Ennoia Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Po całym życiu spędzonym przed PC stwierdziłem, że może czas dać szansę laptopowi, głównie dla wygody [nie ma to jak pograć leżąć w łóżku]. Do wydania mam DOKŁADNIE 3250zł i ani grosza więcej. Komputer ma być przeznaczony wyłącznie do gier. Będzie wymiennikiem trzyletniego pieca, więc byłoby fajnie, gdyby dało się na nim w najnowsze produkcje pograć, bo trochę po drodze straciłem ;) Co do wielkości matrycy zostawiam sobie dowolność [chociaż te cholerne piętnastki są sexy]. To na czym mi zależy to dobra grafa, jak najwięcej RAMU i przyzwoity procek. Sami wiecie czego potrzeba do giercowania ;) Chciałbym mieć też dysk twardy co najmniej 320GB, bo stary już pęka w szwach. Kwestie energetyczne obchodzą mnie niewiele - komputer rzadko będzie opuszczał pielesze mojego mieszkania. Nie mam żadnych propozycji, gdyż jako stary pecetowiec nie mam o niczym pojęcia, jeśli chodzi o mobilne liczydła. Przeglądając forum natrafiłem na bardzo ciekawy MSI EX625, jednak niestety przekracza on mój nieprzekraczalny budżet. W każdym razie szukałbym tańszego zamiennika. Liczę na wyrozumiałość dla laika^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) W tej sytuacji lepiej kupić stacjonarkę. Laptop jest trudniejszy i droższy w rozbudowie, grafy w nim nie wymienisz, gwarancja jest dawana na całość, więc na wymianę proca także są małe szanse. Taniej kupisz kompa stacjonarnego, który będzie wydajniejszy i wygodniejszy w rozbudowie. Chyba, że chcesz wydać jakieś 1,5k tylko po to, żeby sobie pograć w łóżeczku - a nie będzie to wygodne. Bierz to, czego potrzebujesz, a nie na zasadzie "bo się da". Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...