Skocz do zawartości
symbianos88krk

Lenovo Y530...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,kupiłem lapka jak w temacie i mam pytanie może i proste ale nie mogę znaleść odpowiedzi na niego,czym się różni przywrócenie fabryczne od kopi zapasowej ???

Czy to oto chodzi że : Na lapku są 3 partycje,C systemowa,D do kopi zapasowej gdzie jest ukryty folder lenovo i tam się robi kopia zapasowa którą robię sam np. ustawionego już windowsa przezemnie wraz z wgranymi programami, i partycja ukryta E w jakimś dziwnym systemie plików i tam jest na tej partycji Fabryczny windows i nie mam możliwości jego modyfikacji tak ???

Czyli jeśli zrobię format partycji D to nic się nie stanie ?? Bo w razie potrzeby wgrania windowsa na nowo OKR skorzysta z partycji ukrytej, gdzie jest pełny windows fabryczny ?

Pozdrawiam

ps. zaraz po włączeniu laptopa i dokończeniu instalacji zrobiłem kopię zapasową na partycji D,potem zacząłem się bawić windowsem i postanowiłem przywrócić to co fabryka dała za pomocą OKR,i dlaczego po przywróceniu fabryki jak chciałem znaleść kopie zapasową na partycji D i zgrać ją do płyt za pomocą okr windowsowego to nie znalazło backup.wsi ??? Czyżby w momencie przywracania fabryki ,wszystkie kopie zapasowe zostały automatycznie kasowane ?

Edytowane przez symbianos88krk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to wygląda, że po przywróceniu do stanu fabrycznego kasowane są kopie zapasowe. Nie miałem jeszcze okazji tego sprawdzić, ale w weekend się za to zabiore. We wszelkich poradnikach do zmiany rozmiarów partycji dopuszcza się zmianę wielkości partycji D, dlatego nie powinno być problemu z usunięciem jej. Pytanie tylko, czy OKR będzie poprawnie wtedy działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tego to nie wiem i nawet nie widzę takiej potrzeby. Sam mam utworzoną kopie po wszystkich aktualizacjach oraz zainstalowaniu niektórych programów. Tak jest wygodniej. Nie muszę za każdym razem ściągać updejty.

Edytowane przez fr3zer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi