rafal328 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Witam, wczoraj musialem kupic nowy dysk do laptopa, poprzednia toshiba 200GB nie wytrzymala urazu mechanicznego, w sumie to ciesze sie, ze w koncu wymienilem dysk, bo to byl jedyny komponent ktory po prostu mnie wkurzal i szarpal nerwy, tak to jest jak dysk ma 4200RPM i predkosc zapisu/odczytu blisko 30MB/s, no coz... ale wracajac do sedna sprawy, po wymianie dysku i instalacji systemu ucieszylem sie, bo wydajnosc wzrosla i to baaaardzo, martwia mnie tylko wykresy, sa one dosc 'poszarpane' a w tle nie pracowaly zadne programy P2P... i jak oceniacie ogolna jego wydajnosc? Dysk pracuje w Toshibie A200, C2D T7250, 3GB 667MHz DDR2. System Win Vista x64 SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Mogę Cię uspokoić, wykresy wyglądają normalnie. A jak chcesz zlikwidować poszarpania zaznacz we właściwościach dysku w menedżerze zadań "wyłącz opróżnianie buforu zapisu.." bo chyba to się tak nazywa, jeśli inaczej to innymi słowy musisz mieć w zakładce "zasady" zaznaczone wszystkie obie opcje jakie tam są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal328 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 mam obie zaznaczone, wiec to nie jest rozwiazaniem... a teraz tak sie zastanawiam czy bym osiagnal duzo wieksza wydajnosc przy 7200rpm? chociaz taki dysk to juz chyba jest troche uciazliwy, slyszalem, ze w seagate'ach slychac talerze i poruszajace sie glowice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 To widać źle słyszałeś. Żeby usłyszeć głowicę w moim jednotalerzowym 250GB - momentus 7200.4 to muszę ucho do laptopa przystawić. Dysk jest cichszy od 250GB WD 5400RPM, który był oryginalnie w lapku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Wykresy prawidłowe. A ten pokrzywiony to pewnie na teście short bench który swoją droga o kant tyłka... generalnie testuj long bench. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...