (PROcomp ATX KY-400W)i tak jak wcześniej czy ten oto zasilacz wytrzyma grafike 9600GSO ASUS'a w wersji 384MB oraz DC E5200 z OC ? Przepraszam że jestem taki natrętny ale chwilowo kiepsko u mnie z kasą i nie moge kupić nowego zasilacza :sad: ... Więc proszę o szybko i fachowa porade jak wcześniej ,gdyz mogłbym jeszcze dzisiaj pójść do braciaka i by mi dał jakiś inny :wink: Wielkie dzięki i pozdrawiam !!! :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 procomp to ta sama klasa co i-box, czyli nie pociągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Aha ,no to szkoda :sad: ...Bede teraz próbował załatwićjakiś lepszy zasilacz ... ale jak cos to sie zgłosze jeszcze raz do was :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) A według mnie pociągnie bez większych rewelacji. Nie popadajmy w paranoję. Jednak jesli zasilacz padnie, to może ukatrupić za sobą wszystkie cześci. To troche jak gra w rosyjską ruletkę. Może nic się nie stać i będziemy żyć szczęśliwi ale również możemy nie mieć tyle szczęścia :D Ja polecam kupić coś normalnego, ale nie oszukujmy się, najpewniej ten Procomp bez problemu trzymałby tą konfigurację, gorzej jeśli się uwali a jest to całkiem możliwe Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) Czarna lista zasilaczy: Akyga, Aspire, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Fever, Impet, I-box, Linkword, L&C = Logic, LOGISYS, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Platin Power, Powercomp, Procomp, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, SilenX, Tracer, Tronje, Xilence, XION Jeszcze słów kilka o Modecomie,bo tutaj dość ciekawa sprawa...otóż model Feel należy omijać z daleka,natomiast model MC jest niezłym zasilaczem. IchimaruYo,a bratu ciotecznemu powiedz,aby takie paści montował do swojego peceta,jeśli lubi ryzykować. U nas niestety jest taki zwyczaj,że wszędzie w sklepach niemal na siłę wciskają najtańsze twory zasilaczopodobne,a nieświadomi klienci to kupują.Potem jest zdziwienie,dlaczego komputer się zwiesza,pracuje niestabilnie,lub coś padło... Także jeśli masz "zasilacz" z listy powyżej,wymień go na coś porządnego,no chyba,że lubisz ryzykować. Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez Fury161 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Sorry że ponownie odświeżam temat ale juz wybrałem 5 zasilaczy które mógłbym mieć za dopłatą :wink: 1.Chieftec GPS-BB 350W : http://allegro.pl/item722859447_chieftec_g...ator_120mm.html 2.OCZ StealthXStream 400W : http://allegro.pl/item716902620_ocz_stealt..._fv_zabrze.html 3.MODECOM MC CARBON 430W : http://allegro.pl/item716502105_salon_mode..._4pin_nowy.html 4.Chieftec GPS-EB 350W : http://allegro.pl/item722750874_chieftec_3...bezpieczny.html 5.AMACROX WARRIOR AX400-PNF 400W : http://allegro.pl/item723033999_nowosc_moc..._ax400_pnf.html Który z nich będzie najlepszym wyborem ???Przypomnę że niedługo kupuję karte graf. ASUS'a 9600GSO 384MB TOP ,oraz procesor Intel Dual Core E5200 i na wejście OC :razz: . Jak wiadomo im taniej tym lepiej . Czekam na odpowiedzi i bardzo dziękuję za wyrozumiałość . POZDRO :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Z tej listy chyba tylko ocz ma certyfikat 80plus. Zasilacze bez certyfikatu raczej omijać, jeśli w zbliżonej kwocie można mieć zasilacz z certyfikatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Ma ktoś inne zdanie na ten temat ??? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) Nie wystarczy ci jedna, rzetelna opinia? OCZ to konstrukcja najnowsza. Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...