Skocz do zawartości
c33md3

Nieudane Podkręcanie Lapka

Rekomendowane odpowiedzi

Co z tym może być. Procek Celeron M 1.6 GHz. Bawiłem się w podnoszenie FSB za pomocą SetFSB i z 85 podniosłem do 115. Laptop pochodził z 0,5h i wyskoczył BSoD (Niebieski ekranik Majkrosoftu) informujący mnie że 'coś tam' jest z dyskiem. Potem już wyskakuje notorycznie w momencie kiedy powinien uruchomić się Win (tuż po ładowaniu Win'a). Co tu można zrobić?

Edytowane przez c33md3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z reguly lapkow sie nie podkreca i podkrecac sie nie powinno...tam nie ma wydajnego chlodzenia....

co do problemow to koledzy wyzej podali ci pare pomyslow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c33md3 napisał(a):

to było głupie. przecież nic w BIOS'ie nie zmieniałem ;x

poza tym gdzie to się czyści w lapku?

zanim użyjesz takiego słowa "głupie" zastanow się co piszesz i do kogo - to tak na przyszłość

i tu cytat "Bawiłem się w podnoszenie FSB za pomocą SetFSB i z 85 podniosłem do 115" i co jest głupie ? a jak myślisz, co zrobiłeś? o bezcelowość już nie zapytam

takie programy jak działają ? albo zmieniają właśnie ustawienia biosu albo co raczej miało miejsce w twoim przypadku wymuszają inne przerwania/czestotliwości programowo w systemie również ingerując w sprzęt, ale tego można dowiedzieć się tylko z redme programu.

twój lapek prawdopodobnie wstaje jeszcze na domyślnych sprzetowych ustawieniach, następnie ładuje się ten program i zaczyna go przetaktowywać a następnie windows nie mogąc się połapać w zerach i jedynkach klęka na kolana

jeżeli chcesz jeszcze kiedys zobaczyć pasjansa proponuję odinstalować to g... w trybie awaryjny, a jak się nie da to jak najszybciej dokonać format c:\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi